Fietsen, authentiek Cha Am


Prijs vanaf
1,250 Baht
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00 - 14.00
BOEKING
Tourcode:0621
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00 - 14.00
Category: Fietsen
Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
VOORDEEL ! Geboekt via Green Wood Travel bespaart u
100 THB++ p.p. BOEK TIJDIG !
Deze tour staat niet alleen in het teken van fietsen. Wat vooral centraal staat is het ervaren van het lokale leven en de authenticiteit van Cha-Am. De tocht brengt u langs allerlei unieke plekken die niet of weinig door toeristen worden bezocht. We laten u proeven van het echte Thaise leven, het traditionele eten, de oude ambachten en het Boeddhisme. Er is veel te beleven!

We beginnen de fietstocht bij ons fraaie restaurant ZeaSabbCha-Am. Na een kopje koffie en een korte veiligheidsinstructie gaan we op pad. We fietsen in een rustig tempo zodat u kunt genieten van de omgeving. We gaan eerst naar een origineel Thai houten familiehuis en stappen daar van onze fiets. Hier zien we het echte authentieke leven van de Thaise families. Zij wonen in een gemeenschappelijke ruimte waar zij samen eten en samen leven.

Even later passeren we een 'vrouwen-geestenhuis.' Hier heeft zich een paar jaar geleden een erg interessant verhaal afgespeeld... Tot op de dag van vandaag komen de inwoners van Cha-Am hier om te bidden voor geluk en voorspoed. We fietsen verder (in het seizoen) door prachtige knalgroene rijstvelden met vele fraaie en kwetterende vogels. Wie weet komen we nog een badende waterbuffel tegen!
Vervolgens brengen we een bezoek aan een peuterspeelzaal voor kinderen uit arme gezinnen. De kinderopvang is in een tempelcomplex en wordt financieel gesteund door onze bezoeken. De kinderen staan te popelen om de fietsers te begroeten in hun 'beste Engels.' We nemen hier even een kijkje en spelen samen met de kinderen een paar spelletjes tot groot plezier van iedereen.

Tijdens de tour zijn er genoeg stops en wordt er gezorgd voor voldoende water en fruit. Na een verfrissende pauze gaan we verder. We stappen weer af om een kijkje te nemen in een Boeddha grot en een unieke houten tempel . Deze tempel is gelegen ten westen van Cha-Am op een kleine berg. Het beeld van Boeddha in de grot werd gebouwd in de periode dat Ayutthaya de hoofdstad van het Siamese rijk was. Het is even flink trappenlopen om er te komen! Deze klim kunt u ook overslaan.

En wat dacht u van een bezoekje aan een boerderijmuseum? Ook krijgen we een demonstratie bij een 60 jaar oude rijstfabriek. Hier wordt op ambachtelijke wijze het kaf van de rijst gescheiden. Een indrukwekkend gebeuren om de oude houten installatie in werking te zien.
Na nog wat verrassingen eindigen wij de tour bij het startpunt waar we genieten van een heerlijke uitgebreide Thaise lunch bij ons restaurant, alwaar we kunnen terugkijken op een prachtige ochtend met vele indrukken.Opmerkingen: het is verstandig om u luchtig te kleden en uzelf goed te beschermen tegen de zon en dichte schoenen te dragen. Deze fietstocht duurt ongeveer 5 uur; de afstand bedraagt ongeveer 12 kilometer over vlakke wegen.
ï
Inclusief de tour: transfer vanaf uw Cha-Am hotel naar het vertrekpunt. Voor transfers vanaf Hua Hin of Pranburi wordt een toeslag berekend. Excursie als omschreven in de reisbeschrijving, entreegelden en begeleid door 1x professionele lokale Engelssprekende gids. Drinkwater, Thaise lunch, fiets (met helm), EHBO-doos en poncho's
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie!
Exclusief de tour: overige maaltijden, alcoholische (fris)drankjes, transfers van niet centraal gelegen Cha Am hotels en zie opmerking voor Hua Hin en Pranburi hotel transfers, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Fietsen, authentiek Cha Am

Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
Name: Kraaijeveld
Date: 01-Oct-17

Recensie: Super leuke tour!!Een tour waar we veel gezien hebben. Is heel goed te doen voor kinderen. Omdat we regelmatig stopte en het maar 12 km was. Oudste (10) heeft zelf gefietst, andere zat achterop. Vooral het schooltje en de rijstfabriek hebben indruk gemaakt op ze. Fietsen was erg veilig, goede kwaliteit fietsen. Gids lette goed op de groep. En vertelde veel. Zeker een aanrader om te doen.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Rene en Marian
Date: 03-Aug-17

Recensie: Deze tour nog extra geboekt vanuit ons hotel in Cha am. Ondanks dat het maar een klein stukje lopen was naar het tuinrestaurant werden we keurig door de gids opgehaald met de auto. Na een korte uitleg en een kopje koffie vertokken we op zeer mooie fietsen. Tijdens deze tocht kom je echt met de Thaise bevolking in contact. Erg leuk om even met de kinderen van de creche mee te doen. De plaatselijke markt, de authentieke rijstfabriek, alles was erg interessant. Deze tocht is erg goed te doen, want over een afstand van 12 km wordt zeer regelmatig gestopt. De gids gaf zeer uitgebreide uitleg. René en MarianRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Klaas van den Daas
Date: 23-Jul-17

Recensie: Een leuke rit rond het stadje Cha am. Ook al dacht ik deze buurt op mijn duimpje te kennen, daar zorgde deze tour toch zekers voor aangename verrassingen. Een compleet ochtend vullend programma, moe wordt je er zekers niet van, want er wordt zeer regelmatig gestopt. Goed materiaal en begeleiding, serieuze gasten! Zeker een aanrader voor wie even onder de Thaise bevolking wil zijn en dat binnen 5 minuutjes vanaf het strandleven. Geschreven door Klaas, trouwe bezoeker van Cha am.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Ed
Date: 03-Jul-17

Recensie: Gezellige fietstoch met veel Insider informatie. Velle gezien, echt doenRating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
1600 Baht
Fietsen - De kleuren van Hua Hin

Stap op de fiets en ontdek alle geheimen van het koninklijke Hua Hin. Uw neemt een kijkje in het leven van de lokale bewoners, bezoekt een boksschool en tempels en geniet natuurlij

Vanaf:
1250 Baht
Fietsen, authentiek Cha Am

Deze tour staat niet alleen in het teken van fietsen. Wat vooral centraal staat is het ervaren van het lokale leven en de authenticiteit van Cha-Am. Deze tocht brengt u langs aller

Vanaf:
1450 Baht
Zwoele fietsavond & Beach BBQ

Een ontspannende en avontuurlijke ontdekkingstocht per fiets door het authentieke Cha Am met als klap op de vuurpijl ter afsluiting een heerlijke, romantische BBQ op het strand.