Unieke kans: slapen op het eindeloze meer.

Ziet u daar die hele kleine huisjes tegen die groene rotspieken? Daar ligt het prachtige resort waar we het vandaag over hebben. Zo’n bijzondere locatie, misschien droomt u er wel van?

U zwemt nog even rustig rond voordat de sterrenhemel de avond betovert. ‘s-Ochtends trekt langzaam de mist over de bergen en toont de ruige rotsen en het meer weer in volle glorie. Het leuke is: het hoeft geen droom te zijn, u kunt dit echt beleven in het drijvende resort The Greenery op het Khao Sok Lake, dat in het Khao Sok National Park ligt.

Kijk alleen even naar de luchtfoto, wie wil dit niet? Het enorme meer, dat door de lokale bevolking nog altijd Chiew Larn Meer wordt genoemd, is ontstaan toen in 1982 de Raja Phraba Dam werd aangelegd om elektriciteit op te wekken.

Khao Sok is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht, onontgonnen regenwoud en steile bergen van kalksteen.

U verblijft twee dagen op en rond dit meer, u kunt er zwemmen en kajakken en u maakt boottochtjes in de omgeving, naar het panoramische Guilin Thailand en naar Little Ha Long Bay. Ook zit er een wandeltocht in dit programma zodat u het meer van een hoger gelegen uitzichtpunt kunt zien.

De accommodatie is eenvoudig, soms zonder elektriciteit en moderne communicatiemiddelen, maar ligt op een spectaculaire plek in het meer. U logeert in een drijvend ‘rafthouse’, een drijvende bungalow.

Wilt u meer zien van dit prachtige park dan alleen Khao Sok Lake? Wij bieden ook tours aan waarbij u naast het meer ook kennis maakt met de jungle van Khao Sok Park. Meer weten over deze tour? Klik hier