Top 5 plaatsen voor Songkran Festival

When-is-Songkran-2014

Ben je van plan in april naar Thailand te komen? En vooral in de periode 13 – 15 april? Neem je paraplu mee, want er gaat heel veel water vallen. Daarmee bedoel ik niet regen, maar HET water festival van Thailand, oftewel Songkran festival!

Maar waar kan je het beste Songkran vieren?

 

khonkaensongkran

5. KHON KAEN
In het hart van het noordoosten van Thailand ligt Khon Kaen. Voorheen vooral bekend als de kleefrijst stad, nu ook populair onder de toeristen om Songkran te vieren.

 

pattayasongkran

4. PATTAYA
Als je geen keus kan maken waar je Songkran wilt vieren, waarom niet dubbelvieren? In Pattaya begint Songkran een week later, namelijk 19 april!

 

PbKl6xD

3. SILOM ROAD
Silom Road is absoluut de place to be tijdens Songkran in Bangkok. De totale lengte is 5km. Als je het aandurft, doe dan mee in deze lange watergevecht. Mocht je toch liever toekijken, dat kan ook, via de BTS skywalk. Op eigen risico natuurlijk, want ook al sta je hoog, de waterslang van de brandweerwagens kan best ver (en hoog) reiken.

 

SongkranWaterFestivalThailand

2. CHIANG MAI
Chiang Mai is bekend om de prachtige parade, wat de openingsceremonie is van dit festival. Hier kan je ook door olifanten natgespoten worden. Ga als een echte Thai rond en schenk jasmijnwater op de Boeddhabeeld en ouderen, als teken van respect en geniet van alle culturele activieten.

 

SONGKRAN-XXII

1. KHAO SAN ROAD
Deze straat is het populairste onder de toeristen. De straat is dan ook afgesloten door de politie met controleposten, die zoeken naar voorwerpen wat gevaarlijk kan zijn voor de mensen. Hoewel de politie streng controleert, is dit ook de populairste in Bangkok.

 

Als je in Thailand bent, waar ga jij Songkran vieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *