Umphang Trekking Safari (4 dagen / 3 nachten)


Prijs vanaf
8,150 Baht
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30 - 17.00
BOEKING
Umphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Het echte ThailandUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand JungletrekUmphang Trekking Safari Noord Thailand Jungletrek
Tourcode:0260
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30 - 17.00
Category: Jungle trekking
Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 11 eerlijke recensies. Lees Recensie
De Umphang jungletrek verschilt duidelijk van alle andere jungletreks in Noord-Thailand. Dit gebied kent nog primair maagdelijk regenwoud, waar enkele primitieve bergstammen wonen, zoals Karen, Hmong en Meo, nog nauwelijks bezocht door westerse reizigers.

Deze jungle-safari is een gegarandeerd exotisch avontuur in een uitermate ruig gebied. Green Wood Travel biedt u deze primeur aan.
Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: open pick-up truck
Dag 1: Reis over de bergen van Mae Sot naar het dorpje Umphang

's Morgens halen we u op van uw hotel, het busstation of het vliegveld in Mae Sot. Vertrek in een pick-up truck vanuit Mae Sot naar Umphang, een mooie tocht van ongeveer 170 kilometer met 1219 (!) bochten, u mag ze natellen. Onderweg stoppen we bij warmwaterbronnen en bezoeken we een spectaculaire vleermuisgrot. 's Avonds diner, met kampvuur en ontspanning. Overnachting in sfeervolle Thaise tenten bij de Mae Klong rivier.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: bamboe- of rubbervlot
Dag 2: Avontuur ten Top op het vlot, in de regenwaterval en de thermische baden

Na het ontbijt vertrek voor een spectaculaire tocht van ongeveer 4 uur op een bamboe- of rubbervlot over de Mae Klong rivier, door de dichte jungle van Umphang. Onderweg ziet u o.a. kalkstenen rotsen loodrecht omhoog rijzen en de Pha Leud oftewel Bloedklif. Als het regent kleurt het water rood door de mineralen in het gesteente. De tocht door deze betoverende omgeving eindigt bij de Thee Lor Jor watervallen. Thee Lor Jor betekent regen waterval in de Karen taal omdat het water als regen van de rotsen afstroomt. Het hele jaar door is de omgeving van de waterval bedekt met groene mossen en varens. Naast de waterval ligt een natuurlijke warme bron, een weldaad voor uw vermoeide voeten. In de late namiddag aankomst in Thasai. Geniet van de overweldigende natuur, de kleurrijke vogels en wellicht ook van de gibbons (apen). De Takubi-stroomversnellingen doen er nog een schepje bovenop. Dan volgt een trekking van circa 4 uur naar het Umphang-wildreservaat. Gezamenlijk maken we het diner klaar. Overnachting in tenten op 800 meter van de watervallen.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: geen
Dag 3: Trekking en verfrissing in de grootste waterval van Azië

Eerst een stevig ontbijt en daarna vertrek voor korte trekking van ongeveer een half uur naar de beroemde Tee Lor Su-waterval, Tee Lor betekent waterval en Su groot in de Karen taal. Het is de grootste in Zuidoost-Azië, de op vijf na grootste van de wereld en behoort tot de 6 mooiste watervallen ter wereld. Het Wereld Natuurfonds heeft deze waterval uitgeroepen tot 'World Heritage.' Vanaf 900 meter boven zeeniveau hoogte stort het water naar beneden.U kunt een verfrissende duik nemen in een van de lager gelegen terrassen van de waterval of een "douche." Een geweldige ervaring! Na de lunch een opwindende trekking van 3 uur naar Kotha Karen-dorpjes.

Na het diner bekijken we de manier waarop de Karen leven. En wederom overnachten we in tenten.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: open pickup truck
Dag 4: Vroeg op en ervaar het schip van de tropische jungle

Sta op voordat de zon opkomt en loop naar de uitkijkpost. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Onderweg terug naar Umphang bezoeken we nog een Palata Karen Village of Mae Lamung. Na de lunch transfer naar Mae Sot en transfer naar uw hotel of het busstation voor de VIP-nachtbus (niet inclusief) naar Bangkok of Chiang Mai of naar de luchthaven voor de vlucht (niet inclusief) naar Bangkok.
Optionele Tours:

Umphang Jungle Safari (5 dagen / 4 nachten)
Het vijfdaagse programma is het meest uitdagende van de twee Umphang jungletreks. Deze treks verschillen duidelijk van alle andere jungletreks in Noor
Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten)
De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternat
Opmerkingen: start ook vanaf: (niet inclusief de tourprijs) Bangkok en Chiang Mai per VIP airco nachtbus en/of vlucht. Als u reist per vliegtuig of dagbus vanuit Bangkok, Chiang Mai of Phitsanulok dan verblijft u nog een extra nacht (niet inclusief) in Mae Sot stad.

Op tourcode 0260 en 0260A is het volgende van toepassing:
 • Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met kleren en toiletartikelen. Zorg dat u ruimte heeft voor slaapzak en matje.
 • Conditie: deze jungletrek is voor iedereen met een zeer goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen!
 • Malaria-profylaxe: malaria kan tijdens het regenseizoen in TAK / Umphang voorkomen. Daarom adviseren wij u contact op te nemen met uw plaatselijke GGD.

 • Neem ook de volgende maatregelen tegen muggen:
 • sluit het muskietennet rond uw bed zorgvuldig
 • draag met name 's avonds kleren die de huid bedekken
 • gebruik muggenmelk (bijv. van het merk Jaico).


 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Umphang jungle safari tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf Mae Sot luchthaven, busstation, hotel of guesthouse. The Umphang Jungle Safari wordt begeleid door een (1x) lokale Engelssprekende gids en enkele dragers. Vervoer per lokale open taxi & bussen en genoemde vlotten/ boten. Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space !) en/of tenten als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair. Geen elektriciteit, maar olielampen.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Umphang Trekking Safari (4 dagen / 3 nachten)

  Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 11 eerlijke recensies.
  Name: PAC van Etten
  Date: 07-Nov-18

  Recensie: Een prachtige trekking door de jungle van Umphang.! 2 gidsen namen ons mee op de rivier en varen we door de groene oase met alle geluiden vanuit de jungle , s'nachts slapen we langs de oever onder een grote rots in tenten op matjes en slaapzakken... De andere ochtend vertrekken we te voet door de jungle naar t volgende kamp, deze trekking van 4 uur is echt best zwaar , in de tropische hitte met regenbuien klimmen we door de wildernis heen en vragen we onszelf af waarom we dit geboekt hebben ,s'middags komen we bij t volgende kamp waar je in de ochtend een wandeling maakt naar de thi lo Su watervallen dit is een schitterende plek! In de middag hebben we een tocht gemaakt van 5 uur met bepakking ,onderweg lunchen we in een traditioneel dorpje De volgend slaapplek is vlak bij een waterval. Tijdens de trekking verzorgen de gidsen voor alle maaltijden in de natuur er is geen elektriciteit dus s'avonds kaarsjes aan Dit alles is een geweldige ervaring totaal uit je comfortzone geen douche of toilet maar prachtig om mee te maken. deze tocht is wel voor mensen die een goede conditie hebben !!! Nog een compliment voor de gidsen deze zijn echt zeer vriendelijk en gastvrij  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Jan van Veen
  Date: 18-Sep-18

  Recensie: Geweldige ervaring. Maar verwacht niet wat je leest in de planning, die kan ter plekke veranderen, door bijv weersomstandigheden of eigen ideeen van de gids. Zo had ik me dus voorbereid om veel lopen, wat uiteindelijk 1 x 3 uur was. Bamboevlot werd rubberboot doordat er veel takken in het water lagen. Het sanitair is een overwinning op jezelf, zoals mijn (enige) reisgenoot zei, en dat ben ik met hem eens, zo primitief, echt ongekend. Na de 3 nachten heb je drukplekken op beide heupen maar een geweldige ervaring rijker. Het bezoek aan de werkolifanten was leuk en spontaan. Mijn medereiziger vond echter het idee om een alternatieve loop route een goed idee in overleg met de gids (zijn meest zware tocht ooit:-)). Tip: 4 dagen was lang genoeg, maar ik zeg zeker doen!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Lenneke
  Date: 02-Aug-18

