Weekend of paar dagen Koh Larn

5751374211_0607ac80bf_zEven weg uit het Pattaya-leven. Soms is het fijn om even in een andere omgeving te zijn al is het maar een paar dagen. Voor ons is Koh Larn een heerlijk uitstapje. Wat van ver komt is lekker zeggen we, maar Koh Larn is dichtbij maar oh zo ‘Amazing!’ Als ik vertel dat Koh Larn één van onze favorieten bestemmingen is wil iedereen weten waarom. Ik zal in dit artikel proberen uit te leggen.

Stranden op Ko Larn
Wanneer je overdag naar het strand van Koh Larn gaat kan het wel druk zijn. Vooral in de piekuren als alle boten op de stranden van Koh Larn aanleggen maar dat is ook weer een gezellige drukte. En je kunt zelf kiezen voor een druk of rustig strandje. Wij kiezen meestal voor ons ”eigen“ strandje. We hebben alle andere stranden ook bezocht. Ieder strand heeft echt zijn (of is het haar) eigen charme en identiteit. Het is echt een kwestie van “waar houd je van?“. Verbluffend zijn de schitterende witte stranden in contrast met het kristalheldere water.koh-larn-pattayas-island-paradise25_700_0

Wanneer je voor een paar dagen gaat, maar ook als je slechts een dag gaat en veel wilt zien, raad ik je eigen motorbike mee te nemen. Je kunt daar ter plekke eventueel een taxi nemen, maar de prijs is aardig hoog geworden. Met je eigen motorbike kan je overal naar toe. Je moet dan wat vroeger naar de boot gaan, omdat je meestal met de boot mee moet waar ook de vracht op gaat. De kosten van de overtocht voor de motorbike vallen erg mee. Met een snelle speedboot naar het eiland gaan kan ook. De normale Ferryboot gaat vanaf de Bali-pier gelegen aan een plein, het einde van Walkingstreet. De boten vertrekken met regelmaat, nagenoeg elk uur als het druk is. Maar let op, ze hebben wel een vertrekrooster. De overtocht duurt ongeveer een half uur. De vertrektijden:

Pattaya: 07:00, 10:00, 12:00, 14:00, 15:30, 17:00 en 18:00
Terug vanaf het eiland: 06:30, 07:30, 09:30, 12:00, 14:00, 17:00 en 18:00 koh_larn_map

Rondlopen
Eenmaal aangekomen op het eiland, is het leuk om zelf te rijden. Leuke weggetjes, redelijk begaanbaar en vooral flink klimmen soms. De eerste keer was een beetje ‘oei oei’. Het is ook aan te raden om niet te laat van het strand weg te gaan en wat rond te lopen in het dorpje, waar het vanaf 16:00 uur erg gezellig is. Natuurlijk word er weer van alles te koop aangeboden. Je kunt er wat drinken en tevens goed eten (vooral seafood).

Wanneer je een dagje gaat is het bij het vertrek van de laatste boten voor de terugreis flink “stapelen” Vandaar dat wij altijd een paar dagen gaan. Je kunt dan de laatste dag in het begin van de middag terugreizen op een rustige boot. Meer dan 5.000 mensen bezoeken dagelijks Koh Larn. Op het eiland is veel natuur en daar zie je bijna niemand, maar op de stranden kan het druk zijn op bepaalde uren. De speedboten brengen toeristen die alleen komen om te eten en daarna weer vertrekken. Grappig als je de toeristen, vooral japanners, in de soms erg dobberende speedboot ziet stappen.

Voor andere leuke dagtrips in Pattaya bekijk onze website;
https://ww2.greenwoodtravel.nl/tours/pattaya/

Accommodatie
Wij overnachten op het eiland in een schitterend resort. De bazin van ons hotel in Pattaya heeft in Koh Larn vorige jaar een mooi nieuw resort geopend. Ook haar broers hebben een eigen resort. Deze drie resorts liggen naast elkaar. Als je van de veerboot afkomt rechtsaf. Aan het einde het kleine straatje door en de weg volgen, dan zie je links de resorts. Ons resort heet Kiang Dow. De prijs is goed en het personeel is vriendelijk. koh-lan4b2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *