Wat ervaren reizigers van de Bangok shutdown?

album_large_2040404Inmiddels gesettled in Khao Lak. Alles was prima in orde, transfers, vlucht. Het Kantary is een schitterend complex.
Hier houd ik het wel twee weken uit. Veel Scandinaviërs hier, komt net weer een bus vol aan.
Ik zou nog een verhaal schrijven voor het Facebook, hieronder het verhaal.

Gisteren en eergisteren was ik in het centrum van Bangkok en zag daar een gezellige chaos. Nee deze keer niet van de vele auto’s en ander gemotoriseerd verkeer, maar van lachende en muziekmakende mensen.
11939847623_cdf26f08c2_o
Weliswaar zijn zij daar niet zomaar, nee zij protesteren tegen de huidige regering die in de ogen van deze mensen verkeerd bezig zijn. Zij hebben de grote kruisingen van wegen verspert en zijn daar bijeen om hun stem te laten horen. Ze doen dit met zang en dans en veel plezier. Een groot aantal van deze protestgangers “kamperen” op straat en brengen hier dus ook de nacht door. Er zijn vele stalletjes waar eten wordt klaargemaakt, voor de protestgangers gratis. Het zijn die zelfde stalletjes die normaal ook langs de weg in Bangkok staan, alleen het zijn er nu heel veel meer, en staan nu ook midden op de weg.

72236604_020591921reu-610x343

Ik sprak een aantal van de protestgangers aan en kreeg te horen dat zij de ‘strijd’ voorlopig niet opgeven. ‘Shut down Bangkok'(Bangkok gaat op slot) is hun slogan en maken dit kenbaar door de blokkades, het dragen van T-shirts en natuurlijk op zijn tijd veel kabaal, maar alles op en hele vreedzame manier. Ze leggen toeristen geen strobreed in de weg die kunnen gewoon hun gang gaan.
Van het thuisfront en ook via de TV zender BVN die hier te ontvangen is krijg je een heel ander beeld van deze protesten e lijkt het erop alsof je in een oorlogszone beland bent. Niets van dat alles!!! Met andere woorden er iets niets ernstigs aan de hand en je kunt rustig op vakantie naar Thailand en ook een bezoek brengen aan Bangkok! Want wat er gebeurd is niets anders dan het laten horen van protest door ontevreden burgers, en wat is daar anders aan dan wat er soms ook in Nederland gebeurt, wanneer een vakbondsleider stakende werknemers opzweept en schreeuwt via een megafoon.
DAT IS NU PRECIES WAT ER HIER IN BANGKOK OP DIT MOMENT OOK GEBEURD. Alleen de Thai doen dat met zang, dans, fluitjes en met de bekende GLIMLACH.
Laat je dus niet afschrikken door de beelden van de NOS en/of andere media en kom gewoon vakantie vieren, daarnaast het land is zo groot er zijn plaatsen genoeg waar je wel naar toe kunt, mocht Bangkok je toch een beetje afschrikken.

Hartelijke groet, een blije toeristthailand_bangkok_shutdown_day_2_4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *