Cebu Eiland en de chocoladeheuvels van Bohol (7 dagen)

Tourcode:PHN-009
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Is Cebu eiland en de chocoladeheuvels van Bohol een bestemming waar u zich thuis gaat voelen? Onze checklist: u houdt van prachtige strand, met wit zand en helder azuurblauw water. U kijkt graag naar watervallen. U vindt het leuk om te snorkelen of te duiken. U houdt van een bijzonder natuurlandschap, zo eentje die je eigenlijk op de rest van de aardbol niet tegenkomt. U bent gek op de natuur, en wilt bijvoorbeeld best eens de kleinste aap ter wereld zien. U houdt van een goede wandeling door bos en jungle. Zit u bij deze lijst ja te knikken? Dan is deze korte reis voor u gemaakt.

Het eiland Cebu maakt uit van de Visayas, de eilanden die samen het middendeel van de Filipijnen vormen. Cebu bestaat uit het eiland Cebu en nog ruim 160 kleinere eilandjes die er omheen liggen. Het heeft een ruige kalkstenen bergrug, maar ook een lange smalle kuststrook. Het is er meestal warm en droog weer, al kan er tussen juni en december behoorlijk veel regen vallen, meer in het noorden dan in het zuiden.

Bohol, ook een eiland, maar kleiner, ligt aan de noordoostelijke kant van Cebu. Uniek zijn hier de chocoladeheuvels (Chocolate Hills). En zeer bijzonder zijn de spookdiertjes die hier leven. Er wordt gezegd dat het de kleinste apen zijn, het zijn primaten van slechts een centimeter of 12 (net zo groot als een mensenhand), van wie vooral de grote ogen opvallen.


Overnachting: Fantasy Lodge
Maaltijden: Diner
Vervoer: minibus of auto, boot
Dag 1: Naar Cebu Island.
Aankomst in Dumaguete. U wordt naar het zuiden van Cebu gebracht door onze chauffeur. Daar gaat u per boot van Negros Eiland naar Cebu.

Na het inchecken is er alle tijd om te snorkelen en te ontspannen aan het strand.


Overnachting: Fantasy Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: minibus, boot
Dag 2: De dolfijnen van Tanon Strait. Snorkelen en zwemmen.
Een bijzondere dag. U gaat dolfijnen kijken in de Tanon Strait.

In de ochtend gaat u op zoek naar de dolfijnen in Tanon Strait. Het is geen dierentuin. Dus of we en hoeveel dolfijnen we zien hangt af van het humeur van de dieren (meestal goed), het weer en de perikelen van de zee.

Na de lunch gaat u zwemmen en snorkelen in een marine reservaat aan de kust.


Overnachting: Fantasy Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: minibus
Dag 3: Naar Cebu Kawasan Falls. Zwemmen.
Heerlijk dagje in de tropische natuur. Het doel is de Cebu Kawasan Falls, om te gaan zwemmen in een natuurlijk gevormd 'zwembad' bij een drietal watervalletjes en een lagune.

Eventueel kunt u hier kanoën. Picknick lunch.


Overnachting: Fantasy Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: boot
Dag 4: Sumilon Island Marine Reservaat. Snorkelen. Koralen.
Ontspannen dagtour naar het beschermde Sumilon Island Marine Reservaat. U gaat hier snorkelen bij de beroemde koralen.

Lunch op het eiland.

Sumilon Island Marine Reservaat is het eerste water natuurgebied in de Filipijnen dat (in de jaren '70) een beschermde status kreeg. Met succes, het fraaiste koraalrif en mooiste azuurblauwe water is hier te vinden. Er zitten hier nog haaien en er is een rijk gevarieerde vogel populatie. Bijzonder ook is dat, afhankelijk van de waterstrand, er een aanzienlijke strook zand al dan niet zichtbaar en te bewandelen wordt.


Overnachting: Oasis Resort Bohol
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, draagvleugelboot
Dag 5: Naar Bohol.
U gaat terug van Cebu naar Negros, om van de Dumaguete Pier per draagvleugelboot (jetfoil) in twee uur door te reizen naar Tagbilaran. Daar wordt u naar het resort op Panglao Island gebracht. De rest van de dag is vrij.


Overnachting: Oasis Resort Bohol
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 6: Tour naar de chocoladeheuvels van Bohol. Rivercruise. Spookdiertjes.
Dagtour met een paar prachtige onderdelen. U gaat naar de beroemde chocoladeheuvels, bezoekt een koloniale kerk, maakt een Loboc River Cruise (met lunch aan boord) en ziet de unieke spookdiertjes.

De chocoladeheuvels (ze heten zo omdat ze in het droge seizoen een bruine chocolade-achtige kleur krijgen) zijn een uniek natuurgebied van zo'n 1300 kleinere en grotere kalksteenafzettingen, slechts begroeid met gras, allemaal in de vorm van een piramide. De kleinsten zijn zo'n 30 meter groot, de hoogsten wel 120 meter. Het hele gebied van heuvels bestrijkt meer dan 50 vierkante kilometer.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of minibus
Dag 7: Helaas, helaas.
Helaas, helaas, er komt vandaag een einde aan dit heerlijke avontuur. Transfer naar het vliegveld van Tagbilaran of naar de bootpier.

Optionele Tours:

Snorkelen en Duiken bij Busuanga (4 dagen)
Busuanga is een eiland aan de noordkant van de Palawan Eilanden, die tot de allermooiste ter wereld worden gerekend. Dit labyrintische watergebied is
Opmerkingen:
 • Het maakt op de Filipijnen qua weer uit in welke periode van het jaar u reist. Overleg met onze reis-coördinatoren of deze reis voor de periode die u in gedachten heeft geschikt is. De beste periode om deze reis te maken is tussen november en juni (januari tot mei is het allerbeste). Tussen juli en oktober is het regentijd, wat meer luchtvochtigheid, maar 's avonds ook frisser.
 • De Filipijnen is een arm land met een gebrekkige infrastructuur en service industrie. De toeristische sector is niet ontwikkeld. Dit is een charme daar de inheemse gemeenschappen authentiek zijn maar ook niet goed ingesteld zijn op toeristen uit het Westen. Bereidt u zelf goed voor, lees onze informatiepagina en stel geen (te) hoge eisen. Een reis naar Filipijnen is een beleving in positieve zin. Het land is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Thailand of Cambodja.
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, overnachtingen, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en onder begeleiding van gids (Engelssprekend). Vervoer per jeepney (lokaal), boot, airconditioned minibus of auto.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, overige transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), visumkosten, persoonlijke uitgave, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet op de Filipijnen of in Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Cebu Eiland en de chocoladeheuvels van Bohol (7 dagen)

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Bergen en rijstterrassen van Noord-Luzon (5 dagen)

  In het noorden van het eiland Luzon ligt, bijna verstopt tussen de bergen, een van de mooiste met mensenhanden gemaakte wonderen van de natuur: de rijstterrassen van de Ifugao. Het

  Vanaf:
  Contact
  Cebu Eiland en de chocoladeheuvels van Bohol (7 dagen)

  Is Cebu eiland en de chocoladeheuvels van Bohol een bestemming waar u zich thuis gaat voelen? Onze checklist: u houdt van prachtige strand, met wit zand en helder azuurblauw water.

  Vanaf:
  Contact
  Super rondreis door de Filipijnen (17 dagen)

  Deze reis op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze 17 daagse reis ontmoet u de lokale bevolking en leeft u met en tussen hen in (zonder al te veel in te leveren op

  Vanaf:
  Contact
  Door het hart van de Filipijnen (11 dagen)

  In deze 10 daagse Door het hart van de Filipijnen rondreis trekt u niet alleen dwars door het imposante eilandenrijk, maar gaat u ook ervaren wat de charmes van dit veelzijdige lan

  Vanaf:
  Contact
  Magisch Filipijnen: Cebu en Palawan (15 dagen)

  Deze reis op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze korte reis ontmoet u de lokale bevolking en leeft u met en tussen hen in (zonder al te veel in te leveren op uw e

  Vanaf:
  Contact
  Droomstranden van Cebu (9 dagen)

  8 dagen lijkt misschien niet lang maar toch kunt u in iets meer dan een week een hele goede indruk krijgen van al het moois dat de Filipijnen te bieden hebben. Tijdens deze reis on