Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Koh Talu het Groene eiland (4 dagen / 3 nachten) Laagste prijs: ฿ 12,000.00          Add to planner
Tour details
฿ 12,000.00
Duration: 4 days / 3 night(s)
Koh Talu is een klein, prachtig en nog nauwelijks onontdekte eilandje voor de kust van Bang Saphan. Het is een van de weinige privé eilanden in Thailand en de eigenaar doet er alles aan om dit gebied conserveren. Weg van de drukte en het geroezemoes om je heen. In plaats daarvan rust, palmbomen, een spierwit strand en met je voeten heerlijk poedelen in de branding. Het Koh Talu Island Resort ligt tussen de palmbomen bij een mooi zandstrand.

Er zijn drie baaien met prachtige witte stranden en aan de achterkant vind je een hoge klif met bovenop een spectaculair uitzicht. Het zeegebied rond Koh Talu is zeer rijk aan vis en het is een van de belangrijke plekken voor de vissers in de golf van Thailand. In het verleden waren er duizenden vissersboten die vaak explosieven gebruikten voor het vissen. Dit vernietigde het ecosysteem rond Koh Talu en daarom startte men in 1982 de afdeling Visserij van het Ministerie van Landbouw het "Sea Reviving Project". Zodoende ontstond Koh Talu Island Resort, een eco resort waar je niet alleen een heerlijke vakantie viert, maar ook met eigen ogen kunt zien hoe het koraallandschap wordt hersteld en zeeschildpadden worden gered, verzorgd en weer terug naar zee worden gebracht.

Ben je op zoek naar een strandvakantie dichtbij Bangkok voor een (lang) weekendje weg, dan is Koh Talu een uitstekende keus.

Wat kan ik verwachten
Ben je op zoek naar een strandvakantie dichtbij Bangkok voor een (lang) weekendje weg, dan is Koh Talu een uitstekende keus.
Reisroute
Dag 1: Transfer naar Koh Talu en verken het eiland

Transfer* (niet inclusief) van het hotel in Hua Hin of Cha-am naar Koh Talu boot pier, een tocht van ongeveer 3 uur per minibus, waarna het nog ongeveer 25 minuten duurt met de Koh Talu Express Yacht (inclusief) voordat je op het eiland aankomt.

Je wordt hartelijk ontvangen door het personeel van Koh Talu Island Resort waarvan je eerst een korte introductie krijgt over het eiland. Daarna is het tijd om in te checken en heb je de tijd om op te frissen en zelf het eiland te ontdekken. Je krijgt genoeg vrijheid om je dagindeling te bepalen. Er is genoeg te doen op het eiland, zoals kajakken, snorkelen en een trektocht maken, maar ook lekker op het strand zonnebaden of de hele dag in je accommodatie luieren behoren ook tot de mogelijkheden.
Tegen de middag wordt er een uitgebreide lunch buffet geserveerd in het restaurant met diverse Thaise en westerse gerechten. Water, fruitsappen, thee en koffie zijn de hele dag door te krijgen.

Na een heerlijke lunch kan je naar de viewpoint lopen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het eiland. Ook een leuk idee om 's avonds naar de viewpoint te gaan en het zonsondergang mee te maken. Romantischer kan het niet!

In de avond wordt het avondeten geserveerd met een adembenemend zonsondergang. Proef verschillende gerechten dat vers uit de zee is gevist en maak kennis met de andere gasten. Hier heerst altijd een gezellig huiselijk sfeer. Neem nog een drankje na bij de Beach Bar om je dag perfect af te sluiten.


Meals: Lunch, Diner

Transfer: minibus | boot

Hotel: Koh Talu Island Resort
Dag 2: Relax en geniet van je strandvakantie

Na een stevig ontbijt mag je zelf bepalen hoe je de dag indeelt. Er is gelukkig veel te zien en te doen, waardoor het eiland je nooit zal vervelen.
Een bezoek aan de Sea Turtle Nursery mag niet ontbreken als je op het eiland verblijft! Hier verzorgen ze schilpadden van het ei tot aan hun eerste levensjaar, waarna ze in zee worden vrijgelaten. Alle schildpadden krijgen een chip in zodat de verzorgers ze kunnen volgen, de vrouwtjes komen na een aantal jaren weer terug naar het eiland om eitjes te leggen. En zo is de cirkel weer rond. Een zeer bijzonder moment om mee te maken en een zeer bijzonder verhaal om aan je vrienden en familie te vertellen!

In de middag wordt lunch geserveerd. Na de lunch heb je de tijd om heerlijk te relaxen of aan een van de activiteiten mee te doen op het eiland. Pak een kano en ga rond het eiland varen of kijk toe hoe men de koraalriffen proberen te herstellen, of ga mee met de catamaran zeiltocht. Vergeet je snorkeluitrusting niet!

Na het avondeten is het altijd gezellig rond de Beach Bar. Dans tot in de vroege uurtjes, drink heerlijke cocktails en laat je wens in vervulling gaan met je eigen wensballon. Jammer genoeg duurt de avond niet oneindig...


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Hotel: Koh Talu Island Resort
Dag 3: Help het natuur en herstel die koralen!

Ook vandaag mag je zelf je dag bepalen. Misschien is het je opgevallen dat Koh Talu omringd is met kleurrijke koralen. Dit komt door het Coral Project van het resort, die langzaamaan het koraallandschap proberen aan te vullen met nieuw koraal. Met dit project wordt een kunstmatig koraalrig op de bodem van de zee gelegd.

De lokale duikers zagen een stukje koraal af van het huidige koraallandschap. Je kan een koraaltje bijdragen door deze aan een buisje vast te maken. De tijd tikt door; koraal leeft natuurlijk en kan niet lang uit het water blijven. Nadat jouw koraal gevestigd is, gaat deze te water, samen met alle andere koralen. Na een tijdje zal je eigen stukje koraal flink gegroeid zijn, en om deze nog te kunnen vinden tussen al het pracht en praal, is jouw koraal gelabeld met jouw naam. Een leuk en interessant tijdbedrijf voordat de lunch wordt geserveerd.

Als je denkt dat je je gaat vervelen na een paar dagen in het paradijs, dan heb je het mis. Er is genoeg te doen. Pak een duikuitrusting en ga met ervaren instructeurs het onderwaterwereld ontdekken. Kijk toe hoe de lokale duikers de koralen vast maken op de bodem, of zwem rond tussen alle nieuwsgierige vissen die je verwelkomen.

Na het overheerlijke diner is het tijd om bij de bar rond te hangen of steel de show en laat ons jouw zangkunsten horen tijdens de karaoke avond. Een mooier


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Hotel: Koh Talu Island Resort
Dag 4: Snorkel bij Chong Talu en vertrek naar het vasteland

Je laatste dag op Koh Talu is aangebroken. Voordat je in de middag vertrekt, kajak naar Chong Talu, een groot gat in een rots, daar waar het eiland zijn naam aan te danken heeft. Een snorkeltripje bij Chong Talu is natuurlijk leuk om te doen. Een tip van een van onze gasten: neem bananen mee het water in en maak met je onderwatercamera foto's. Je zult versteld staan van alle vissen die op je afkomen. Af en toe kom je ook koraalrasters in groei en bloei tegen. Dan te bedenken dat er de komende jaren nog veel meer bijkomen!

Na de lunch is het weer tijd om vaarwel te zeggen tegen dit prachtig ongerepte eiland, maar met een boel foto's en herinneringen zal je Koh Talu niet snel vergeten. Je wordt afgezet bij Bangsaphan Pier, waar je rond het eind van de middag aankomt in Hua Hin* of Cha Am*. Pak een publieke bus* (*niet inclusief) naar Bangkok of ga verder met je reis naar het zuiden van Thailand


Meals: Ontbijt, Lunch,

Transfer: boot | minibus

Hotel: Koh Talu Island Resort
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, vers fruit, drinkwater, thee en koffie.
Omschreven transfers* (meerprijs 450 THB* pp enkele reis) van centraal gelegen Hua Hin en Cha Am hotels.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Snorkeluitrusting en zwemvesten (geen vinnen).
Begeleidt door een lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per open boot en gedeelde minibus.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden.
Fris en alcoholische drankjes.
Transfers van niet centraal gelegen Hua Hin en Cha Am hotels.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
  • ELEKTRA: Koh Talu is niet aangesloten op het elektrisch net. De generator draait niet van 09.00 - 11.00 en 14.00 - 16.00 uur.
  • Tijdens deze uren nemen de meeste gasten deel aan verschillende activiteiten zoals trekking, kajakken, zeilen, vissen en snorkeltrip (inclusief masker, zwemvest en ervaren instructeur).

  • OPTIONEEL:
  • Vlucht naar/van Chumphon Airport en transfer naar/van Koh Talu Pier (50km).
  • Transfer naar/van Baan Grood Arcadia Resort naar/van Koh Talu Pier (30km).
  • Duiken (alleen gebrevetteerde duikers.) Prijzen vanaf 2500THB pp/duik (Incl. duikuitrusting).
  • Er is een lokale Thaise massage salon met terras op het strand. Prijzen vanaf 350THB per uur.
  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig.
  • De intentie van de Koh Talu het Groene eiland tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  • Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen en met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

  • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Azië afsluiten.
    Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours