Roze dolfijnen dierenwelzijn en milieu

Tourcode:2301
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30-16.00
Category: Boottocht
Algemene waardering: 3.9 uit of 5 beoordelingen. 24 eerlijke recensies. Lees Recensie
In het rustige plaatsje Khanom in de onontdekte provincie Nakhon Si Thammarat vertrekt deze opmerkelijke tour. Tijdens deze boottocht heeft u namelijk de kans om de zeer zeldzame roze dolfijn te spotten. En neemt u deel in een duurzaam conserveringsproject van de zeebodem.

Rond 08.30 wordt u opgehaald voor een dag vol avontuur. Vanaf de pier stapt u op een lokale vissersboot en geniet u van de authentieke taferelen van de vissers die voorbij glijden. We arriveren bij een prachtig archipel met elf eilandjes die uit de zee oprijzen. Dit gebied wordt 'Moo Koh Thalay Tai' genoemd oftewel de eilanden van de Zuidelijke zee.
Hierna koersen we naar 'Taled Bay', bekend vanwege het grote aantal dolfijnen dat hier huisvest. Bekijk ze van dichtbij terwijl u met een kajak om het eiland peddelt. Hier is de kans ook zeer groot dat u het zeldzame roze exemplaar zult zien.

De volgende stop is het eilandje 'Nui Nok'. Op dit kleine eilandje is meer dan 100 jaar geleden een zoetwaterbron gevonden. Terwijl u het water kunt proeven wordt u op de hoogte gebracht van de legende over deze bron.

Lunchtijd op het strand van een onbewoond eiland midden in de Golf van Thailand en volop mogelijkheden om te zwemmen en te kajakken rond het eilandje. Tijdens de lunch kunt u genieten van vers fruit van het seizoen.

Hierna is het de tijd om met een 'hands-on' mentaliteit mee te helpen aan een conserveringsproject. We gaan actief rondom Koh Tham eiland mangroven boompjes en zeeplanten aanplanten. Hierdoor krijgen de zeedieren meer mogelijkheden om eieren te leggen. En tevens is het een belangrijke voedselbron voor verschillende zeedieren.

Met een voldaan gevoel keren we weer terug naar de visserspier, waar de chauffeur al wacht om u af te zetten bij uw hotel. Neem deel aan deze tour en draag bij aan het welzijn van het onderwaterleven in Nakhon Si Thammarat.

Samen maken we het verschil voor de toekomst!Opmerkingen:
 • Neem wandelschoenen mee die nat mogen worden, naast slippers, anti-muggenolie, een kleine rugzak met extra kleren, zwemspullen, handdoek, zonnecrème en zonnebril.
 • Start dagelijks met een minimum van zes personen.
 • DEZE TOUR VERTREKT ALLEEN VAN JANUARI TOT EN MET NOVEMBER

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, getijden, sluiting Marine National Park of waterwegen etc. kunnen routes (zwemplekken) soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. Deze excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

  Lees meer over Roze Dolfijnen in Zuid-Thailand
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, vers fruit, drinkwater en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Khanom district hotels). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving, zwemvesten en begeleidt door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus of lokale open taxi en diverse open boten.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, transfers van andere Nakhorn Si Thammarat hotels, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten

  Recensie voor Roze dolfijnen dierenwelzijn en milieu

  Algemene waardering: 3.9 uit of 5 beoordelingen. 24 eerlijke recensies.
  Name: Petra
  Date: 31-Jul-19

  Recensie: Het was een fijne dag op zee. Gids vertelde van alles en liet ons lunchen op een heel mooi verlaten strandje. Daar konden we ook zwemmen. Helaas geen dolfijn gezien. Enkel 1 rugvin een heel eind verderop.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Joshua
  Date: 17-Jul-19

  Recensie: Helaas zat het weer niet mee, veel regen. Ontzettend toffe dag gehad. Echt een aanrader om met lokale vissers dolfijnen te gaan spotten  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Jonathan
  Date: 24-Jun-19

  Recensie: Erg leuke trip met een prima gids (Dan). Gezellig en leerzaam.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Familie Smits
  Date: 28-May-19

  Recensie: Van het dierenwelzijn en milieu deel heb ik niet veel gezien. We hebben geen boom ofzo geplant. De gids/schipper zorgt wel goed voor zijn gasten. Prima eten en uitleg over de omgeving. We hadden de pech dat het weer niet zo goed was en we slechts een klein stukje van 1 dolfijn hebben gezien.Maar ja het is nu eenmaal natuur en geen dolfinarium.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Wim
  Date: 15-Mar-19

  Recensie: We varen 1 1/2 uur langs geweldige natuur. Rotsen, begroeide bergen, palmbomen in alle soorten en maten en verlaten strandjes. Dan komen we aan in het roze-dolfijnen-gebied. Rondom allemaal kleine rotseilandjes met Koh Samui in de verte. Het is spannend wie de eerste dolfijn ziet. Er wordt er geroepen. Franka is de eerste. Ze laten zich meestal alleen maar met hun rugvin zien. Soms net iets meer zoals hun bek. Soms ook twee bij elkaar die elkaar lijken te kussen. Wel meestal op grotere afstand. Heel moeilijk om ze te fotograferen. Toch bijzonder om deze dieren te zien.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  850 Baht
  Roze dolfijnen dierenwelzijn en milieu

  In het rustige plaatsje Khanom in de onontdekte provincie Nakhon Si Thammarat vertrekt deze opmerkelijke tour. Tijdens deze boottocht heeft u namelijk de kans om de zeer zeldzame r