Bergen en rijstterrassen van Noord-Luzon (5 dagen)

Tourcode:PHN-001
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
In het noorden van het eiland Luzon ligt, bijna verstopt tussen de bergen, een van de mooiste met mensenhanden gemaakte wonderen van de natuur: de rijstterrassen van de Ifugao. Het is bijna onvoorstelbaar dat deze enorme getrapte rijstvelden al vele honderden jaren geleden door tribale stammen met de hand met kalk en zand tegen de rotswanden zijn aangelegd en gedeeltelijk uitgehouwen in de rotsen.

REISROUTE: MANILA - BAGUIO - SAGADA - BANAUE - BANGA-AN - MANILA

De terrassen zijn zo gevormd dat het water van het ene rijstterras in het andere loopt. De terrassen van Banaue zijn mogelijk al duizenden jaren oud (al zijn de geleerden het daar niet over eens).

De Ifugao was ooit een stam van koppensnellers, ook een groep die lang weerstand bood aan de Spaanse kolonisator, die in dit gebied maar niet de volledige macht wist te grijpen. De Ifugao, die zich inmiddels met rijst- en landbouw in leven houden, hebben altijd hun eigen cultuur en tradities behouden. Ook nu nog.

Een wandeling over de stenen die aan de rand van een rijstterras een smal pad vormen, is onvergetelijk. De terrassen liggen soms meer dan honderd meter hoog opgestapeld. Net als de ervaring van een ontmoeting met de Ifugao en de Bontocs, en de spectaculaire uitzichten die zich hier moeiteloos aaneenrijgen.

Dit programma kan worden uitgebreid met een extra dag in Manila, aan het begin en/of aan het einde van de tour.

U kunt deze reis ook uitbreiden door de trekkings zoals bijvoorbeeld staan omschreven op dag 3 en 4 in de reis TREKKING DOOR HET LAND VAN DE IFUGAO in dit programma op te nemen. U ziet meer van deze omgeving, vooral omdat u meer trekkings loopt.
Overnachting: Burnham Suites Baguio
Maaltijden:
Vervoer: minibus of auto
Dag 1: Van Manila naar de bergen van Baguio.
Vanuit Manila gaat u meteen de bergen in. Daarom wordt u naar Baguio gebracht, op zo'n 5 uur rijden van de Filipijnse hoofdstad. Dit gebied rond Baguio is onder Filipino's populair omdat het klimaat hier (vanwege de hoogte) een stuk prettiger is. De 'zomer hoofdstad' ligt midden tussen de bergen en de bossen. De naam Baguio is waarschijnlijk een verbastering van een woord dat mos betekent, uiteraard omdat mos in deze omgeving veel voorkomt.

Nadat u bent ingecheckt kunt u een wandeling door de stad maken. De kathedraal en het grote Burnham Park zijn een bezoek zeker waard. Baguio zit ook in het Creatieve Steden Programma van de Verenigde Naties, vanwege de rijke volkscultuur. Bekend zijn de hout- en zilverbewerking, weverijen en tatoeage.

Baguio en omgeving zijn ook bekend vanwege de vele kleurrijke bloemen die in dit gebied groeien. Populair is het jaarlijkse bloemenfestival in Baguio.

Vanuit Baguio is het mogelijk de Pinatubo Vulkaan te bezoeken (een verlenging van uw tour van twee dagen). Dit kan overigens alleen als het geen regentijd is of niet te veel regent.


Overnachting: St Joseph Resthouse
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: minibus of auto
Dag 2: Naar Sagada en de hangende doodskisten.
Via de 'mountain trail' wordt u naar Sagada gereden, een rit van ongeveer 6 uur, maar zeer de moeite waard. Onderweg stoppen we voor lunch.

Het stadje Sagada heeft iets pittoresk maar ook iets wat wij toch een tikkeltje bizar vinden. Dat zijn de hangende doodskisten. Ze geven Sagada, dat prachtig tegen de bergwand gedrapeerd ligt, iets mystieks. Het stadje ligt een beetje verscholen tussen de jungle en de heuvels, en dat maakt het ietwat geïsoleerd.

Hier wonen en leven sinds mensenheugenis vooral Igorot. Al vele honderden jaren lang (en misschien wel langer) hangen zij de overledenen in doodskisten tegen rotswanden. Dat deden (en doen) ze om de doden dichter bij hun voorouders te brengen, die geacht worden ergens daarboven te zijn. Maar vroeger ook om ervoor te zorgen dat vijandelijke stammen niet de hoofden konden stelen. Nog altijd wordt dit uitvaart-ritueel voltrokken, maar minder vaak. Igorot worden ook vaker 'gewoon' begraven.

U maakt ook een wandeling door Echo Valley en u bezoekt een lokale weverij. Diner is in het hotel. Dat is St Joseph Resthouse of een gelijkwaardig hotel.


Overnachting: Fairview Inn
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: minibus of auto
Dag 3: Naar de koppensnellers. Bontoc en Banaue. Rijstterrassen.
Van Sagada naar Bontoc (ongeveer een uur rijden). Om te beginnen gaat u naar het Bontoc Museum, dat door een Belgische zuster is opgezet. Het bevat een collectie van foto's en authentieke spullen die in deze regio voor werk en leven werden gebruikt. Waaronder de traditie van het koppensnellen!

Lunch in een lokaal restaurant. Op weg naar Banaue passeert u Mount Pulis. Naar Banaue is ongeveer twee en een half uur rijden.

Banaue ligt in de provincie Ifugao, waar in het heuvellandschap al eeuwenlang lokale minderheden leven. Zij verbouwen het land, meestal met rijst, maar ook met groente en fruit. Zij zijn het ook die met natuurlijke materialen als kalk en zand de rijstterrassen hebben gebouwd die zo in het oog springen.

De terrassen zijn zo gevormd dat het water van het ene rijstterras in het andere loopt. Hier en daar zult u beelden zien van Ifugao rijstgoden. De rijstterrassen van Banaue zijn mogelijk al duizenden jaren oud (al zijn de geleerden het daar niet over eens). Grotendeels met de hand tegen de rotswand aangelegd en gedeeltelijk uitgehouwen in de rotsen.

Diner in uw hotel in Banaue.


Overnachting: Fairview Inn
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: jeepney
Dag 4: De wereld van de Ifugao. Bang-an Dorp, uitzichtpunt.
Vandaag zoomt u nog wat beter in op de wereld van Ifugao. Onder meer door een bezoek aan het dorpje Banga-an, dat het idyllische plaatje van deze streek wellicht het best verbeeldt. We gebruiken om naar dat dorpje te gaan een echt Filipijns vervoersmiddel, de in vele kleuren met graffiti versierde jeepney.

Als Banga-an en de omgeving niet terecht panoramisch te noemen zijn, dan weten wij het niet meer. Het lijkt alsof iemand het dorpje op de perfecte plek in het landschap heeft geplaatst. U maakt er een wandeling door de omgeving. Onderweg kunt u nader kennismaken met enkele van de lokale bewoners. U kunt zien waar ze wonen en hoe hun dagelijks leven er uit ziet.

Ook bezoekt u het Batad uitkijkpunt met het mooiste zicht over deze omgeving, die zo perfect door mens en natuur is gesmeed (wandeltocht).

Terug naar Banaue en de markt. Lunch in het dorp, diner in het hotel in Banaue.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus of auto
Dag 5: Terug naar Manila.
Het ontbijt is nog in uw pension, daarna wordt u per minibus of auto terug gebracht naar Manila. Ongeveer 9 uur rijden. In bent in de namiddag terug in in Filipijnse hoofdstad.

U kunt deze reis ook uitbreiden met een of meerdere dagen MANILA, met een bezoek aan de PINATUBO VULKAAN of door trekkings zoals bijvoorbeeld staan omschreven op dag 3 en 4 in de reis TREKKING DOOR HET LAND VAN DE IFUGAO in dit programma op te nemen. U ziet meer van deze omgeving, vooral omdat u meer trekkings loopt. Vraag ons gerust om meer informatie!

Optionele Tours:

Trekking door het Land van de Ifugao (5 dagen)
Welkom in het land van de koppensnellers, welkom in het land van de Ifugao, waar de rijstterrassen letterlijk tegen de bergwanden liggen opgestapeld.
Opmerkingen:
 • Het maakt op de Filipijnen qua weer uit in welke periode van het jaar u reist. Overleg met onze reis-coördinatoren of deze reis voor de periode die u in gedachten heeft geschikt is. De beste periode om deze reis te maken is tussen november en juni (januari tot mei is het allerbeste). Tussen juli en oktober is het regentijd, wat meer luchtvochtigheid, maar 's avonds ook frisser.
 • U moet goed kunnen wandelen.
 • De Filipijnen is een arm land met een gebrekkige infrastructuur en service industrie. De toeristische sector is niet ontwikkeld. Dit is een charme daar de inheemse gemeenschappen authentiek zijn maar ook niet goed ingesteld zijn op toeristen uit het Westen. Bereidt u zelf goed voor, lees onze informatiepagina en stel geen (te) hoge eisen. Een reis naar Filipijnen is een beleving in positieve zin. Het land is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Thailand of Cambodja.
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en onder begeleiding van gids (Engelssprekend). Vervoer per jeepney (lokaal), airconditioned minibus of auto.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, overige transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), visumkosten, persoonlijke uitgave, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet op de Filipijnen of in Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Bergen en rijstterrassen van Noord-Luzon (5 dagen)

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Bergen en rijstterrassen van Noord-Luzon (5 dagen)

  In het noorden van het eiland Luzon ligt, bijna verstopt tussen de bergen, een van de mooiste met mensenhanden gemaakte wonderen van de natuur: de rijstterrassen van de Ifugao. Het

  Vanaf:
  Contact
  Cebu Eiland en de chocoladeheuvels van Bohol (7 dagen)

  Is Cebu eiland en de chocoladeheuvels van Bohol een bestemming waar u zich thuis gaat voelen? Onze checklist: u houdt van prachtige strand, met wit zand en helder azuurblauw water.

  Vanaf:
  Contact
  Super rondreis door de Filipijnen (17 dagen)

  Deze reis op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze 17 daagse reis ontmoet u de lokale bevolking en leeft u met en tussen hen in (zonder al te veel in te leveren op

  Vanaf:
  Contact
  Door het hart van de Filipijnen (11 dagen)

  In deze 10 daagse Door het hart van de Filipijnen rondreis trekt u niet alleen dwars door het imposante eilandenrijk, maar gaat u ook ervaren wat de charmes van dit veelzijdige lan

  Vanaf:
  Contact
  Magisch Filipijnen: Cebu en Palawan (15 dagen)

  Deze reis op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze korte reis ontmoet u de lokale bevolking en leeft u met en tussen hen in (zonder al te veel in te leveren op uw e

  Vanaf:
  Contact
  Droomstranden van Cebu (9 dagen)

  8 dagen lijkt misschien niet lang maar toch kunt u in iets meer dan een week een hele goede indruk krijgen van al het moois dat de Filipijnen te bieden hebben. Tijdens deze reis on