Mae Hong Son DELUXE (3 dagen / 2 nachten)


Prijs vanaf
8,850 Baht
Datum: Maandag & Donderdag
Tijd: 08.30
BOEKING
Mae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagenMae Hong Son DELUXE 3 dagen
Tourcode:0252
Datum: Maandag & Donderdag
Tijd: 08.30
Category: Rondreis individueelBouwstenen
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 21 eerlijke recensies. Lees Recensie
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !

Geen trek maar een exclusieve DELUXE tour naar het plaatsje Mae Hong Son aan de grens met Myanmar. Een tour die op een ontspannen manier een indruk geeft van het pittoreske landschap, warmwaterbronnen, verborgen grotstelsels en enkele bergstammen waaronder de Palong of Langnekken.

Een ervaren lokale Engelssprekende gids, die tevens de verschillende dialecten van de streek spreekt, draagt zorg voor een boeiende ervaring.


Overnachting: Baantawan Pai Guesthouse
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus
Dag 1: Een heerlijke dag met bloemen, vlinders, watervallen, Pai Canyon en veel meer..

Vroeg vertrek vanuit Chiang Mai naar Mae Rim om daar een orchideeënkwekerij met meer dan 100 bloeiende soorten en een vlindertuin te bezoeken. We rijden door naar de Mork Fah-waterval. Perfect om te gaan zwemmen in het kristalheldere bergwater. Na afloop is het koffie en/of thee tijd en dan verder genieten van de natuur langs deze slingerende bergweg, die uiteindelijk eindigt bij een dorp van de Hmong.
Hierna een bezoek (inclusief een frisdrankje en lunch) aan de historische 'Memorial' brug over de Pai-rivier gebouwd door de Japanners tijdens de 2e wereldoorlog.
Snel op weg naar Thailand's Grand Canyon om te zien hoe super amazing een bezoek is aan de Pai Canyon? We kunnen hier de hele dag doorbrengen, behalve wanneer u hoogtevrees heeft. Geniet van de avontuurlijke wandeling over de smalle canyon paden en het uitgestrekte uitzicht en maak gebruik van de vele fotomomenten.
Dan rijden we verder met de minibus over de bergruggen, uitlopers van het Himalaya-gebergte. Natuurlijk stoppen we regelmatig om van het uitzicht te genieten. In de namiddag aankomst in het stadje Pai. Overnachting in het Baantawan Pai Guesthouse of gelijkwaardig.

UNIEK: wij organiseren speciale maatwerkreizen voor VOGELAARS op aanvraag. Neem contact op met Green Wood Travel.


Overnachting: Fern Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus, bamboevlot
Dag 2: VEEL hoogtepunten, thermische bronnen, vlotvaren, spelonken in Tham Lod grot. Happy Hour in Fern Resort

Na het ontbijt een korte rit naar de thermische bronnen van Sai Ngam. Het bronwater is 36 graden dus perfect voor een warm bad (zwemspullen en handdoek meenemen!)
Hierna bezoeken we dorpen van de Lisu en Lahu bergstammen. Beide hebben een heel eigen cultuur, gewoonten en gebruiken. Voornamelijk bij de kleurrijke Lisu is dit duidelijk waarneembaar vanwege de regenboog-achtige borduurwerken op de kleding van de vrouwen en de van bamboe gemaakte waterleidingsystemen. Rond het middaguur een pauze om te lunchen bij een lokaal restaurant.
We rijden verder om de Tham Lod grot te bezoeken. Deze enorme kalkstenen grot ligt verborgen in de dichte jungle en door de grot stroomt een rivier. Lokale bewoners ontsteken kerosine lampen en trekken ons op bamboevlotten dwars door deze mysterieuze gigantische grot. Binnen zijn verschillende beelden te vinden uit de boeddhistische mythologie en sarcofagen uit het bronzen tijdperk en prehistorische grotschilderingen. Onze gids neemt ons mee om naar alle uithoeken.

Hierna gaan we door naar het plaatsje Mae Hong Son. Overnachting alhier in het comfortabele Fern Resort of gelijkwaardig. Vergeet niet het Happy Hour met uitzicht over de rijstvelden en bergruggen!


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus, langstaart-boot, vliegtuig
Dag 3: Vrouwen met lange nekken en veel folklorische bezienswaardigheden

Na het ontbijt beginnen we gelijk met een hoogtepunt: het bezoek aan de bergstam Palong of Langnekken. Met een minibus vertrekken we naar de Pai River. Stap in een langstaart-boot voor een mooie tocht over de rivier, door dichte jungle. Op de oevers ziet u zo nu en dan een dorpje. We stoppen bij de Langnekken. De vrouwen in het dorp dorp Ban Nai Soi op de grens met Myanmar dragen bronzen ringen om hun nek. Deze dragen ze van jongs af aan; als ze ouder zijn kunnen de ringen samen wel zo'n 4 kilo wegen!

Terug naar Mae Hong Son waar we lunchen in het pittoreske centrum. 's Middag stoppen we bij de bekende Birmese tempels, Wat Doi Kong Moo, Wat Jong Kham en de plaatselijke markt voor een drankje en bezichtiging. Hierna vertrek naar het vliegveld om terug te vliegen met Kan Air naar Chiang Mai. Vandaar transfer naar uw hotel. Blijf nog jaren nagenieten van deze unieke reis door het Himalaya-gebergte.
Optionele Tours:

Gouden driehoek & Chiangrai DELUXE (3 dagen / 2 nachten)
Geen trek maar een exclusieve tour naar de beruchte Gouden Driehoek waar Thailand grenst aan de Birma en Laos. Een betoverende tour die op een ontspan
Mae Hong Son & Chiang Rai avontuur DELUXE (5 dagen / 4 nachten)
Mae Hong Son, het dorp in de mist, ligt in een vallei met een authentieke cultuur. Hier is veel te verkennen, zoals het prehistorische Tham Lod grotte
Opmerkingen: omdat Mae Hong Son de bijnaam heeft van 'Land in de Mist' is het mogelijk dat Kan Air geen vluchten uitvoert van Chiang Mai naar Mae Hong Son of vice versa. De Thaise weerberichten zijn betrouwbaar en wij weten meestal voor vertrek of we wel of niet kunnen terugvliegen vanuit Mae Hong Son. Green Wood Travel moet soms, vanwege de weersomstandigheden of beschikbaarheid, het programma omdraaien. We vliegen dan eerst naar Mae Hong Son en rijden dan terug naar Chiang Mai. Het programma blijft in omgedraaide vorm gelijk.

 • Omdat het in Mae Hong Son bijna altijd koel is, adviseren we u een jas of trui mee te nemen!
 • Tijdens de Mae Hong Son DELUXE Tour kan alleen handbagage meegenomen worden. Heeft u geen compacte tas koop er een voordelig in Bangkok of Chiang Mai.
 • Zwemspullen en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur!

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Mae Hong Son DELUXE tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  Meer informatie over Thaise bergvolkeren
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Verblijf in eenvoudige toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. Vervoer per airconditioned minibus of SUV en vliegticket van Chiang Mai - Mae Hong Son of vice versa met KAN Air (budget airline.) U heeft bagagevrijheid voor 15kg check-in bagage en 7kg handbagage. Voor iedere extra kilo betaalt u ongeveer 250 THB extra op de luchthaven!
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en/of alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, niet vermelde transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), visumkosten, bagage- afhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Mae Hong Son DELUXE (3 dagen / 2 nachten)

  Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 21 eerlijke recensies.
  Name: Peter de Witte
  Date: 16-Sep-17

  Recensie: een mooie tour om een goed beeld te krijgen van dit gedeelte van Thailand. afwisselend en met leuke ervaringen (zwemmen met olifanten) zeker de longneks waren mooi om te zien. hotels waren prima  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Frans en Lucy
  Date: 04-Sep-17

  Recensie: Een leuke en afwissellende tour. Een nederlandssprekende thai (Don) als gids die onze taal heel goed beheerst en veel weet te vertellen over land, bevolking en gebruiken. De tour is goed opgebouwd, afwisselend en elke dag wel een hoogtepuntje. Gids ging flexibel om met onze wensen en richt de dag zo in dat er voldoende tijd overblijft om nog even te relaxen. Het eerste verblijf in Baan Tawan in Pai was het enige smetje op deze rondreis. Huisjes minder goed onderhouden, wel een goede lokatie en vriendelijk personeel. Het werd weer goed gemaakt door het Fern resort. Werkelijk prachtig gelegen park en huisjes. Helemaal top, heerlijk eten en bij de wandeling zomaar (ongevraagd) een hond als gids mee (lachen!). Personeel zeer OK! De laatste dag als hoogtepunt een bezoek aan Langnekkendorpje. De tocht over de rivier is prachtig en een echt authentiek dorpje. Tour is aanrader.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Hans-Pieter
  Date: 28-Aug-17

