Elephants World - werk voor olifanten


Prijs vanaf
1,500 Baht
Datum: Dagelijks
Tijd: 09:00 - 16.00
BOEKING
Werken voor olifanten Elephants World River Kwai THAILANDWerken voor olifanten Elephants World River Kwai THAILANDWerken voor olifanten Elephants World River Kwai THAILANDWerken voor olifanten Elephants World River Kwai THAILANDWerken voor olifanten Elephants World River Kwai THAILANDWerken voor olifanten Elephants World River Kwai THAILANDWerken voor olifanten Elephants World River Kwai THAILANDWerken voor olifanten Elephants World River Kwai THAILANDbejaardenhuis voor olifanten Elephants World River Kwai THAILANDbejaardenhuis voor olifanten Elephants World River Kwai THAILANDbejaardenhuis voor olifanten Elephants World River Kwai THAILANDbejaardenhuis voor olifanten Elephants World River Kwai THAILANDbejaardenhuis voor olifanten Elephants World River Kwai THAILANDbejaardenhuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburibejaardenhuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburibejaardenhuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburibejaardenhuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburibejaardenhuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburibejaardenhuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburibejaardenhuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburirusthuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburirusthuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburibejaardenhuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburibejaardenhuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburirusthuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburirusthuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburirusthuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburirusthuis voor olifanten Elephants World Kanchanaburi
Tourcode:1501
Datum: Dagelijks
Tijd: 09:00 - 16.00
Category: Olifant tour
Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 44 eerlijke recensies. Lees Recensie
Bij Elephants World ziet u geen olifanten die kunstjes doen en u kunt ook niet in een mandje op hun rug door de jungle hobbelen maar wat u hier wel beleefd is een dag tussen en met olifanten die eindelijk hun liefdevolle (rust)huis hebben gevonden. U helpt ze door hen te verzorgen, een onvergetelijke belevenis!

Elephants World is opgericht door Dr. Samart Prasitthiphon, een dierenarts die voor de provincie Kanchanaburi werkte en daar ook verantwoordelijk was voor de olifanten die in de jungle werkten voor de houtkap. De werk- en leefomstandigheden voor de olifanten waren zwaar. Toen in 1988 de houtkap werd verboden werden veel olifanten en hun mahouts werkeloos. Zij gingen soms naar de steden om te bedelen en er ontstonden vele olifantenkampen waar de olifanten ook vaak slecht behandeld werden en gebruikt werden om in plaats voor de houtkap nu voor de toeristenindustrie te werken. Van de regen in de drup. Olifanten die "schilderen", kunstjes doen en met een mand en twee toeristen een gewicht van zo'n 200 kilo op hun rug meetorsend rondjes sjokken door de "jungle". Olifanten zijn sterk maar juist hun rug is een zwak gedeelte, geschikt voor een maximaal gewicht van zo'n 100 kilo.

Elephants World geeft oude, zieke en mishandelde olifanten een tehuis waar zij de rest van hun leven kunnen verblijven. Het motto is dat de rollen nu omgedraaid worden: wij werken voor de olifanten en niet andersom.
We baden hen, bereiden en zoeken eten voor ze, voeden hun en geven medische verzorging. En dan realiseer je je hoe deze intelligente en gevoelige kolossen genieten van hun nieuwe leven.

Het dagprogramma ziet er min of meer als volgt uit maar is nooit helemaal hetzelfde:
Tussen 9.00 en 9.30 wordt u opgehaald bij uw hotel in Kanchanaburi-stad of Oriental Kwai Resort. Per open truck rijden we naar Elephants World waar we een half uurtje later aankomen. Meet & Greet & Feed uw nieuwe vrienden.
We kijken hoe de olifanten een bad in de rivier nemen en gaan dan aan de slag om eten te bereiden voor de olifanten: fruit, groente en ballen van kleefrijst voor de oudjes zonder tanden.
We nemen even de tijd om van onze eigen lunch te genieten voordat we verder gaan met ons werk. We planten nieuwe bananenbomen aan, suikerriet of graspollen want een olifant heeft een meer dan goede eetlust!

