Gouden Driehoek & Chiang Rai

Tourcode:0210
Datum: Dagelijks
Tijd: 07.00 - 19.30
Category: Markten
Algemene waardering: 3.3 uit of 5 beoordelingen. 25 eerlijke recensies. Lees Recensie
Een compacte tour naar de omgeving van het roemruchte drielandenpunt, Thailand - Birma - Laos. De naam van de Gouden Driehoek is onlosmakelijk verbonden met de papaverteelt en de handel in opium en heroïne.

Vroeg vertrek naar de meest noordelijke provincie Chiang Rai met de gelijknamige hoofdstad. We rijden door een heuvelachtig landschap vol natuurschoon, groene wouden en pittoreske dorpjes. Onderweg bezoeken we in de ochtend de 'Mae Kachan Natural Hot Springs,' een verzameling marktkramen en een kuil in de grond met zeer heet water waarin omstanders eieren koken.

We vervolgen de weg naar de stad Chiang Rai en we stoppen bij Wat Rong Khun - De Witte Tempel. Waarschijnlijk heeft u veel tempels gezien in Thailand maar deze is werkelijk uniek. De buitenkant is compleet wit, het is een meesterwerk waar nog steeds aan gewerkt wordt! Onze volgende bestemming is Chiang Saen, een oude maar levendige stad. Deze ligt fraai aan de Mekong Rivier, die de grens vormt tussen Thailand en Laos. Tot in de dertiende eeuw was dit de hoofdstad van het eerste Thaise koninkrijk. Onderweg bezoeken we dorpen van de Akha en Yao bergstammen. Optioneel is een bezoek aan de Langnekken in het dorp Mae Chan. De toegangsprijs voor het dorp bedraagt 400 THB (exclusief.) Omdat deze stam illegaal in Thailand verblijft, is niet duidelijk of en wanneer ze hun dorp moeten verlaten.

Na de lunch in een lokaal restaurant vervolgen we onze tocht naar het beroemde drielandenpunt. Hier vandaan heeft u een spectaculair uitzicht over de drie landen en de machtige Mekong rivier. We gaan hier aan boord van een rivierboot en varen naar een eilandje in de rivier; een bijzondere belevenis. De levendige grensplaats met Myanmar Mae Sai, is de volgende stop. Dit is het meest noordelijke punt van Thailand en een goede plek om wat Birmese souvenirs in te kopen. Terug naar Chiang Mai, waar u rond 19.30 uur weer in uw hotel wordt afgezet.Opmerkingen:
 • Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
 • Het is een lange excursie dag van Chiang Mai naar Chiangrai. Stel u daarop in.
 • Neem uw paspoort mee als u Laos wilt bezoeken.
 • Green Wood Travel ook deze dagtocht privé voor u organiseren. U betaalt meer maar de tour is op-maat gemaakt voor u

 • * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
  * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Mai hotels.) Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door lokale Engelssprekende Thaise gidsen. Vervoer per airconditioned minibus.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, visumkosten, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Mai hotels en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Gouden Driehoek & Chiang Rai

  Algemene waardering: 3.3 uit of 5 beoordelingen. 25 eerlijke recensies.
  Name: Arie de Booij
  Date: 06-Jun-19

  Recensie: Het is erg indrukwekkend, maar 3 uur heen en ook weer terug vanaf Chang Mai is wel erg veel. De gids was aardig maar week veel af van het originele programma, en was niet altijd even duidelijk over wat we gingen doen. Hij vroeg elke keer wat wij wilde doen, en dat weten wij natuurlijk niet, wij waren nog nooit in Thailand geweest. Hij was net als alle mensen in Thailand wel erg aardig en hulpvaardig! De witte Tempel was wel erg mooi!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Mieke Houtakkers
  Date: 13-May-19

  Recensie: Hot springs vonden we niks. De witte tempel was prachtig! 30 minuten Laos viel tegen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Rinus van Hamelen
  Date: 07-May-19

  Recensie: De Gouden Driehoek viel ons wat tegen. De busrit naar het punt toe is erg lang en onderweg kom je een paar mooie bezienswaardigheiden tegen, waar maar een half uurtje voor uit wordt getrokken. De Gouden Driehoek zelf stelt niets voor en je moet extra bij betalen om op Laos te komen. De terugrit is 3 uur achter elkaar in de bus, waarbij er alleen wordt gestopt voor wat te drinken. Deze tour was niet wat we er van hadden verwacht. Verder stond er dat er een optie was om de Langnekken te zien. Dit werd niet aangeboden en bij navraag bleek dit niet mogelijk te zijn. Dit leek ons namelijk het hoogtepunt van de tour.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Jeroen & Chantal
  Date: 02-May-19

  Recensie: Een lange dag, en veel zien en ook veel rijden. Green Wood Travel had ons vooraf dit allemaal verteld en was en lange dag en we hebben veel mee gemaakt. De gids, Pat was fantastisch en ook het opium museum en de door een aardbeving beschadigde maar weer mooi gerepareerde witte tempel.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Jonne
  Date: 12-Apr-19

  Recensie: Een lange maar interessante dag. Veel gezien en gedaan. Vergeet niet je paspoort mee te nemen voor Laos, dat staat nergens namelijk.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  1050 Baht
  Bergstammen, ver van de gebaande paden

  Een bezoek aan diverse bergstammen. U beleeft een tocht met veel afwisseling en avontuur in de bergen van Noord-Thailand en maakt kennis met een manier van leven die wellicht primi

  Vanaf:
  1350 Baht
  Langnek en andere bergstammen

  Een dag vol avontuur: op bezoek bij diverse bergstammen, waaronder de beroemde longnek, een fascinerend grottencomplex en een liefelijke orchideeën- en vlindertuin.

  Vanaf:
  1650 Baht
  Gouden Driehoek & Chiang Rai

  Een compacte tour naar de omgeving van het roemruchte drielandenpunt, Thailand - Birma - Laos. De naam van de Gouden Driehoek is onlosmakelijk verbonden met de papaverteelt en de h

  Vanaf:
  1850 Baht
  Historische tour naar Lampoon

  Een boeiende excursie naar Lampoon, een belangrijke historische stad uit het jaar 660 met zijn vele bezienswaardigheden en bijzondere sfeer.

  Vanaf:
  1050 Baht
  Doi Suthep en handwerkindustrie

  De Wat Prasart Doi Suthep ligt op 1300 meter hoogte in het Doi Pui National Park. De fraaie tempel, een bezoek meer dan waard, ligt 16 kilometer van de stad en is te bereiken over