Het Groene Hart van Maleisië (16 dagen)

Tourcode:MAL-003
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Het groene hart van Maleisië is eigenlijk een groen blauw hart. Groen vanwege Tanam Negara, het oudste regenwoud op aarde en de Cameron Highlands met de theeplantages en het groene heuvellandschap. En blauw door die eindeloze luchten en de golvende Andaman zee bij het eiland Langkawi. NIEUWE TOUR ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Natuurlijk zou het zonde zijn om niet ook hoofdstad Kuala Lumpur te bezoeken, de moderne hoofdstad met het oude hart. Stad van de Petronas Twin Towers, indertijd het hoogste gebouw ter wereld en het doorleefde Chinatown waar het verleden van de muren spat.

REISROUTE: KUALA LUMPUR - TAMAN NEGARA - CAMERON HIGHLANDS - LANGKAWI - KUALA LUMPUR

In Taman Negara kunt u een wandeling maken door de jungle met als letterlijk hoogtepunt de oversteek over een 530 meter lange smalle brug, die op een hoogte van 40 meter over de jungle is gespannen. Indrukwekkend en mooi is synoniem aan de Batu Caves, een tempel grottencomplex dat hoog tegen het kalkstenen gebergte ligt. Klim naar de Kathedraal Grot met de hindoe altaren of ga naar de Ramayana Grot, met het 15 meter hoge beeld van Hanuman.

Het slotstuk van deze rondreis heeft plaats op Langkawi, het belangrijkste eiland van de eilandengroep die officieel het Juweel van Kedah heten. Dat wordt ZES dagen zandstrand en vissersdorpjes. Er zijn ook watervallen en warmwaterbronnen.
Overnachting: Royal Hotel
Maaltijden:
Vervoer: minibus
Dag 1: Welkom in Kuala Lumpur, moderne stad met een oud hart.
Het is begonnen! Dat wordt 15 dagen genieten van Maleisië. Na aankomst in Kuala Lumpur wordt u naar het Cosmo of een gelijkwaardig hotel gebracht.

Kuala Lumpur wordt in Maleisië afgekort tot KL, wel zo gemakkelijk. KL is het stedelijk centrum van het land. Een moderne stad met koloniale geschiedenis en culturele diversiteit in de haarvaten. Etnische Maleisiërs, Chinese gelukzoekers, Indische migranten en Britse koloniën trokken in het verleden allemaal naar KL en droegen bij aan het creëren van een bruisende hoofdstad.


Overnachting: Royal Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 2: Kuala Lumpur. Stadstour: Petronas Twin Towers, Lake Gardens
Na het ontbijt wacht u een cultuurshock, de overgang van het oude Malakka met de sporen van een Nederlands verleden, naar Kuala Lumpur, voor de meeste reizigers het eerste dat ze van Maleisië zien.

U maakt een tour langs het oude en nieuwe van Kuala Lumpur. Uiteraard gaat u kijken bij de Petronas Twin Towers, het iconische gebouw, met 452 meter de hoogste tweeling wolkenkrabber ter wereld. U gaat naar het National Museum (entree is niet inclusief), ziet Istana Negara, het Royal King Palace, dat door een erewacht te paard wordt bewaakt, de fraaie Lake Gardens, Independence Square, de National Mosque en het oude treinstation in Moorse stijl.


Overnachting: Royal Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 3: Vrije dag in Kuala Lumpur.
Kuala Lumpur wordt in Maleisië afgekort tot KL, wel zo gemakkelijk. KL is het stedelijk centrum van het land. Een moderne stad met koloniale geschiedenis en culturele diversiteit in de haarvaten. Etnische Maleisiërs, Chinese gelukzoekers, Indische migranten en Britse koloniën trokken in het verleden allemaal naar KL en droegen bij aan het creëren van een bruisende hoofdstad.

U kunt een uitstapje naar het waterpark Sunway Lagoon Theme Park overwegen. Het ligt in Petaling Jaya, 15 kilometer buiten KL. Er zijn spectaculaire surf simulators en snelle tubes voor waterpret, net als een natuurpark en een horror en griezelgedeelte.

Of: de beroemde Hindoe tempel Batu Caves. Het kalkstenen gebergte waarin de grotten van het tempelcomplex liggen is mogelijk 400 miljoen jaar oud. Laat in de 19e eeuw werden enkele van de grotten als tempel in gebruik genomen. De grootste ruimte, de Kathedraal Grot of Tempel Grot heeft hindoe altaren. Om het goed te kunnen zien moeten bezoekers de 272 treden van de trap beklimmen. De Ramayana Grot kan al van ver worden herkend aan het 15 meter hoge beeld van Hanuman.


Overnachting: Mutiara Taman Negara
Maaltijden: Ontbijt, Diner
Vervoer: minibus, boot
Dag 4: Van KL naar Taman Negara. Night jungle walk.
U wordt na het ontbijt naar de Kuala Tahan Jetty gereden. Onderweg wordt een korte stop gemaakt bij de Batu Caves (zie dag 3). Later gaat het verder per kleine (open) boot naar Taman Negara.

De aantrekkelijkheid van Taman Negara is niet moeilijk te begrijpen: het is woeste natuur, dichtbegroeide jungle met snelstromende rivieren en een breed palet aan dieren die je zelden te zien krijgt (ook niet als je in het gebied bent trouwens). Het is het oudste regenwoud ter wereld en bestaat al 130 miljoen jaar.

Uw resort van de komende nachten ligt in het dorpje Kuala Tahan, midden in het groene oerwoud. In de directe omgeving ligt de Four Steps waterval (om te picknicken en om te zwemmen) en Terasek Hill, voor wie een wandeling door de jungle wil maken. Ook kan vanuit dit resort een boottocht naar Lata Berkoh worden ondernomen.

Op het programma staat in ieder geval een 'night jungle walk'. Ervaar de jungle in het donker en kijk bij Bumbun Tahan, een plek waar veel zout in de grond zit, en (met een beetje geluk) herten, wilde beren en tapirs een portie zout komen likken.

Diner in het resort.


Overnachting: Mutiara Taman Negara
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: boot
Dag 5: Taman Negara. Tour: jungletrek, canopy walk.
Een mooie dag om de geheimen van Taman Negara te ontdekken. Er staan twee jungletochten op de agenda. Een door het regenwoud en een tussen de boomtoppen en het bladerdak van de jungle.

Taman Negara Kuala Tahan is een van de mooiste plekken om een jungletrek te lopen. Onder de relatieve bescherming van de bomen ziet u het plantenrijk van dit vruchtbare deel van Maleisië. U klimt (een tocht van ongeveer een uur) naar de piek van Bukit Teresek, op 334 meter hoogte. Het uitzicht is uw beloning. Als het weer meewerkt zit u Gunung Tahan (de hoogste berg van Maleisië) en de valleien en heuvels in de verre omgeving.

Zo mogelijk nog spectaculairder is de 'canopy walk', een loopbrug door de toppen van de jungle. De 'brug', oorspronkelijk gebouwd voor research doeleinden, is 530 meter lang en hangt 40 meter boven de grond. En trouwens ook behoorlijk smal en wiebelig. U krijgt opnieuw een geweldig uitzicht over de flora en fauna van dit natuurgebied. Waarschijnlijk een ervaring om nooit te vergeten.


Overnachting: Mutiara Taman Negara
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: boot
Dag 6: Boottochtje naar de Lata Berkoh waterval, naar Gunung Tahan natural jacuzzi.
Een waterrijke dag. U maakt een boottochtje over de Tahan rivier naar de watervallen van Lata Berkoh. Bij Gunung Tahan kan worden gezwommen en gedipt in een 'natuurlijke jacuzzi'.

Ook wordt gestopt bij de Ikan Kelah Fisch Sanctuary waar u mee kunt helpen met het voeren van de zoetwater vissen.

Lunch en diner in het resort.


Overnachting: Strawberry Park Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 7: Van Taman Negara naar de Cameron Highlands. Tea, my dear?
Van het ene fraaie natuurgebied naar het volgende; van Taman Negara naar Cameron Highlands, een hoogvlakte met groene valleien en theeplantages. De rit duurt ongeveer vijf uur. Onderweg stopt u bij de waterval Lata Iskandar.

