Wat weet jij over Bijzondere Gebouwen in Bangkok?!

De Thaise hoofdstad is een enorme stad, met veel tegenstellingen. En zoals elke metropool zijn er ook een paar bijzondere gebouwen in Bangkok.

Baiyoke tower

De Baiyoke Tower II is met zijn 304 meter (328 als je de antenne op het dak meerekent) een imposant gebouw. Het Baiyoke Sky Hotel, welke in de wolkenkrabber huist, behoort zelfs tot de 10 hoogste hotels ter wereld.  Vanaf hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de Thaise hoofdstad Bangkok. Aan deze majestueuze toren met 85 etages werd maar liefst 7 jaar gebouwd, van 1990 tot en met 1997. In januari 1998 opende het Baiyoke Sky Hotel officieel zijn deuren.

Een heerlijk diner op de 78e verdieping? Kijk op onze website voor meer informatie!

1

Elephant building

Het gebouw dat in de wijk Chatuchak staat (bekend van de gelijknamige weekend markt) springt meteen in het oog. Het is een van de uniekste gebouwen in Thaise hoofdstad. Drie torens zijn zo samengesteld dat ze samen een olifant vormen. Dat is niet geheel toevallig ook de nationale trots van de Thai. Er is zelfs een oog en een slurf waar te nemen, zonder dat je erg goed moet kijken. Het gebouw wordt gebruik als school, kantoor en om te wonen.

2

Giant Dragon Tower

The Giant Dragen Tower is een onderdeel van het Wat Samphran. Wat is Thai voor tempel. Het prachtige gebouw ligt net buiten Bangkok vlakbij een snelweg. Helaas krijgt The Giant Dragen Tower niet de aandacht die het verdiend. Het is een rijk versierde tempel met veel beelden van dieren en draken. De mooiste is natuurlijk de zich rond de 17 verdieping hoge toren kringelt. De kop is alleen van een grote afstand te zien. Niet makkelijk te vinden, maar zeker de moeite waard!

3

Robot Building

Robot Building ligt aan South Sathorn Road en is geopend in 1986. Het is dus nog niet zo heel oud. Volgens de architect werd hij geïnspireerd door een speelgoedrobot van zijn zoon. Compleet met ogen en antennes is een zeer karakteristiek gebouw geworden. Makkelijk te herkennen en vermakelijk om te zien.

4

‘Sathorn Unique’ Ghost Skyscraper

Een vijftig verdieping tellend gebouw dat… al sinds 1997 leeg staat. Het zou een van de meest luxe appartementen in Bangkok moeten gaan huisvesten, maar tijdens de economische crisis in 1997 staat het leeg. Een spookhuis. En nu doet het dienst voor een gigantische advertentie die tegen het gebouw is geplakt.

5

Erewan museum

Het museum dat zeker de moeite waard is om een middag te bezoeken, heeft een grote 3-hoofdige olifant op zijn dat staan. Het gebouw is niet alleen van buiten de moeite waard maar van binnen zult u versteld staan van de mooie architectuur. Ook in de tuin rond het gebouw zijn allerlei bezienswaardigheden te vinden.

6

Dit zijn slechts een paar voorbeelden want er zijn er nog veel meer. Heeft u ook mooie gebouwen gezien deel het met ons 😀 😀 @Facebook @Instagram #greenwoodtravel

Bron: http://www.hieristhailand.nl/bijzondere-gebouwen-in-bangkok/