The Sanctuary of Truth

Tourcode:0408
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.30 & 12.45
Category: Stadstour
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
Aan de kust - op een steenworp afstand van Pattaya - wordt een kasteel gebouwd uit hout. Honderd meter hoog, honderd meter lang. De bouw werd begin jaren tachtig gestart in opdracht van een steenrijke Japanner. Deze man had groot geld verdiend met een hotelketen langs de Thaise kusten. De Japanner nam een paar honderd houtsnijders in dienst om een kasteel te bouwen naar zijn ontwerp. Al meer dan dertig jaar zijn deze houtsnijders bezig om een immens monument gestalte te geven, een kasteel met vier hoofdingangen.

Wanneer over een jaar of tien het kasteel afgerond zal zijn, zullen zij kunnen beginnen met de herstelwerkzaamheden van de eerste bouwstukken. Het kasteel gaat de geschiedenis in met de naam Sanctuary of Truth: heilige plaats van waarheid. Via verschillende kunstvormen wordt de onlosmakelijke verbinding uitgedrukt tussen mens en wereld. In dit geval worden de Indische, Cambodjaanse, Chinese en Thaise culturen als eenheid van het oosterse denken in beeld gebracht. De universele rijkdom van moraliteit en spiritualiteit van het Oosten - ongeacht nationaliteit of religie - tegenover het harde materialisme en de verheerlijking van geavanceerde technologie door het Westen. De omgeving is lopend of te paard te verkennen, geniet en bovendien is het mogelijk om een dolfijnenshow bij te wonen.Opmerkingen: wat moet je ...
1. Mee? Camera & zonnebrandcrème
2. Aan? Losse luchtige kleren en sandalen of slippers
3. Doen? Niets, je kunt het helemaal overlaten aan onze gidsen
4. Verwacht? Een prachtig ontworpen teakhouten tempel / paleis
 • Er zijn 2 vertrektijden per dag
 • Inclusief de tour: alle vermelde entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Pattaya hotels). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door lokale Engelssprekende Thaise gidsen. Vervoer per airconditioned minibus.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, transfers van niet centraal gelegen Pattaya hotels en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor The Sanctuary of Truth

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
  Name: Sandra Bruin
  Date: 01-Sep-19

  Recensie: Wij zijn hier geweest half augustus en het is een heel mooi gebouw. Echt heel mooi gemaakt en zoveel hout snijwerk wat er perfect uit ziet. De dolfijn show was niets, maar dit kwam omdat het te warm was en dan hebben ze er geen zin in, hij is even boven geweest en dat was dat. De show van de gevechtskunsten was erg leuk om naar te kijken. Al met al een geslaagde excursie.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Peter
  Date: 12-Jul-19

  Recensie: The Sanctuary of Truth in Pattaya stond al een tijdje op mijn lijstje. Echter het was er nooit van gekomen om deze unieke tempel te bezoeken, tot gisteren. Na het zien van deze bijzondere bezienswaardigheid had ik er alleen maar spijt van dat ik niet eerder was gaan kijken.

  Een ‘Heiligdom van de Waarheid’ ook wel de Wang Boran of Prasat Mai genoemd, is niet de eerste de beste tempel. Dit immense bouwwerk is geheel van hout en rijkelijk versierd met boeddhistische en hindoeïstische motieven. Het gebouw is 100 meter hoog en 100 meter lang, de oppervlakte bedraagt 2.115 m².

  De tempel is ooit gebouwd op initiatief van de Thaise zakenman Lek Viriyaphant. Met de bouw is in 1981 begonnen en moet voltooid zijn in 2025.

  De tempel ligt pal aan zee en direct al bij de eerste aanblik ziet het er indrukwekkend uit. Een klein deel van de The Sanctuary of Truth staat in de steigers. Houtsnijwerkers zijn druk in de weer. Wanneer je dichter bij de tempel komt, zie je pas hoe ongelofelijk veel werk er in dit gebouw zit. Zelf denk ik dat dit bouwwerk uniek in de wereld is. Werkelijk iedere centimeter aan deze sprookjesachtige tempel is met de hand gemaakt. En nog dagelijks zijn tientallen houtsnijwerkers, waaronder opvallend veel vrouwen, bezig met het bewerken van enorme blokken hout tot prachtige beelden, versieringen of onderdelen voor de constructie. Je kijkt werkelijk je ogen uit!

  Wil je alles rustig bekijken, dan kan je daar wel een paar uur voor uittrekken. Er is een restaurant aan een vijver, er worden shows gegevens met traditionele dans en krijgskunst. Je kan de werkplaats bekijken waar ambachtslieden aan het werk zijn om hout om te toveren in schitterende ornamenten. Er is een winkel waar je ook houtsnijwerk kunt kopen. Je kan je voeten laten masseren en leuke foto’s maken.

  Verblijf je in Pattaya, maak dan niet dezelfde fout als ik om te wachten met een bezoek aan The Sanctuary of Truth, want je zult waarschijnlijk nergens anders in de wereld een dergelijk bijzonder bouwwerk kunnen aanschouwen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Monique
  Date: 17-Jun-19

  Recensie: Wij zijn hier geweest in mei, het is erg mooi en echt vakwerk om te zien hoe de tempel van hout gemaakt wordt. Onze kinderen hebben hier ook kunnen kijken naar dolfijnen. Er werd zelfs een foto gemaakt van kind/dolfijn die je later kon kopen afgebeeld op een mooi bordje met de tempel als achtergrond, een belevenis, maar raar genoeg nergens op internet te vinden.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: fam Wildschut
  Date: 05-Mar-19

  Recensie: Mooie houten tempel maar voor de prijs en duur van de tour is het zonde. Wij werden om 13.20 opgehaald en konden om 13.45 uur de tempel bekijken. Na de tempel bezichtiging moesten wij 15 min wachten voor een kleine show van 30 min en daarna weer naar het hotel. er was geen ruimte voor de andere activiteiten op het park. Bij elkaar maar 3 uur weg geweest.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  450 Baht
  The Sanctuary of Truth

  Aan de kust - op een steenworp afstand van Pattaya - wordt een kasteel gebouwd uit hout. Honderd meter hoog, honderd meter lang. De bouw werd begin jaren tachtig gestart in opdrach