Langnek en andere bergstammen

Tourcode:0218
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00 - 17.00
Category: Markten
Algemene waardering: 3.2 uit of 5 beoordelingen. 12 eerlijke recensies. Lees Recensie
Een dag vol avontuur door het prachtige berglandschap van Noord-Thailand. Eerst een rit door de Mae Rim en Mae Tang districten langs rijstvelden en sinaasappelplantages met een schitterend panoramisch uitzicht over ontelbare Thaise en Birmese bergen, bedekt met dichte jungle.

We stoppen bij een orchideeën- en vlindertuin waar u kunt genieten van deze exotische bloem, waarvan er in deze omgeving zo'n 473 verschillende soorten bestaan. We vervolgen onze tocht en gaan op bezoek bij een aantal bergdorpen waar verschillende stammen zoals de Akha, Lisu en Palong wonen. U maakt kennis met hun traditionele manier van leven.

Tijd voor een heerlijke lunch in een lokaal restaurant voordat we terugrijden richting Chiang Mai. Maar eerst brengen we een bezoek aan het beroemde Chiang Dao grottencomplex. In een van de grotten in dit 12 kilometer diepe grottenstelsel staat een marmeren Birmees Boeddhabeeld. De gids gaat u voor en we laten u de directe omgeving zien.

We gaan verder en sluiten deze enerverende dag af met een bezoek aan de wonderbaarlijke Langnek & Langoor bergstammen. De Langnek-vrouwen, gekleed in kleurrijke traditionele kledij, dragen bronzen ringen om hun nek en de vrouwen van de andere stam hebben zware zilveren ringen in hun oren. Niet alleen vanwege de traditie maar ook om hun schoonheid te tonen.

Na al deze belevenissen rijden we terug naar uw hotel in Chiang Mai.Opmerkingen:
 • Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
 • Green Wood Travel ook deze dagtocht privé voor u organiseren. U betaalt meer maar de tour is op-maat gemaakt voor u!

 • * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Mai hotels.) Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door professionele lokale Engelssprekende Thaise gidsen. Vervoer per airconditioned minibus.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Mai hotels en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Langnek en andere bergstammen

  Algemene waardering: 3.2 uit of 5 beoordelingen. 12 eerlijke recensies.
  Name: Hans de Ridder
  Date: 11-Feb-20

  Recensie: Er was 's avonds om 2300 uur gebeld dat mens ons een half uur later zou ophalen bij het hotel. We hebben diverse bergstammen bezocht en veel informatie over de volken gekregen. De gids had veel kennis van zaken. De lunch was goed. We zijn de hele dag bezig geweest en omstreeks 16.00 uur terug  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Tim
  Date: 23-Dec-19

  Recensie: Beste greenwoodtravel, Wij vonden deze trip zonde van ons tijd / geld. De vlindertuin en bloemenkwekerij is een klein parkje waar je een half uur de tijd voor krijgt om doorheen te lopen veel te lang. Hierna gingen we naar de langnekken dorpjes vonden wij heel commercieel en foto's mochten liever niet gemaakt worden en anders moest je wat geld geven of iets waarvan ze kunnen leven. Lunch was prima. De grotten is ook allemaal opgezet voor toeristen, hier komen geen lokale mensen er werd ook bij gezegd dat dit een 'toeristengrot' was. Je zit bij deze trip dan ook langer in het busje dan dat je eruit bent en vraagt je dan aan het einde van de dag af of dit wel de echte stammen waren. Voor ons nooit meer..  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Marieke van Bosch
  Date: 16-Nov-19

  Recensie: Ik vond het een erg interessant om de stammen te zien, maar helemaal hebben we meer in de auto gezeten dan stammen gezien. We zijn eerst langs een grot geweest, wel interessant maar ook 1 uur rijden, vervolgens weer een uur in de auto om bij de Langnekken te komen, wat toeristisch was, elke Langnek vrouw had haar eigen kraampje met spullen en dingen waar je wel enigszins geacht werd iets te kopen. na een half uur hadden we het wel gezien. Het historisch en cultureel aspect was voor ons ver te zoeken. Vervolgens hadden we Lunch bij de orchideeën kwekerij, erg lekker, en weer in de auto terug naar het hotel. Kortom leuk om eens gezien te hebben maar voor wie de echte cultuur en historie achter de Langnekken wil weten zou ik zeggen, koop een goed boek.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: C Wouters
  Date: 08-Nov-19

  Recensie: Geweldig om te zien ,heel bijzonder zeker de moeite waard  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Lucien Gevers
  Date: 29-Oct-19

  Recensie: Over het algemeen hebben wij deze tour als leuk ervaren. Het was een lange rit van 2 uur. De heenreis was erg leuk we hebben een hoop gezien en was de moeite waard. Wat wij vonden tegen vallen was waar het uiteindelijk allemaal om ging de stammen. We kwamen op een toeristische plaats waar de stammen op marktkraampjes op ons zaten te wachten en een soort in onze beleving een dagelijkse act opvoerde. Er was niets te zien over het dagelijks leven van deze stammen. Het was een markt waar de stammen letterlijk bekeken konden worden en waar de stammen hun producten konden verkopen. Hier konden we een uur verblijven en daarna de terugreis beginnen welke lang duurde met twee tussenstops. Persoonlijk wanneer je bergstammen wilt zien vindt ik deze tour geen aanrader.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Bergstammen, ver van de gebaande paden

  Een bezoek aan diverse bergstammen. U beleeft een tocht met veel afwisseling en avontuur in de bergen van Noord-Thailand en maakt kennis met een manier van leven die wellicht primi

  Vanaf:
  Contact
  Langnek en andere bergstammen

  Een dag vol avontuur: op bezoek bij diverse bergstammen, waaronder de beroemde longnek, een fascinerend grottencomplex en een liefelijke orchideeën- en vlindertuin.

  Vanaf:
  Contact
  Fietsen - Paradijselijk Chiang Mai

  Paradijselijk Chiang Mai is een fietsavontuur van een dag door het mooie landschap en langs de vriendelijke bevolking zuidoostelijk van Chiang Mai.

  Vanaf:
  Contact
  Fietsen - De Kleuren van Chiang Mai

  Fietsend door het fascinerende landschap rondom Chiang Mai ervaart u het lokale leven met zijn rijkdom aan traditie en eeuwenoude cultuur op een heel ontspannende manier.

  Vanaf:
  Contact
  Fietsen - Fatbike Adventure (Verharde & Onverharde wegen)

  Dit heb je nog nooit gedaan! Fiets op een elektrische fatbike door een van de mooiste streken van Thailand, die rond Chiang Mai. Dit Electric Fat bike Adventure geeft je die kans.

  Vanaf:
  Contact
  Fietsen - Fatbike naar de Ping rivier (halve dag)

  De rijstvelden en fruitplantages rond Chiang Mai en de rivier de Ping zijn het decor van deze bijzondere fietstocht. Niet alleen de tour zelf is bijzonder, ook de fietsen waarop je