  Recensie: leuke tour, echter op een aantal punten voldeed deze geheel niet aan de beschrijving en aan de verwachtingen. Verder hadden we een gids die meer een slechte reisleider was dan een gids. Hij vertelde niet veel en als we wat vroegen kregen we antwoorden die niet klopten. Hij wees ons wel op andere toeristen die hij zag of op waar het postkantoor was. Het was bijna grappig, maar een gids die enkel wijst op zaken die we zelf ook wel zien en verder niets verteld hebben wij in ieder gevbal geen behoefte aan. Ook had hij onderdelen in dag 1 geskipt. Toen we daar dag 2 naar vroegen wist hij zogenaamd niet dat dit bij de tour hoorde. Toen toch even snel gedaan, maar eigenlijk was daar geen tijd voor. Het ging hier over het lopen naar de Pai Canyon. verder waren de grotten niet wat wij verwacht hadden( We rijden verder om de Tham Lod grot te bezoeken. Deze enorme kalkstenen grot ligt verborgen in de dichte jungle en door de grot stroomt een rivier. Lokale bewoners ontsteken kerosine lampen en trekken ons op bamboevlotten dwars door deze mysterieuze gigantische grot. Binnen zijn verschillende beelden te vinden uit de boeddhistische mythologie en sarcofagen uit het bronzen tijdperk en prehistorische grotschilderingen. Onze gids neemt ons mee om naar alle uithoeken) het vlot varen was ca 10 meter en de grot was klein. de beelden en Sarcofagen hebben we in het geheel niet gezien. Op dag 3 presteerde hij het om ons al ruim voordat het boarden zou beginnen af te willen zetten op het vliegveld zodat hij zelf niet te laat in Chinagmai terug zou zijn. Aangezien wij hier naturlijk geen zin in hadden zijn we toen naar het dorpje gebracht om over de markt te lopen. Al met al voldeed deze tour op vele punten niet aan de verwachting.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Rob van Kooten
  Date: 05-Aug-17

  Recensie: Deze tour gemaakt met gids Sap. Heel afwisselend, veel dingen gezien en Mr Sap hield rekening met onze wensen. Zeker een aanrader. Als je echt de bergvolken wilt zien in al hun pracht en praal is juli een goede tijd. Te weinig toeristen daardoor zijn bijvoorbeeld langnekken gewoon aan het werk in de bergen. Uiteraard blijven er wel wat achter dus toch mooie plaatjes kunnen maken, en in het dorp waren wij zonder andere toeristen, maakt het wel wat echter.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Rudy Kleinjans
  Date: 30-Jul-17

  Recensie: Een relatief dure tour. In principe een join-in tour, echter omdat wij de enigen waren werd dit een privé-tour. Vanuit Chiang Mai gevlogen met Nok Air naar Mae Hong Son (prima vliegen en goede service van Nok Air). Het bezoek aan de long-necks hebben wij als authentiek ervaren. Wij waren de enige toeristen, niets massaals. Er blijken meerdere stammen te zijn. Onderweg olifanten tegengekomen met berijders. Dat was spannend en enigszins zielig. Na Baanchang (olifantenopvang) te hebben bezocht kregen wij het gevoel dat hier wat anders met olifanten werd om gegaan. Het plaatsje Pai is waanzinnig. Hier hadden we graag langer gebleven. De tocht was schitterend.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  720 USD
  Het ware gezicht van Myanmar (7 dagen)

  Het ware gezicht van Myanmar toont zich rond de Golf van Martaban, in het land van de Mon, waar de natuur pronkt en de mensen een bijrol lijken te vervullen. Toch ziet u de menseli

  Vanaf:
  23650 Baht
  De Gouden Thailand Rondreis (16 dagen)

  De Gouden Thailand Rondreis voert u in 16 dagen van Bangkok, via de voormalige Gouden Stad Ayutthaya naar de noordelijke -ooit beruchte- opium Gouden Driehoek rond Chiang Mai en Ch

  Vanaf:
  31350 Baht
  Wonderlijk Thailand (19 dagen)

  Wonderlijk Thailand laat u verwonderen en bewonderen, maar ook verrassen en plezieren. In 19 dagen tijd ziet u veel verschillende kanten van Thailand. Het turbulente Bangkok en het

  Vanaf:
  29500 Baht
  Isaan echt Thailand rondreis (17 dagen)

  Wanneer u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u de I-saan. Het noordoosten van Thailand, dat grenst aan Laos en Cambodja, is in alle opzichten een

  Vanaf:
  24650 Baht
  Paradijselijk Thailand (14 dagen)

  Een reis voor landbestormers en waterratten. Voor klimmers en duikers. In ieder geval voor mensen die 14 dagen intens willen genieten van paradijselijk Thailand. U weet het: reizig

  Vanaf:
  34500 Baht
  Thailand: Reis van de glimlach (21 dagen)

  Thailand: Reis van de glimlach. Een reis met een glimlach en om van te glimlachen. 21 Dagen door het prachtige centrale en noordelijke deel van Thailand, waarin natuurschoon, tempe