Ontdek landelijk Cambodja (3 dagen)


Prijs vanaf
229 USD
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
BOEKING
Ontdek landelijk Cambodja Het echte CambodjaOntdek landelijk Cambodja Het echte CambodjaOntdek landelijk Cambodja Het echte CambodjaOntdek landelijk Cambodja Het echte CambodjaOntdek landelijk Cambodja Het echte CambodjaOntdek landelijk Cambodja Het echte CambodjaOntdek landelijk Cambodja Beste prijsOntdek landelijk Cambodja Beste prijsOntdek landelijk Cambodja Beste prijsOntdek landelijk Cambodja Beste prijsOntdek landelijk Cambodja Beste prijsOntdek landelijk Cambodja Beste prijsOntdek landelijk Cambodja Het echte CambodjaOntdek landelijk Cambodja Het echte CambodjaOntdek landelijk Cambodja Beste prijsOntdek landelijk Cambodja Beste prijsOntdek landelijk Cambodja Beste prijsOntdek landelijk Cambodja Beste prijsOntdek landelijk Cambodja Beste prijsOntdek landelijk Cambodja Beste prijs
Tourcode:cam-0011
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies. Lees Recensie
Ontdek het landelijke Cambodja in het hart van het land. Kampong Thom is zelden het doel van een reis, ondanks de meren, bergen en bossen. En ondanks de honderden tempels. Toch leent dit gebied zich vooral om echt kennis te maken met de Cambodjanen. Nog onbedorven, nog aangestuurd door eeuwenoude familiale tradities en nog in overeenstemming met het ritme van de natuur. U maakt kennis met de Cambodjanen, bent welkom in hun huizen. U gaat met vissers mee het meer op en met de ossenwagen naar zijdewevers en houtwerkplaatsen, maar u beklimt ook de Phom San Tuk berg en slentert door tempel ruïnes.

Kampong Thom, zo'n beetje halverwege tussen Siem Reap en Phnom Penh, heette eerst Kampong Pous Thom, De Grote Haven met de Slangen. Volgens de legende woonden een paar reusachtige slangen in de grotten bij de Sen rivier. Op boeddhistische feestdagen lieten de slangen zich zien. Pas toen na een tijd de slangen zich niet meer vertoonden, maar volgens het verhaal nog wel in de grotten leefden, werd de naam van Kampong Pous Thom aangepast naar Kampong Thom, De Grote Haven, zonder slangen dus.

De reis gaat van Siem Reap naar Phnom Penh maar kan ook in omgekeerde richting gedaan worden. Een leuk alternatief voor de rechtstreekse bus, boot of het vliegtuig.
Overnachting: Sambor Village
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: auto | ossenkar
Dag 1: Van Siem Reap naar Kampong Thom. Geniet van lokale gemeenschappen.

Rond 09.00 uur in de ochtend beginnen we onze tocht naar de provincie Kampong Thom. Deze provincie, verdeelt in 8 districten, ligt in het centrum van Cambodja en grenst aan het Tonle Sap meer, het grootste zoetwatermeer ter wereld.

Onderweg stoppen we in het Kampong Kdei district en bezichtigen een van de meest indrukwekkende oude bruggen van Cambodja.

In Sambor Prei Kuk gebruiken we de lunch nadat we een ritje met een ossenwagen hebben gemaakt. Na de lunch bezoeken we de bijzondere tempelruïnes uit de 7e eeuw, die soms samengesmolten zijn met eeuwenoude woudreuzen. We vervolgen onze tocht naar het pittoreske stadje Kampong Thom dat vredig aan de oevers van de Stung Saen rivier ligt. Hier checken we in bij ons hotel waar we de nacht zullen doorbrengen.


Overnachting: huis in Khmerdorp
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: auto & ponywagen & boot
Dag 2: Naar Baray. Een dag als geen andere, beleef het werkelijke Cambodja

Na het ontbijt vertrekken we rond 10.00 uur naar het district Baray. Onderweg stoppen we bij de Phnom Sun Tuk berg.

Voor een sportieve ochtendwandeling kunt u de 809 treden naar boven beklimmen. Dit kan inmiddels ook per auto tegenwoordig.

We vervolgen onze tocht naar een Khmer dorpje. Na de lunch krijgen we per ponywagen een rondleiding door het dorp en maken kennis met onze gastheren. Later in de middag krijgt u de kans om met lokale vissers mee te gaan en zelf te ervaren hoe het is om de dagelijkse vangst binnen te halen.

