Roze dolfijnen dierenwelzijn en milieu

Tourcode:2301
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30-16.00
Category: Boottocht
Algemene waardering: 3.9 uit of 5 beoordelingen. 24 eerlijke recensies. Lees Recensie
In het rustige plaatsje Khanom in de onontdekte provincie Nakhon Si Thammarat vertrekt deze opmerkelijke tour. Tijdens deze boottocht heeft u namelijk de kans om de zeer zeldzame roze dolfijn te spotten. En neemt u deel in een duurzaam conserveringsproject van de zeebodem.

Rond 08.30 wordt u opgehaald voor een dag vol avontuur. Vanaf de pier stapt u op een lokale vissersboot en geniet u van de authentieke taferelen van de vissers die voorbij glijden. We arriveren bij een prachtig archipel met elf eilandjes die uit de zee oprijzen. Dit gebied wordt 'Moo Koh Thalay Tai' genoemd oftewel de eilanden van de Zuidelijke zee.
Hierna koersen we naar 'Taled Bay', bekend vanwege het grote aantal dolfijnen dat hier huisvest. Bekijk ze van dichtbij terwijl u met een kajak om het eiland peddelt. Hier is de kans ook zeer groot dat u het zeldzame roze exemplaar zult zien.

De volgende stop is het eilandje 'Nui Nok'. Op dit kleine eilandje is meer dan 100 jaar geleden een zoetwaterbron gevonden. Terwijl u het water kunt proeven wordt u op de hoogte gebracht van de legende over deze bron.

Lunchtijd op het strand van een onbewoond eiland midden in de Golf van Thailand en volop mogelijkheden om te zwemmen en te kajakken rond het eilandje. Tijdens de lunch kunt u genieten van vers fruit van het seizoen.

Hierna is het de tijd om met een 'hands-on' mentaliteit mee te helpen aan een conserveringsproject. We gaan actief rondom Koh Tham eiland mangroven boompjes en zeeplanten aanplanten. Hierdoor krijgen de zeedieren meer mogelijkheden om eieren te leggen. En tevens is het een belangrijke voedselbron voor verschillende zeedieren.

Met een voldaan gevoel keren we weer terug naar de visserspier, waar de chauffeur al wacht om u af te zetten bij uw hotel. Neem deel aan deze tour en draag bij aan het welzijn van het onderwaterleven in Nakhon Si Thammarat.

Samen maken we het verschil voor de toekomst!Opmerkingen:
 • Neem wandelschoenen mee die nat mogen worden, naast slippers, anti-muggenolie, een kleine rugzak met extra kleren, zwemspullen, handdoek, zonnecrème en zonnebril.
 • Start dagelijks met een minimum van zes personen.
 • DEZE TOUR VERTREKT ALLEEN VAN JANUARI TOT EN MET NOVEMBER

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, getijden, sluiting Marine National Park of waterwegen etc. kunnen routes (zwemplekken) soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. Deze excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

  Lees meer over Roze Dolfijnen in Zuid-Thailand
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, vers fruit, drinkwater en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Khanom district hotels). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving, zwemvesten en begeleidt door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus of lokale open taxi en diverse open boten.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, transfers van andere Nakhorn Si Thammarat hotels, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten

  Recensie voor Roze dolfijnen dierenwelzijn en milieu

  Algemene waardering: 3.9 uit of 5 beoordelingen. 24 eerlijke recensies.
  Name: Adrie Verhoeven
  Date: 11-Oct-19

  Recensie: Leuke tour, maar de beschrijving van de tour op de website klopt niet helemaal met de werkelijkheid. Je start direct met het zoeken naar de dolfijnen, vervolgens bezoek je het eilandje met de zoetwaterbron, ga je lunchen op het vaste land, bezoek je een fish spa en sluit je af met een grot. Dus geen kajak, geen lunch op een eiland en geen dierenwelzijn en milieu project. Dit zou ik dus wel aanpassen op de website om de verwachtingen van klanten goed te managen. Maar, zoals gezegd, hele leuke dag gehad. De lunch was echt super uitgebreid en erg lekker. De gids vertelt super enthousiast en bevlogen over zijn Thailand. En....we hebben de dolfijnen gezien!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Inge Leeflang
  Date: 25-Sep-19

  Recensie: De tocht van de roze dolfijnen duurde veel te lang. Gelukkig wel nog een dolfijn gezien. Dierenwelzijn is niet doorgegaan, we gingen naar een Kiss fish in de natuur en zijn we in een diepe grot geweest. Ook erg leuk, maar heel anders dan besteld. De gids wist van niets dat wij mongrove boompjes zouden planten.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Harm en Sophie
  Date: 19-Sep-19

  Recensie: Door het redelijk slechte weer geen dolfijnen gezien. Na het eten hebben we een alternatief programma gedaan omdat het weer op zee te slecht was. (grot bezocht en voet verzorging door visjes). Helaas, maar het weer heb je niet in de hand.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Michael
  Date: 15-Sep-19

  Recensie: Bijzonder, dagje op zee geweest met lokele mensen die ons vanalles vertelden over deze bijzondere omgeving. Helaas geen dolfijnen gespot maar ach dat is de natuur. Aanrader.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Anneke
  Date: 03-Sep-19

  Recensie: Weinig roze dolfijnen gezien, komen 'niet op bestelling' maar hele leuke gids. Onze tienerzonen vonden het de max. Is een volledig dagprogramma : dolfijnspotting per boot, eilandje bezoeken met uitleg over Boedhisme, heel lekkere lunch, echte outdoor fishspa en rivier voor de kids om in te spelen. Onze gids stopte zelfs aan een supermarktje zodat we wat drank en proviand konden inslaan. Stopte ook bij allerlei dieren en fruitbomen langs de weg. Top dag !  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  850 Baht
  Roze dolfijnen dierenwelzijn en milieu

  In het rustige plaatsje Khanom in de onontdekte provincie Nakhon Si Thammarat vertrekt deze opmerkelijke tour. Tijdens deze boottocht heeft u namelijk de kans om de zeer zeldzame r