Visakha Bucha Dag

De Visakha Bucha is de belangrijkste dag van het jaar in Thailand. Tijdens de eerste volle maan in de zesde maand vieren alle boeddhisten de geboorte, verlichting en dood van Boeddha. Op de westerse kalender kan dit festival tussen april en juli plaatsvinden. Meestal is dit in mei.

Het is een blije dag voor alle Thai, waarop ze hun geloof vieren door goede daden te verrichten. Tempels worden versierd, gelovigen nodigen mensen uit in de tempel en delen samen eten en drinken. Overal zie je kaarslichtjes en iedereen trekt naar zijn plaatselijke tempel. Het Visakha Bucha heeft als doel om anderen geluk te brengen en dat is iets wat de Thai graag doen.

Het is ook een dag waarop veel Boeddhisten zich extra inspannen om zich aan de vijf voorschriften van de Boeddhistische leer te houden, waaronder ook de onthouding van alcohol valt. Een aantal uitgaansgelegenheden zijn daarom gesloten voor deze dag terwijl andere gelegenheden die wel open blijven de muziek op een laag volume niveau zullen hebben en men zal alcohol op een zeer discrete manier schenken. Men schenkt bijvoorbeeld bier en andere sterke drank in thee of koffie kopjes en soms zelfs in frisdrank flessen.

Vesakha Bucha is in de Boeddhistische landen van alle stromingen een nationale feestdag. Naast Thailand wordt deze dag onder andere ook gevierd in landen als Laos, Cambodja, Myanmar, Sri Lanka, Vietnam, China, Indonesië, Bhutan en Nepal. De verkoop van alcohol is tijdens deze dag vaak ten strengste verboden!

Deze bijzondere boeddhistische feestdag biedt daarom een unieke gelegenheid om dit alles van dichtbij mee te kunnen maken in een lokale tempel waar dan ook. Op deze momenten zijn de tempels vol van activiteiten. Houdt wel rekening met gepaste kleding en fotograferen mits discreet, is geen enkel probleem en zal zeker mooie plaatjes opleveren. De Thai heten een ieder welkom in de tempel.

Ook Green Wood Travel viert deze blije dag. Ons kantoor (thuiswerken) is op 06 mei gesloten vanwege het Visakha Bucha Day. We zijn woensdag 7 mei weer bereikbaar en beantwoorden graag al je vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *