Voorspelling: Zo reis je in 2019!

Lokale dans in Sabah, Borneo.

Reizen levert je, behalve plezier, echt wat op. Je wordt er wijzer van en rondwandelen in andere culturen en werelden vertelt je wat over jezelf. Meer dan de helft van de reizigers (56%) heeft dat in ieder geval zo ervaren. Reisorganisatie booking.com concludeert dit op basis van onderzoek onder 21.500 reizigers uit 29 landen (die allemaal het afgelopen jaar hebben gereisd) en evaluatie van 163 miljoen gastenrecensies. Ga er maar aan staan.

Het strand van Muine, Vietnam

Vooral jonge mensen kiezen in 2019 voor levenservaring in andere landen. Ze overwegen culturele uitwisseling (68%), vrijwilligerswerk (54%) of werkervaring (52%). Het gaat stil worden aan de stranden van Thailand, Muine en Bali.

Ruim een derde van de ondervraagden (34%) geeft aan graag gebruik te maken van iets of iemand die het zware werk voor ze doet en uitzoekt waar het goed verblijven is en wat ze op een bepaalde locatie het best kunnen doen. Mooi! Daar hebben we 26 jaar geleden Green Wood Travel voor opgericht!

Green Wood Travel. Thailand Specialist.

Niet verrassend is dat veel reizigers (52%) verwachten vaker gebruik te zullen maken van technische hulpmiddelen. Wil jij al de hoteldeur openen met je telefoon of ingecheckt worden door een robot? Alhoewel een derde van de geënquêteerden een virtuele reisagent wel ziet zitten, scoort een app die laat zien waar je bagage is of informatie geeft over de locatie waar je je bevindt (57%) het hoogst. Niet voor niks maakt Green Wood Travel al gebruik van de Digitale Concierge.

Het werd al voorspeld voor 2018 maar in 2019 gaan nog meer mensen op zoek naar thrills. Diepzeeduiken, kajakken door zeegrotten, met ziplijnen over de jungle zweven, een ballonvaart boven Bagan of naar dolfijnen kijken. 60% wil liever spannende unieke ervaringen opdoen dan dingen bezitten.

Ballonvaart boven Bagan.

Betrokkenheid bij maatschappij en milieu wordt ook belangrijker. Plastic is taboe. Maar liefst 86% zegt op reis best iets voor het milieu te willen doen (bomen planten?) en 37% is bereid om bijvoorbeeld een strand te helpen schoonmaken. Ongeveer de helft (49%) heeft oog voor de sociaal maatschappelijke omstandigheden in een land dat ze overwegen te bezoeken, 58% zegt niet naar een land toe te gaan als dat een negatieve impact op de bewoners van dat land heeft.

Wil je weten wat Green Wood Travel allemaal te bieden heeft in 2019? Kijk op onze website of op onze Facebook pagina. Bel ons of mail ons als je vragen hebt. Dan zeggen wij alvast: tot in Bangkok.