Gouden Driehoek & Chiang Rai

Tourcode:0210
Datum: Dagelijks
Tijd: 07.00 - 19.30
Category: Markten
Algemene waardering: 3.3 uit of 5 beoordelingen. 25 eerlijke recensies. Lees Recensie
Een compacte tour naar de omgeving van het roemruchte drielandenpunt, Thailand - Birma - Laos. De naam van de Gouden Driehoek is onlosmakelijk verbonden met de papaverteelt en de handel in opium en heroïne.

Vroeg vertrek naar de meest noordelijke provincie Chiang Rai met de gelijknamige hoofdstad. We rijden door een heuvelachtig landschap vol natuurschoon, groene wouden en pittoreske dorpjes. Onderweg bezoeken we in de ochtend de 'Mae Kachan Natural Hot Springs,' een verzameling marktkramen en een kuil in de grond met zeer heet water waarin omstanders eieren koken.

We vervolgen de weg naar de stad Chiang Rai en we stoppen bij Wat Rong Khun - De Witte Tempel. Waarschijnlijk heeft u veel tempels gezien in Thailand maar deze is werkelijk uniek. De buitenkant is compleet wit, het is een meesterwerk waar nog steeds aan gewerkt wordt! Onze volgende bestemming is Chiang Saen, een oude maar levendige stad. Deze ligt fraai aan de Mekong Rivier, die de grens vormt tussen Thailand en Laos. Tot in de dertiende eeuw was dit de hoofdstad van het eerste Thaise koninkrijk. Onderweg bezoeken we dorpen van de Akha en Yao bergstammen. Optioneel is een bezoek aan de Langnekken in het dorp Mae Chan. De toegangsprijs voor het dorp bedraagt 400 THB (exclusief.) Omdat deze stam illegaal in Thailand verblijft, is niet duidelijk of en wanneer ze hun dorp moeten verlaten.

Na de lunch in een lokaal restaurant vervolgen we onze tocht naar het beroemde drielandenpunt. Hier vandaan heeft u een spectaculair uitzicht over de drie landen en de machtige Mekong rivier. We gaan hier aan boord van een rivierboot en varen naar een eilandje in de rivier; een bijzondere belevenis. De levendige grensplaats met Myanmar Mae Sai, is de volgende stop. Dit is het meest noordelijke punt van Thailand en een goede plek om wat Birmese souvenirs in te kopen. Terug naar Chiang Mai, waar u rond 19.30 uur weer in uw hotel wordt afgezet.Opmerkingen:
 • Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
 • Het is een lange excursie dag van Chiang Mai naar Chiangrai. Stel u daarop in.
 • Neem uw paspoort mee als u Laos wilt bezoeken.
 • Green Wood Travel ook deze dagtocht privé voor u organiseren. U betaalt meer maar de tour is op-maat gemaakt voor u

 • * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
  * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Mai hotels.) Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door lokale Engelssprekende Thaise gidsen. Vervoer per airconditioned minibus.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, visumkosten, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Mai hotels en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Gouden Driehoek & Chiang Rai

  Algemene waardering: 3.3 uit of 5 beoordelingen. 25 eerlijke recensies.
  Name: Denijs
  Date: 20-Feb-19

  Recensie: Met tien personen in een minivan. Het past maar houdt niet over. Ik weet dat een prive tour veel duurder is maar wel een optie. We waren onderweg van s morgens zeven uur tot bijna half acht in de avond. Het monument zoals afgebeeld op foto hiernaast hebben wij niet gezien. Witte tempel was super en ook het drielandenpunt en de lunch. Hotspring onderweg valt tegen een echte plek waar iedere toerist uitstapt. het was een lange dag.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Michelle
  Date: 14-Feb-19

  Recensie: Allereerst is dit echt een hele mooie Tour, waarin je heel veel moois ziet. Je moet er alleen wel voor over hebben om 4,5 uur in de bus te zitten. De heenweg valt reuze mee, omdat je overal tussendoor stopt om wat te bekijken of even wat te drinken. De terugweg daarentegen is wel echt 4,5 uur aan een stuk achter elkaar, wij waren om 7.00 vertrokken en om 22.00 uur in ons hotel. Wij hebben genoten van deze tour en hebben heel veel mooie dingen gezien. De witte tempel is heel indrukwekkend en wij vonden de blauwe tempel die eigenlijk niet op de planning stond ook echt heel gaaf!!! Dus als je deze Tour gaat doen even aangeven dat je die ook graag wilt zien op de terug weg. De lang nek stam zit er niet standaard bij als je de Tour boekt, dat was wel jammer. Dit kost 300 bath p.p. Vonden wij erg duur want het is niet heel erg groot. Wel de moeite waard om gezien te hebben, het is heel indrukwekkend namelijk.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Karin
  Date: 02-Feb-19

  Recensie: Een tocht met veel afwisselende bezigheden. Goede gids, sommige onderdelen erg toeristisch  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Harry van schijndel
  Date: 24-Jan-19

  Recensie: Hele leuke reisleider. Erg veel in de auto vanwege de grote afstanden, maar mooie natuur en wel geregeld een stop om iets te bezoeken, maar wel korte tijd. Terugweg is lange reis. Leuk om even in Laos te zijn . En ook het bezoek aan de "witte tempel was verrassend  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam. Honing
  Date: 16-Dec-18

  Recensie: Op zich een prima excursie, maar de reistijd is wel erg lang.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  1050 Baht
  Bergstammen, ver van de gebaande paden

  Een bezoek aan diverse bergstammen. U beleeft een tocht met veel afwisseling en avontuur in de bergen van Noord-Thailand en maakt kennis met een manier van leven die wellicht primi

  Vanaf:
  1350 Baht
  Langnek en andere bergstammen

  Een dag vol avontuur: op bezoek bij diverse bergstammen, waaronder de beroemde longnek, een fascinerend grottencomplex en een liefelijke orchideeën- en vlindertuin.

  Vanaf:
  1650 Baht
  Gouden Driehoek & Chiang Rai

  Een compacte tour naar de omgeving van het roemruchte drielandenpunt, Thailand - Birma - Laos. De naam van de Gouden Driehoek is onlosmakelijk verbonden met de papaverteelt en de h

  Vanaf:
  1850 Baht
  Historische tour naar Lampoon

  Een boeiende excursie naar Lampoon, een belangrijke historische stad uit het jaar 660 met zijn vele bezienswaardigheden en bijzondere sfeer.

  Vanaf:
  1050 Baht
  Doi Suthep en handwerkindustrie

  De Wat Prasart Doi Suthep ligt op 1300 meter hoogte in het Doi Pui National Park. De fraaie tempel, een bezoek meer dan waard, ligt 16 kilometer van de stad en is te bereiken over