Later in de middag verzorgen we de oude olifanten en geven hun o.a de ballen van kleefrijst en dan is het tijd voor een waterballet. We gaan met de olifanten de rivier in en wassen en schrobben ze; een groot feest voor iedereen.

Een laatste voedselronde met fruit en groente voordat we afscheid nemen van onze klanten voor een dag. Een belevenis om nooit te vergeten.

Een dag te kort? We bieden ook een TWEE daagse naar Elephants World

Opmerkingen: olifanten zijn dol op GELE bananen neem ze mee. Je hebt meteen een grote vriend en kinderkorting is -35% voor kinderen van 4 - 11 jaar.

Handige zaken om niet te vergeten:
 • Kleding en schoenen/slipper die nat en vies mag worden
 • Extra lange of korte broek, T-shirt en ondergoed.
 • Handdoek
 • Zonnehoed/pet
 • Zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor
 • Muggenolie
 • Zonnebril + veiligheidsbandje
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, koffie, thee en water, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf Kanchanaburi stad hotels, Oriental Kwai & Royal Riverkwai Resort). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door Engelssprekende vrijwilligers. Vervoer per minibus en/of open pickup truck.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, niet vermelde transfers en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Elephants World - werk voor olifanten

  Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 44 eerlijke recensies.
  Name: Jacqueline en Marco
  Date: 19-Aug-18

  Recensie: Een leuke leerzame dag tussen de olifanten waarbij je zelf actief betrokken wordt. Een prima lunch halverwege de dag. Het modderbad en vervolgens het wassen van de olifanten in de rivier was voor de meeste het hoogtepunt van de dag.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Angelique Stubbe
  Date: 17-Aug-18

  Recensie: Wij hebben deze dag gedaan van 10.00 tot 15.30 uur. Mensen zijn super begaan met de olifanten. Je mag de olifanten eten geven, fotos maken en van heel dichtbij bewonderen, gras wieden. Onze zoon van 11 vond die dag de honden die daar rondlopen net zo indrukwekkend. Je kon ook de olifanten insmeren met modder maar dit gebeurde in een pkas water waar ook de dieren hun behoefte deden. Heel persoonlijk maar wij hadden het na een ochtend wel gezien. Lunch was goed  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Jennifer Nathalia
  Date: 12-Aug-18

  Recensie: Hier geldt het motto: we work for the elephants and the elephants not for us. De kinderen en wij vonden het geweldig. Naast het voeren vd olifanten ga je ook het voedsel bereiden en de olifanten wassen. Een geweldige ervaring !  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Familie van den Eijnde
  Date: 09-Aug-18

  Recensie: Een fantastische dag samen met onze kinderen van 13 en 16 jaar. Van alles gedaan met de olifanten (wassen, eten, foto's maken, eten klaarmaken etc.). Zeker de moeite waard  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Liliane de Ruiter
  Date: 08-Aug-18

  Recensie: Ontzettend leuke dag tussen de olifanten! Je mag de olifanten voederen, je ziet ze een modderbadje nemen, je mag ze op het einde van de dag ook wassen. Je maakt zelf rijstballetjes die je dan rechtstreeks in hun 'mondje' mag voederen. De olifanten worden hier goed verzorgd worden, je krijgt voldoende informatie. We vonden het een onvergetelijke belevenis.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  1500 Baht
  Elephants World - werk voor olifanten

  Bij Elephants World ziet u geen olifanten die kunstjes doen en u kunt ook niet in een mandje op hun rug door de jungle hobbelen maar wat u hier wel beleefd is een dag tussen en met

  Vanaf:
  3200 Baht
  Elephants World - werk voor olifanten (2 dagen / 1 nacht)

  Bij Elephants World ziet u geen olifanten die kunstjes doen en u kunt ook niet in een mandje op hun rug door de jungle hobbelen maar wat u hier wel beleefd is een dag tussen en met