Welverdiende rust voor een aantal Thaise eilanden

De Thaise overheid heeft bekendgemaakt dat de zuidelijke Similan eilanden, een eilandengroep in de Andamanse Zee, gedurende vijf maanden niet meer toegankelijk zullen zijn voor toeristen. Eén eiland, Koh Tachai, zal ook na die periode gesloten blijven voor toerisme.

 

Het gaat in totaal om zeven maritieme nationale parken in de Andaman Zee. Ze zijn door de DNP gesloten, zodat de natuur, waaronder koraalriffen, zich kan herstellen. Ze hebben ernstig te lijden gehad onder het massatoerisme.

Beautiful beach and crystal clear sea at tropical island

Thanya Netithammakun, directeur-generaal van van de DNP laat weten dat de eilanden afgesloten worden van 15 mei tot 15 oktober, zodat de natuur de tijd krijgt om zich te herstellen. In Satun zijn op de eilanden Tarutao, Ardang en Rawee bijna alle populaire toeristische bestemmingen en duikplekken tot die tijd gesloten. In Phangnga zijn de kustlijn, stranden en koraalriffen van nationaal park Similan voor onbepaalde tijd verboden terrein. Op twee plaatsen bij de Similan eilanden mag nog wel gedoken worden.

Koh Tachai zal volgens Thanya ook nadien gesloten blijven: toeristen hebben het eiland zware schade toegebracht. Dagelijks krijgt het eiland bijna duizend bezoekers te verwerken, hoewel het er in feite slechts 100 aankan. Dat vormt een ernstige bedreiging voor de natuur en omgeving.

Met dank aan: www.thailandblog.nl

Bron: Bangkok Post

similan-compressor