Tuk Tuk Ervaring in Historisch Bangkok

Wist u dat de tuk tuks oorspronkelijk uit Japan komen? Nee, dat wist ik ook niet! Daar kwam ik achter tijdens ons nieuwe tuk tuk tour! Samen met mijn collega’s mochten we een avondje mee Bangkok verkennen per tuk tuk.Photo 22-09-15 7 08 20 p.m.

Om stipt 19.00 uur werden we bij het BTS station Krung Thonburi opgehaald door onze gids van de avond. Na een korte uitleg mochten we kennismaken met onze tuk tuk chauffeurs. Deze tuk tuks zijn niet zoals alle andere die je op straat ziet. Deze tuk tuks zijn uitgedost met doorzichtige daken, ideaal voor het verkennen van de stad en als het regent kan je nog steeds om je heen kijken zonder je hoofd naar buiten te hoeven steken.
Photo 22-09-15 8 32 16 p.m.

We beginnen de tour in het KlongSan markt waar we gelijk al kennis maken met een paar heerlijke Thaise snacks. Na het genieten van deze heerlijke snacks en een rondje lopen tussen de vele kraampjes gingen we verder met de tuktuk naar Wat Prayoon.

Photo 22-09-15 8 12 24 p.m.

Wat Prayoon ligt dicht bij het Chao Phraya rivier, niet ver van het Wat Arun. Dit tempel staat er ook bekend om de vele schildpadden die hier leven. Helaas zagen wij deze schildpadden niet, maar de prachtig verlichte Chedi maakte alles goed! Nadat iedereen klaar was met het maken van prachtige foto’s, gingen we weer verder. Ons volgende bestemming was de Giant Swing. Twee rode pilaren van elk 21 meter hoog staan tussen de Wat Suthat en Bangkok City Hall in. Deze twee pilaren waren vroeger onderdeel van de originele Giant Swing waar priesters vroeger deelnamen aan een Brahmaan ritueel waarbij ze al schommelend de god Shiva eerden. Dit ritueel werd in 1935 afgeschaft vanwege de vele onverwachtse ongelukken.Photo 22-09-15 8 32 35 p.m.

De tour bestaat niet alleen uit tempels en tuk tuks, maar ook lekker eten! Het is officieel geen foodie tour, maar omkomen van de honger doe je zeker niet! We maakten een tussenstop bij Thipsamai, waar de heerlijkste “Pad Thai” geserveerd wordt en je in een wachtrij moet staan. Dankzij wat connecties hoeven wij gelukkig niet te wachten en was een tafel gereserveerd voor ons. Echt waar, de lekkerste “Pad Thai” vind je hier!Photo 22-09-15 9 05 06 p.m.111

Via “Democracy Monument” komen we uit bij het Wat Po complex. Echt een ervaring om de tempels in de avond mee te maken! Helaas konden we de liggende Boeddha niet zien, maar we mochten wel rond de tempelcomplex lopen. Wat Pho heeft maar liefst 91 prachtig versierde Chedi’s, ogen tekort dus.Photo 22-09-15 9 34 23 p.m.

Na de Wat Po was het tijd voor de bekende bloemenmarkt, de grootste en bekendste bloemengroothandel in Bangkok. De bloemenmarkt is 24 uur geopend en leeft vooral na middernacht. Naast bloemen kunt u ook hier terecht voor groenten voor een spotprijs.Photo 22-09-15 10 31 35 p.m.

Na ons bezoek aan de bloemenmarkt gaan we naar ons laatste stop, Chinatown!
Hier zet de tuk tuk ons af en gaan we genieten van wellicht het bekendste dessert van Thailand: “mango sticky rice”. Hierbij eindigt ook onze avond. Een geslaagde avond voor de hele familie!

Meer Info: Bezoek onze Site