De verloren stad van het Lanna koninkrijk

Wiang Kum Kam is een stad uit vervlogen tijden vlakbij Chiang Mai. De stad is gebouwd in 1286 door Mengrai,Koning van het Lanna-volk. De naam van de stad is afgeleid van het woord Wiang (เวียง), wat ommuurde stad betekent. De stad werd gebouwd op de ruïnes van een Mon stad uit de dagen van het Haripunchai koninkrijk. Het Mon-volk is een etnische minderheid in Myanmar.

7

Wiang Kum Kam was voor ongeveer 10 jaar de hoofdstad van het Lanna koninkrijk. Omdat de stad vaak overstroomde, besliste Mengrai te verhuizen. Hij had Chiang Mai gesticht en maakte dat de nieuwe hoofdstad van zijn koninkrijk. Toch bleef de stad een belangrijk punt in het Lanna-rijk totdat de Ping-rivier zijn koers veranderde. Na diverse overstromingen is de stad bedolven onder de modder en werd de stad vergeten.

2

De vergeten stad werd herontdekt toen de lokale bevolking tabletten vonden in de grond. In 1980 werden de ruïnes blootgelegd en sommige delen zijn gerenoveerd bij het Thai Fine Arts Department.

Er zijn heel veel tempels en ruïnes van de oude stad te bezichtigen in Wiang Kum Kam. De Wat Chedi Liam en de Wat Cham Kam zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik. Ook is de zeer mooie omgeving van de stad al een reden om een bezoek te brengen.

6

541
3Wilt u meer te weten komen over Wiang Kum Kam en deze schitterende plek bezichtigen. Kijk dan op de website van Green Wood Travel en boek de tour naar deze interessante en mooie locatie vlakbij Chiang Mai.

http://www.greenwoodtravel.nl/tours/chiangmai/cruise-naar-de-verloren-stad-wiang-kum-kam/