Wat Rong Khun in Chiang Rai

wat-rong-khun-18[9]
De Wat Rong Khun is te vinden in Chiang Rai en is een van de meest herkenbare tempels van Thailand, ook wel ‘the White Temple’ genoemd. De tempel is in Thailand uitgegroeid tot een nationaal monument en een van de meest herkenbare tempels in het land. De Wat Rong Khun trekt jaarlijks een steeds groter aantal bezoekers.

Om de tempel te bereiken moet je eerst over de ‘put van de hel’, wat mensen moet waarschuwen om een goed leven te leiden en niet het slechte pad op te gaan. De Wat Rong Khun is ontworpen door de Thaise kunstenaar Chaloemchai Khositphiphat. De aandacht voor details is opvallend en je moet de nodige tijd doorbrengen om dit allemaal te bestuderen. De tempel is gebouwd in een stralend witte kleur om op deze manier de reinheid van Boeddha weer te geven. Het witte mozaïek glas dat gebruikt is slaat op de wijsheid van Boeddha.

Wat_Rong_Khun_pit_of_hell

De Wat Rong Khun is een onderdeel van een heel tempelcomplex. De bouw van het tempelcomplex van Wat Rong Khun begon in 1997 en is nog steeds niet afgebouwd. Naar verwachting zal het 90 jaar duren alvorens de gehele bouw voltooid is. Als het complex uiteindelijk afgebouwd is zal het uit negen gebouwen bestaan, elk met een eigen unieke betekenis en schoonheid. Kunstenaar Khositphiphat is mensen aan het trainen om het tempelcomplex verder te bouwen, voor wanneer hij overlijdt.

De binnenkant is net zo indrukwekkend als de buitenkant, alleen is het binnenkant niet wit, maar wel net zo indrukwekkend en bijzonder:

img_20120504160717_4fa39c45229b7 wat-rong-khun-mural wat-rong-khun-murals2-550x313

De Wat Rong Khun is nu al erg indrukwekkend… Stel je voor hoe alles eruit komt te zien over 90 jaar.
Als je er nog niet bent geweest… Het is echt de moeite waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *