Authentiek Filipijnen (13 dagen)

Tourcode:PHN-001
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Spectaculaire (individuele) kennismaking rondreis, deze reis is speciaal ontwikkeld om u in korte tijd kennis te laten maken met de meest bekende attracties van de Filipijnen. U kunt het programma eenvoudig uitbreiden met extra overnachtingen, duiken of een verlengde strandvakantie.

We beginnen in de bruisende hoofdstad Manila en bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder: Rizal Park, Intramuros en de Manila Cathedral. Gevolgd door een schitterende tour naar het hoge noorden van Luzon.
Overnachting: hotels in Manila & Angeles City
Maaltijden:
Vervoer: minibus of auto
Dag 1: Stadstour door Manila met zijn vele bezienswaardigheden
Wij spreken met u af waar wij u ophalen en brengen u naar het hotel in Manila. In overleg met onze gids bekjken we hoe we deze twee dagen de stad kunnen bezichtigen want Manila is een stad met veel attracties. Intramouros (de oude stad 'binnen de muren') met de kathedraal en gebouwen uit de Spaanse en Amerikaanse koloniale tijd.

Indrukwekkend is de oude Spaanse vesting, Fort Santiago, dat gebouwd werd om Manila te beschermen tegen invallen van onder anderen de Nederlanders. Bezoek het Rizal park, één van de vele kleurrijke markten of een luxe winkelcentrum waar je voor verrassend lage prijzen veel mooie dingen kunt kopen. Of bezoek de Chinese begraafplaats. Het is niet gebruikelijk om een kerkhof in een toeristisch programma op te nemen maar deze is heel bijzonder.

Er zijn straten, met huisjes en gebouwen soms met brievenbussen, warm en koud water, enz. Manila is een stad waar rijkdom en armoede naast elkaar leeft. Maar wat zeker zal bij blijven zijn de altijd vrolijke lachende kinderen.

Overnachting: hotels in Manila & Angeles City
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus of auto
Dag 2: Vervolg stadstour en transfer naar Angeles City
De eerste nacht overnachten we in een middenklasse toeristen hotel met zwembad en op de tweede dag rijden we na het vervolg van de city tour alvast door naar Angeles City (onderweg naar Noord-Luzon) hier overnachten we in een eenvoudig hotel.


Overnachting: Banaue Hotel of gelijkwaardig
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus of auto
Dag 3: De rijstterrassen van Luzon, heuvels en bergpassen
Vroeg vertrek naar de rijstterrassen in het noorden van Luzon. Lange maar mooie rit door een afwisselend landschap met rijstvelden, suikerrietplantages, heuvel- en berg-landschappen. We vervolgen onze weg via de Dalton Pass. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog is er een half jaar lang zwaar gevochten om het bezit van deze pas, de enige weg tussen Centraal-Luzon en de Cagayan Vallei.

Bijna 17.000 Japanse, Amerikaanse en Filipijnse soldaten sneuvelden in deze strijd. De pas is vernoemd naar Generaal James Dalton II die hier op 16 mei 1945 sneuvelde door een Japanse sluipschutter. Na de lunch rijden we vervolgens verder naar Banaue, gelegen in de provincie Ifugao. Overnachting in het Banaue Hotel, een midden klasse hotel zonder airconditioning want dat is in de koele bergen niet nodig.


Overnachting: Banaue Hotel of gelijkwaardig
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, auto of jeepney
Dag 4: Wandelen tussen de rijstterrassen, kennismaking met bewoners authentiek dorpje
Naar Baga-an. Wandeling tussen de rijst-terrassen. Bezoek aan een Ifugao dorp. De Ifugao bouwden, vrijwel zonder gereedschap, meer dan 2000 jaar geleden de rijstterrassen in het Cordillera gebergte. 's Middags bezoeken we Tama-an. In dit dorp bewaren de bewoners de skeletten van hun voorouders in hun huizen. Soms zijn ze (tegen een geringe vergoeding) bereid dit aan ons te laten zien. Nogmaals overnachten in Banaue.


Overnachting: hotel in Bantoc
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, auto of jeepney
Dag 5: Meer rijstterrassen, een bergdorp en oude culturen.
In de ochtend rijden we naar een viewpoint met uitzicht over de beroemde rijstterrassen. De eeuwenoude rijstterrassen, die Het Achtste Wereldwonder of De Trappen Naar De Hemel worden genoemd, zijn geplaatst op de lijst werelderfgoed van de Unesco. We vervolgen de reis met een twee en een half uur durende rit over de ruige weg naar Bontoc.

Onderweg passeren we Mount Polis, het hoogste punt van de Ifugao provincie (2010m) met een gigantisch Maria beeld op de top. In Bontoc bezoeken we een klein, maar interessant museum waar veel gebruiks- en cultuurvoorwerpen van de stammen in de omgeving zijn tentoongesteld. Er zijn ook voorwerpen van de Toradja- en Dajak-stammen.

Deze stammen, van oorsprong uit Indonesië (Borneo en Celebes), waren twee generaties geleden nog actieve koppensnellers. Na de lunch bezoeken we het midden in de rijstterrassen gelegen dorpje Malicong, maken een schitterende wandeling en bezoeken het plaatselijke schooltje. Overnachting in Bontoc in een eenvoudig hotel. Er zijn in Bontoc geen luxere hotels, de kamers zijn uiteraard wel schoon en hebben een toilet met douche en warm en koud stromend water.


Overnachting: hotel in Baquio
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, auto of jeepney
Dag 6: De grotten van Sagada, een mooie rit door het Cordillera gebergte
Vandaag reizen we via een ruige weg naar Sagada. Hier kunnen we het weven van de traditionele stoffen bekijken. Onze gids brengt ons in de grotten van Sagada, waar sinds eeuwen de doden, vaak in zittende houding, worden begraven. We zien tientallen, soms open, doodskisten. Op andere plaatsen zien we tegen de bergwanden hangende doodkisten. Een 'voorrecht' dat alleen vooraanstaande personen is vergund.

Vervolgens is de rit via de "Van Halsema" Mountain Highway een avontuur op zich. Deze 'highway' was voorheen een boemelweg van 130 kilometer maar is inmiddels geasfalteerd. Toch mogen we blij zijn als we een snelheid van 30 kilometer per uur halen. De lange rit voert ons dwars door het adembenemend, mooie Cordillera-gebergte en is een belevenis die absoluut de moeite waard is. Na deze mooie rit even lekker bijkomen in een wat luxer hotel in Baquio.


Overnachting: hotel in Manila
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus of auto
Dag 7: Terug naar Manilla via een interessante route.
Via de provincies Benguet, Tarlac en Pampanga transfer naar Manila. Onderweg zien we de gevolgen van de uitbarsting van de Pinatubo-vulkaan. Dit was in 1991 de grootste vulkaan-uitbarsting van de vorige eeuw. Hele steden verdwenen onder de lahar (een combinatie van zand, gruis, stof en lava). We zien hoe de top van een kerk nog net boven de grond uitsteekt.

De hele omgeving veranderde in een maanlandschap. Het is goed om te zien hoe het landschap en de bevolking zich herstellen van deze geweldige ramp. Overnachten in Manila in hetzelfde hotel als aan het begin van de tour. U kunt hier dus eventuele bagage die u op de rit door het noorden niet mee wilt nemen achterlaten. Morgen begint het tweede deel van deze reis met een vlucht naar Bohol.

Overnachting: Alona Kew Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: Vliegtuig | minibus of auto
Dag 8: Vlucht naar Bohol.
Vandaag vliegen we met een binnenlandse vlucht (ca. 1uur) naar Bohol. Het eiland met de merkwaardige "Chocolate Hills". Het is geologen nog steeds niet duidelijk hoe deze honderden, bijna gelijke, heuvels zijn ontstaan. Van maart tot en met mei hebben deze heuvels een chocoladebruine kleur.


Overnachting: hotel in Bohol
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus of auto & boot
Dag 9: De Chocolate Hills, bezoek aan de schattige tarsiers en een cruise.
We maken een dagvullende rondrit over Bohol eiland en bezoeken onder anderen de "Chocolate Hills", het Tarsier Visitors Centre. Hier zien we de met uitsterven bedreigde kleinste primaat (soort aapje) ter wereld.

Door zijn bolle ogen wordt hij ook wel 'spookdiertje' genoemd. Men tracht hier met een programma de Tarsier voor uitsterven te behoeden. We maken een leuke cruise (inclusief lunch) op de Loboc rivier.


Overnachting: hotel in Bohol
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus of auto
Dag 10: Strandleven, duiken en snorkelen tussen de koralen.
Deze dagen kunt u vrij besteden aan het strand, optioneel kunt u een proefduik maken om de smaak van het mooie onderwaterleven van de Filipijnen te pakken te krijgen. Na een uitgebreide instructie maakt u in niet al te diep water, de eerste duik naar de kleurrijke koraalriffen. Een unieke ervaring.

Via de receptie van het hotel kunt u een lokale "banca" boot huren om te gaan snorkelen of vertrek 's ochtends vroeg voor een ontmoeting met dolfijnen.

Overnachting: hotel in Bohol
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus of auto
Dag 11: Strandleven en eventueel duiken of snorkelen
Lekker luieren op het strand of iets actiever gaan duiken of snorkelen.


Overnachting: hotel in Cebu
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus of auto & boot
Dag 12: Met de boot naar Cebu City, stadsrondrit als optie
We varen met een snelle Supercat naar Cebu. Cebu City is de hoofdstad van de Visayas en telt ruim 1.000.000 inwoners. Cebu is vol cultuur en historie. Cebu City is een oudere stad dan Manila en heeft een actieve haven. De stranden waren eens zo breed en lang dat bezoekers, die per boot aankwamen, door het water moesten waden om aan land te komen. Dit gaf de stad zijn naam Sugbo hetgeen "lopen over het water" betekend. We logeren in een centraal gelegen hotel in de stad vlakbij een aantal grote winkelcentra dus u kunt naar hartelust shoppen voordat u weer vertrekt.

Optioneel: stadrondrit. In de 15e eeuw kwamen Arabieren, Cambodjanen en Chinezen al in Cebu. De Portugese veroveraar, in Spaanse dienst, Ferdinand Magellan (die de Filipijnen noemde naar de Spaanse vorst Philips II) arriveerde hier in het jaar 1521. In dat jaar plantte hij een houten kruis op de plaats waar de eerste Filipino's gedoopt werden. Dit kruis is nu een belangrijke toeristische attractie. We bezoeken dit kruis en de Santo Niño Basiliek. We vervolgen onze weg naar het Spaanse Fort San Pedro. In het Casa Gorordo kunnen we kunstvoorwerpen bekijken en restanten van het Spaanse galoen San Diego, dat door de Nederlandse adminiraal Olivier van Noort tot zinken werd gebracht. Vervolgens gaan we naar 'Beverly Hills' en de Chinese Taoïstische Tempel. Vanaf de 'Top Gardens' genieten we van een mooi uitzicht over de stad Cebu.

Overnachting: hotel in Cebu
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus of auto
Dag 13: Einde van de reis
Na het ontbijt eindigt deze reis en brengen wij u naar het vliegveld of haven voor vertrek naar uw volgende bestemming.

Er is één vliegveld (Ninoy Aquino International Airport) in Manila met vier verschillende terminals die ver uit elkaar liggen en onderling alleen met openbare taxi's in verbinding staan. Reken dat u minimaal 4 uur tijd nodig heeft tussen uw aansluitende vluchten van verschillende terminals. Taxikosten zijn een 5 euro per rit en duren gemiddeld 30 minuten.
Opmerkingen:
 • Vertrek en aankomst: deze tour begint standaard in Manila en eindigt in Cebu u kunt een retour ticket Amsterdam-Manila | Cebu-Amsterdam boeken. U bespaart dan de binnenlandse vlucht van Cebu terug naar Manila. Vertrekt uw internationale vlucht weer vanaf Manila dan kunt u de binnenlandse vlucht vanaf Cebu of Bohol terug naar Manila bijboeken.
 • De Filipijnen is een arm land met een gebrekkige infrastructuur en service industrie. De toeristische sector is niet ontwikkeld. Dit is een charme daar de inheemse gemeenschappen authentiek zijn maar ook niet goed ingesteld zijn op toeristen uit het Westen. Bereidt u zelf goed voor, lees onze informatiepagina en stel geen (te) hoge eisen. Een reis naar Filipijnen is een beleving in positieve zin. Het land is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Thailand of Cambodja.
 • Reizen met grote koffers is niet verstandig in de Filipijnen. Neem compacte handelbare bagage mee.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. Green Wood Travel is niet verantwoordelijk voor financiële vergoedingen vanwege gemiste vervoers aansluitingen vanwege vertragingen of andere (weers)omstandigheden.
  De intentie van de "Authentiek Filipijnen" tour blijft ten allen tijde gehandhaafd.
 • Prices are NOT including compulsory dinners, peak & high season room surcharges.
 • This has to be calculated by Green Wood Travel upon booking, as tours start daily!
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een lokale Engelssprekende gids/chauffeur. Vervoer per airconditioned minibus of auto, open jeepney, genoemde boten en binnenlandse vlucht van Manila naar Bohol. Verblijf in toeristen klasse hotels met airconditioning en eigen sanitair. Tijdens het verblijf in het noorden in eenvoudige ventilator gekoelde accommodatie met eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in de Filipijnen of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Authentiek Filipijnen (13 dagen)

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  1250 Euro
  Authentiek Filipijnen (13 dagen)

  Spectaculaire (individuele) kennismaking rondreis, deze reis is speciaal ontwikkeld om u in korte tijd kennis te laten maken met de meest bekende attracties van de Filipijnen. U ku

  Vanaf:
  1550 Euro
  Super rondreis door de Filipijnen (17 dagen)

  Deze reis op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze 17 daagse reis ontmoet u de lokale bevolking en leeft u met en tussen hen in (zonder al te veel in te leveren op

  Vanaf:
  1295 Euro
  Door het hart van de Filipijnen

  In deze 10 daagse Door het hart van de Filipijnen rondreis trekt u niet alleen dwars door het imposante eilandenrijk, maar gaat u ook ervaren wat de charmes van dit veelzijdige lan

  Vanaf:
  1250 Euro
  Magisch Filipijnen: Cebu en Palawan (15 dagen)

  Deze reis op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze korte reis ontmoet u de lokale bevolking en leeft u met en tussen hen in (zonder al te veel in te leveren op uw e

  Vanaf:
  725 Euro
  Droomstranden van Cebu (9 dagen)

  8 dagen lijkt misschien niet lang maar toch kunt u in iets meer dan een week een hele goede indruk krijgen van al het moois dat de Filipijnen te bieden hebben. Tijdens deze reis on

  Vanaf:
  615 Euro
  Stad, Strand, Walvishaaien & Vulkanen (8 dagen)

  Op deze korte reis maakt u kennis met de bruisende metropool Manila maar ook met een prachtig bountyeiland, een indrukwekkende vulkaan en nog veel meer.