Doi Suthep en handwerkindustrie

Tourcode:0202
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30 - 17.00
Category: Markten
Algemene waardering: 3.4 uit of 5 beoordelingen. 34 eerlijke recensies. Lees Recensie
De Wat Prasart Doi Suthep ligt op 1300 meter hoogte in het Doi Pui National Park. De fraaie tempel, een bezoek meer dan waard, ligt 16 kilometer van de stad en is te bereiken over een steile, bochtige weg. Een 300 treden tellende trap, met Naga's (mythologische 7-koppige slang) als leuningen, leidt het laatste stuk naar de tempel. Is deze trap niets voor u dan is er ook een lift! Bij helder weer heeft u een mooi uitzicht over Chiang Mai.

Hierna brengen we met een offtheroad truck een bezoek aan een (nogal toeristisch) dorp van de Hmong, een van de bergstammen van Noord-Thailand.

De plaatsjes Bor Sang en San Kampaeng, even buiten Chiang Mai, staan bekend om hun handwerkslieden. Een bezoek aan een aantal werkplaatsen is een 'must' tijdens een verblijf in Chiang Mai. We vinden hier onder meer zijdeweverijen, zilversmeden, houtsnijwerkplaatsen en lakwerk- en celadonfabriekjes. Hier worden ook de beroemde parasols gemaakt en beschilderd. Een grote tuinparasol kost hier zo'n 20 euro! Bij een combinatie van beide tours is een lunch inbegrepen.

Optionele Tours:

PRIVE - Doi Suthep & Thaise bergstammen
Baan Tong Luang is een dorp waar vier verschillende Thaise bergstammen in Chiang Mai zijn samengekomen. Dat zijn de Lahu, Hmong, Witte Karen en de Lan
Opmerkingen:
 • Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
 • Green Wood Travel ook deze dagtocht privé voor u organiseren. U betaalt meer maar de tour is op-maat gemaakt voor u!

 • * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
  * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Mai hotels.) Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door professionele lokale Engelssprekende Thaise gidsen. Vervoer per airconditioned minibus.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Mai hotels en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Doi Suthep en handwerkindustrie

  Algemene waardering: 3.4 uit of 5 beoordelingen. 34 eerlijke recensies.
  Name: Vandercamp
  Date: 20-Feb-19

  Recensie: mooi  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Hans de Ridder
  Date: 11-Feb-19

  Recensie: We zijn eerst een stuk doorgereden naar een bergvolk en daarna naar de tempel gegaan. Het viel me op dat er erg veel lawaai gemaakt werd door de toeristen en dat er niet met de nodige eerbied foto's werden gemaakt van de diverse prachtige boeda's. Door een fout van de tour-leidster hebben wij geen excursie kunnen maken naar de handwerkindustrie. Dat was n.l. een aparte nieuwe tour die niet was gecombineerd met de tour naar Doi Suthep. De lunch was dus niet inclusief. We zijn bij een restaurant afgezet waar we zelf onze lunch moesten betalen. De praktische uitwerking van deze excursie was helaas niet duidelijk. Oja en ze was een half uur te vroeg bij ons hotel waardoor ik al het idee had dat er iets niet klopte.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Janssens
  Date: 07-Feb-19

  Recensie:  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Esther van Duin
  Date: 26-Jan-19

  Recensie: De handwerkindustrie is leuk om te zien maar ook wel erg commercieel. De tempel Doi Suthep was indrukwekkend. Mooie dag.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Petra
  Date: 17-Jan-19

  Recensie: Gids deed zijn best, maar Engels was jammer genoeg matig. Bezoek aan Do Suthep moeite waard, maar de off-road trip naar de Hmong hebben we niet gehad. De gids wist hier ook niet van?! Lunch prima, maar middag programma commerciële show, er wordt vluchtig wat uitleg gegeven over leer, zijde, parasol en zilver en daarna word je gauw de grote dure bijbehorende winkel in gestuurd...had van ons geschrapt mogen worden. Al met al enige mindere excursie op verder super verlopen reis door Thailand  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  1050 Baht
  Doi Suthep en handwerkindustrie

  De Wat Prasart Doi Suthep ligt op 1300 meter hoogte in het Doi Pui National Park. De fraaie tempel, een bezoek meer dan waard, ligt 16 kilometer van de stad en is te bereiken over