Als de avond valt kunt u genieten van de landelijke sfeer en wat praten met de dorpsbewoners. De nacht brengen we door in een van de dorpshuizen.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: ossenwagen & auto
Dag 3: Naar Phnom Penh. Van het platteland naar de stad, een grote overgang

Na het ontbijt krijgen we nog meer te zien van de levensstijl van de lokale bevolking. Met een ossenwagen rijden we door de omgeving en bezoeken o.a. een traditionele zijdewever werkplaats en een houtsnijwerkplaats. En er wordt u geleerd hoe u de originele noedels moet maken.

Na de lunch nemen we afscheid van deze zo gastvrije mensen en rijden we naar Phnom Penh waar we in de middag aankomen. Het einde van een aantal bijzondere dagen op het land.

Optionele Tours:

Riviercruises Noord-Laos Luang Say - 2 dagen afwaarts
Deze korte riviercruise laat u de machtige Mekong rivier en het rivierleven op de oevers beleven in al zijn facetten. Overdag vaart u op een originele
Opmerkingen: CREËER UW EIGEN REIS
 • Green Wood Travel biedt u de mogelijkheid om een persoonlijke reis te creëren.
 • Wij bieden een grote verscheidenheid van hotels aan, van 'low budget' tot zeer exclusief. Het is zelfs mogelijk om bij een Cambodjaanse familie te overnachten!

 • Hoe wilt u graag reizen?
 • Auto, minibus, boot of geeft u de voorkeur aan vliegen? Of een combinatie daarvan. Het is ook mogelijk om
 • Cambodja avontuurlijk te ontdekken per 4WD. Op deze manier kunt u een onvergetelijke reis maken.
 • Voor meer informatie over individuele rondreizen en tours in Cambodja kunt u contact opnemen met Green Wood Travel.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, transfers & entreegelden zoals omschreven in reisbeschrijving. Transport met airco minibus of auto. Begeleiding door een ervaren Engelssprekende lokale gids. Het bezichtigen van de bezienswaardigheden als omschreven in de reisbeschrijving. Accommodatie in toeristen klasse hotel met eigen sanitair en airconditioning. In het Khmer dorp eenvoudige ventilator gekoelde accommodatie en gedeelde badkamer en andere faciliteiten.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, visumkosten (vanaf $30 USD pp.), bagage-afhandeling, facultatieve excursies, reis-/ annulering verzekering en persoonlijke uitgaven. Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Ontdek landelijk Cambodja (3 dagen)

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies.
  Name: Kathi
  Date: 23-Jul-17

  Recensie: Mooie toer waar we mooie herinneringen aan hebben. Gids Tueng was super.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: N. Andersen
  Date: 03-Jul-17

  Recensie: Mooi maar vermoeiend.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Arthur Amersfoort
  Date: 05-May-17

  Recensie: Een heel ander land dan Thailand is Cambodja. De mensen zijn net zo vriendelijk maar de sfeer is anders. Gids en transport waren prima verzorgt en we zijn bij lokale families thuis geweest. Hebben ruine tempels bezocht en nog veel meer. Deze landelijke Cambodja trip was een echt succes.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  8500 Baht
  Khaosok Tree Tops Jungle Safari (4 dagen / 3 nachten)

  Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat groten

  Vanaf:
  9950 Baht
  Khaosok Tree Tops Jungle Safari (5 dagen / 4 nachten)

  Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat groten

  Vanaf:
  8425 Baht
  Elephant Hills Strand & Regenwoud Safari (3 dagen)

  Het lijkt nogal tegenstrijdig: jungle en luxe maar toch is dit precies wat u gaat ervaren tijdens deze bijzondere safari door het adembenemend mooie Khao Sok nationaal park. Een va

  Vanaf:
  16845 Baht
  Elephant Hills Khao Sok Safari (3 dagen)

  Het lijkt nogal tegenstrijdig: jungle en luxe maar toch is dit precies wat u gaat ervaren tijdens deze bijzondere safari door het adembenemend mooie Khao Sok nationaal park....

  Vanaf:
  3200 Baht
  Elephants World - werk voor olifanten (2 dagen / 1 nacht)

  Bij Elephants World ziet u geen olifanten die kunstjes doen en u kunt ook niet in een mandje op hun rug door de jungle hobbelen maar wat u hier wel beleefd is een dag tussen en met

  Vanaf:
  14500 Baht
  Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

  Deze reis brengt u onder meer naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land. We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen ver