Vietnam top 5

Wij hebben een top 5 must-see plaatsen in Vietnam voor u samengesteld.

Op nummer één hebben wij staan Sapa vanwege het prachtige vallei dat volledig bedekt is door de rijstvelden. Hier kunt u mooie wandelingen maken naar de verschillende inheemse dorpen van onder andere de Hmong, Dzao, Tay, Giay en nog vele andere bevolkingen.

Hmong vrouw en haar dochter

Hmong vrouw en haar dochter

Op nummer twee staat de welbekende Halong Bay met de prachtige kalksteen monolieten waar u met de boot langs kunt varen. Hier is het mogelijk om een nacht door te brengen op een van de traditionele Jonk boten.

f

Halong bay met een Jonk boot

Nummer drie is bestemd voor Hoi An. Het oude centrum staat niet voor niets op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Tijdens het rondlopen kan je je bijna indenken hoe het er in de 17e eeuw uit heeft moeten zien.

Hoi An

Het oude centrum van Hoi An

De Mekong delta staat op nummer vier in ons lijstje. De Mekong delta is een van de belangrijkste rivieren in Azië. De Mekong ontspringt op het Tibetaanse plateau en loopt vervolgens door China, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodja en breidt zich uit in de Mekong delta in Vietnam. Het is lastig voor te stellen wat een enorme tocht het water heeft genomen om dit punt te bereiken.

Twee Vietnamese vrouwen in een boot op de Mekong

Twee Vietnamese vrouwen in een boot op de Mekong

Als hekkensluiter van de top 5 must-see staat Dalat. Door de hoge ligging van Dalat is het in deze regio iets cooler dan in de rest van Vietnam. Wat natuurlijk heerlijk is als u even wilt ontsnappen van de warmte. Dalat staat ook bekend om het jaarlijkse bloemfestival wat elk jaar weer veel bezoekers trekt. Met een beetje fantasie bevindt u zich weer in de bollenstreek van Nederland.

 

Bloemvelden in Dalat.

Bloemvelden in Dalat.

Voor meer tourinformatie over Vietnam kunt u een kijkje nemen op onze website: http://www.greenwoodtravel.nl/tours/vietnam/