  Recensie: Geweldige Umphang Trekking! Hallo Michel, Het is al weer een tijdje geleden dat we de Umphang trekking via Greenwood Travel hebben gedaan. Maar we wilde nog even zeggen dat het een ge-wel-dige ervaring was. Ik ben nu bezig met het maken van mijn reisverslag. Deze heb ik in de bijlage staan, samen met de foto's van onze trip. Ik zou het heel leuk vinden als je deze door zou kunnen sturen naar de familie die ons door de jungle heeft begeleidt (Mister Bom en zijn familie. Helaas ben ik vergeten hen adres/e-mail te vragen). Zij hebben een boek voor toeristen in de jeep liggen waar onze ervaring ook bij kan. Jullie zouden het zelf natuurlijk ook mogen gebruiken als ervaringsverhaal op jullie site. In ieder geval bedankt! Vriendelijke groet, Lenneke vd Rijt en Michael Sufrain  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam. van den Berg
  Date: 07-Jul-18

  Recensie: Het ontvangst en begeleidingsteam waren uitmuntend.Het eten werd met de grote zorg lekker klaar gemaakt.De overnachtingen waren aangenaam ondanks de muggen.De douche- en toiletgelegenheid aan de waterval vond ik ondermaats (volledig onderkomen en vuil). Het programma was goed maar de trekking van dag 2 is zeer zwaar.(Het aantal km en de tijdslimiet voor deze steile trekking is zeer vermoeiend).De begeleiders waren zeer behulpzaam ze waren zo behulpzaam dat we niks mochten doen ondanks we het gevraagd hadden maar wij waren hun gasten . Ons betrekken bij bvb het eten klaarmaken, tenten opzetten,... zou aangenamer geweest zijn. Ook de trekkingen gebeurde in de voormiddag waardoor je s'namiddags en s'avonds niks te doen had. De waterval is fantastisch, het bezoek aan het karensdorp was mooi maar zeer primitief. Van de olifantentrekking waren we aangenaam verrast, zelfs de olifanten vonden het fijn. Het was een aparte ervaring ondanks de felle regen . Bedankt mr BOM , BOMBOM, en collega drager.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Anita & Nicole
  Date: 16-May-18

  Recensie: Heel gaaf. Onze gids was geweldig en sprak perfect Engels. De maaltijden zijn heel erg goed. De trekking is best pittig, een uur berg op, een uur berg af en dan een uur 'vlak'. De waterval was heel erg mooi en je kunt er ook in zwemmen. Bij de bergstam zijn ook kleine watervallen en hier is het ook heel mooi en heel bijzonder omdat er haast geen andere mensen zijn, je kunt hier lekker zwemmen. De olifantentocht is heel apart, ook een beetje eng. De olifanten moeten namelijk een berg over en moeten dus klimmen. Onze olifant had haar baby bij zich en die was erg grappig. Het is wel back to basic, vooral wat het sanitair betreft en zeker op de camping. Ren naar binnen, doe je ding en zorg dat je zo snel mogelijk weer naar buiten bent, kijk vooral niet om je heen! Op rivierbank was geen toilet maar kreeg je de peddel als schep om je eigen gat te graven. Onze laatste overnachting was op het resort. Het huisje stelt eigenlijk niet zoveel voor (keiharde bedden) maar aan het einde van de tocht ben je zo blij met elke vorm van luxe dat het echt niet erg is. Als je hierna door moet naar Chiang Mai moet je van te voren goed bedenken hoe je dat gaat doen. Er gaat wel een bus vanaf Mae Sot maar die is niet te halen, tenminste niet met ons programma. De baas van het resort weet wel iets te verzinnen maar dat kost 5.000 baht (!). Andere mogelijkheden om in Chiang Mai te komen waren er niet echt, alleen als we een extra overnachting namen en het via Tak probeerden.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  8150 Baht
  Umphang Trekking Safari (4 dagen / 3 nachten)

  De Umphang jungletrek verschilt duidelijk van alle andere jungletreks in Noord-Thailand. Dit gebied kent nog primair maagdelijk regenwoud, waar enkele primitieve bergstammen wonen,

  Vanaf:
  8950 Baht
  Umphang Jungle Safari (5 dagen / 4 nachten)

  Het vijfdaagse programma is het meest uitdagende van de twee Umphang jungletreks. Deze treks verschillen duidelijk van alle andere jungletreks in Noord-Thailand. Dit gebied kent no