Aan het eind van de 19e eeuw ontdekte de Britse expeditieleider William Cameron, zeer tot tevredenheid van zijn landgenoten, dit gebied in Maleisië. Voornaamste redenen voor die blijdschap zijn het prettige klimaat en de perfecte omstandigheden om thee te verbouwen. Of het uit dank was, weten we niet, maar de hooglanden kregen de naam van Cameron.


Overnachting: Strawberry Park Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 8: Thee in de Cameron Highlands. Aardbeien boerderij.
Tijd voor thee. U bezoekt de BOH Tea Factory en de thee plantages die er bij horen om het proces van thee maken helemaal te kunnen zien. Uiteraard is er tijd voor een kopje thee in deze hooglanden. (op maandag gesloten)

U kijkt ook nog even bij een aardbeienboerderij en op de lokale markt waar vooral voedsel wordt verhandeld.


Overnachting: Holiday Villa
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, boot
Dag 9: Van Cameron Highlands, per ferry naar Langkawi Eiland.
Wij denken zo maar dat u nog lang geen genoeg heeft van al die natuur. Toch gaat u vanaf vandaag op een andere manier van de creaties van moeder natuur genieten. Het wordt strand en zee, maar liefst een kleine week lang!

Na het ontbijt wordt u naar de Kuala Kedah Jetty gebracht vanwaar u -in ongeveer twee uur varen- met de ferry naar Langkawi gaat.


Overnachting: Holiday Villa
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 10: Langkawi. Vrije dag. Zandstranden en vissersdorpjes.
Langkawi, een groep van ruim honderd eilanden in de Andaman Zee, heet officieel Langkawi, het Juweel van Kedah (Kedah is een sultanaat waartoe de eilanden ooit behoorden). Een fraaie naam, als u het ons vraagt. In de regel bedoelt men met Langkawi het grootste eiland van de archipel, een van de paar waar mensen wonen.

Langkawi staat nog steeds symbool voor zandstranden en vissersdorpjes. Het eiland is nog niet onder de voet gelopen. Er zijn watervallen en warmwaterbronnen. Het Juweel glimt nog als altijd.


Overnachting: Holiday Villa
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 11: Langkawi. Vrije dag. Zwemmen en strandwandeling.
U verblijft op Langkawi in een prettig resort, direct aan het strand en de zee. Holiday Villa Beach Resort ligt in een tropische tuin. Alle aandacht lijkt gericht op de twee centraal gelegen zwembaden en slechts een paar meter verderop het strand.

Wij schatten zo in dat het deze afstand is, van zee naar zwembad en andersom, die u de komende dagen het vaakst zult afleggen. Gelukkig zij er een 24-uurs coffeeshop, een restaurant, een bar aan het strand en een lounge om het lijden te verlichten. En o ja, er is ook een spa.


Overnachting: Holiday Villa
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 12: Langkawi. Vrije dag.
Wat gaat u vandaag eens doen? Misschien wel helemaal niets. Beetje zwemmen, wandelingetje, een beetje in de zon en een beetje in de schaduw, paar baantjes in het zwembad.

U weet inmiddels ook hoe laat het happy hour begint en u stuurt nog eens een paar jaloersmakende mooie strandfoto's naar uw vrienden en familie.


Overnachting: Holiday Villa
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 13: Langkawi. Vrije dag.
Warm, niet dan? Lekker toch? Dit houdt u nog gemakkelijk een paar dagen vol. Zo'n stranddag lijkt altijd enorm lang, maar op de een of andere manier zijn ze voorbij voordat u het goed en wel in de gaten heeft.

Mocht u willen bewegen (en niet alleen van het strand naar het zwembad), overweeg eens een boottochtje naar een ander eiland? Naar een ander strand? Een tochtje naar het mangrove bos? Naar de Langkawi Sky Bridge? Naar de dragon fruit farm of het wildlife park? Naar het batik museum of een ritje met de Langkawi Sky Cab?


Overnachting: Holiday Villa
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 14: Langkawi. Vrije dag.
Dataran Lang, de Langakwi Eagle, is het meest herkenbare beeld van dit eiland. Het verwelkomt, voor zover dat kan met een adelaar, de reizigers die van de Kuah Jetty komen. Het is 12 meter hoog en maakt aanstalten weg te vliegen. Er wordt gezegd dat Langkawi aan de adelaar te danken heeft. Helang betekent adelaar en kawi roodbruin, vandaar lang-kawi.

U vindt hier ook het Lagenda Langkawi Park, vol bomen, planten, bloemen, wat fonteinen en een paar meertjes. Allemaal om het de mensen die deze Dataran Lang willen fotograferen een beetje naar de zin te maken.


Overnachting: Royal Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, vliegtuig
Dag 15: Vlucht naar Kuala Lumpur. Streetfood bij Jalan Alor?
U keert terug naar Kuala Lumpur, jammer genoeg nu het eindpunt van deze reis. U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Kuala Lumpur. Daar wordt u opgewacht door onze chauffeur en naar uw hotel gereden.

Er is verder geen programma. U kunt naar Jalan Alor gaan (vlakbij Jalan Bukit Bintang), het middelpunt van de Penang keuken. U kunt er van lokaal streetfood genieten en aanschuiven bij een van de vele plastic tafeltjes voor een bordje barbecue of noodles. Er zitten ook veel Chinese restaurants met vis specialiteiten.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus
Dag 16: Jammer, maar.......
Helaas, jammer, wat zonde nou. Het zit erop. Misschien gaat u naar huis en wie weet trekt u vanuit Kuala Lumpur verder de wereld over.

Hoe dan ook, onze chauffeur brengt u naar het vliegveld voor uw vlucht naar huis, of wie weet voor een vervolg in Thailand..... (dat namelijk behoorlijk in de buurt ligt....)

Optionele Tours:

Fascinerend Maleisië (19 dagen)
Maleisië heeft eigenlijk alles waar u op hoopt. Er zijn prachtige eilanden met lange stranden waar de zon meestal schijnt. Het land heeft een geweldi
Maleisië - Echt Azië (17 dagen)
Maleisië, echt Azië. Maleisië is misschien niet het eerste land dat bij mensen opkomt die naar Azië willen. Dat is jammer, want Maleisië heeft al
Maleisië - Tropisch Paradijs (16 dagen)
U leert het tropische paradijs Maleisië in 16 dagen op een gevarieerde manier kennen. Deze rondreis voert u langs theeplantages en jungle, langs de w
Maleisië - Malakka & Kuala Lumpur (6 dagen)
Malakka en Kuala Lumpur delen het mooie van Maleisië, geurige gerechten, vriendelijke mensen, dagen waarop bijna altijd de zon schijnt. Maar het is o
Opmerkingen: in plaats van terug te vliegen naar Kuala Lumpur of Bangkok vanaf Langkawi is een erg originele reisoptie om via de Tiger Line veerdienst naar Thailand te varen. U Kunt uitstappen op Koh Lipe of zelfs op Koh Phi Phi.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden (behalve Taman Negara) en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus en/of auto, vliegtuig (Langkawi - Kuala Lumpur) en publieke boten (ferry). Verblijf in goede toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets internationaal en eventuele andere binnenlandse vluchten. Deze worden apart berekend in uw programma. Toegang tot Taman Negara National Park (ongeveer 10 tot 30 RM). Online inchecken, visumkosten, bagageafhandeling, persoonlijke uitgaven, en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en eventuele andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Maleisië, Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.

Recensie voor Het Groene Hart van Maleisië (16 dagen)

Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
Contact
Maleisië - Tropisch Paradijs (16 dagen)

U leert het tropische paradijs Maleisië in 16 dagen op een gevarieerde manier kennen. Deze rondreis voert u langs theeplantages en jungle, langs de wolkenkrabbers van Kuala Lumpur

Vanaf:
Contact
Het Groene Hart van Maleisië (16 dagen)

Het groene hart van Maleisië is eigenlijk een groen blauw hart. Groen vanwege Tanam Negara, het oudste regenwoud op aarde en de Cameron Highlands met de theeplantages en het groen

Vanaf:
Contact
Fascinerend Maleisië (19 dagen)

Maleisië heeft eigenlijk alles waar u op hoopt. Er zijn prachtige eilanden met lange stranden waar de zon meestal schijnt. Het land heeft een geweldig aanbod aan natuur, zoals de

Vanaf:
Contact
Maleisië - Echt Azië (17 dagen)

Maleisië, echt Azië. Maleisië is misschien niet het eerste land dat bij mensen opkomt die naar Azië willen. Dat is jammer, want Maleisië heeft alles wat een reiziger zoekt. We