Elephant Hills Khao Sok Safari (3 dagen)


Prijs vanaf
17,650 Baht
Datum: Dagelijks
Tijd: 07.30-16.30
BOEKING
Tourcode:0365
Datum: Dagelijks
Tijd: 07.30-16.30
Category: Jungle trekkingBouwstenen
Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 12 eerlijke recensies. Lees Recensie
Het lijkt nogal tegenstrijdig: jungle en luxe maar toch is dit precies wat u gaat ervaren tijdens deze bijzondere safari door het adembenemend mooie Khao Sok nationaal park.

Een van de weinig overgebleven stukjes oorspronkelijk regenwoud in de wereld. U maakt uitgebreid kennis met de jungle maar leert ook van alles over het leven en de verzorging van olifanten en uw basiskamp, Elephant Hills, bestaat uit zeer luxe safaritenten, voorzien van alle gemakken zodat u volop kunt genieten van de natuur om u heen zonder afbreuk te doen aan uw behoefte aan comfort.


Overnachting: Elephant Hills
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: (mini)bus & kano
Dag 1: Vriendelijke meet & greet en door naar de echte jungle & echte olifanten
U wordt opgehaald bij uw hotel of het vliegveld in Phuket, Phang Nga, Khao Lak, Krabi of Surat Thani en naar Khao Sok gebracht. Onderweg krijgt u al een indruk van het tropische plattelandsleven in Zuid-Thailand.
Na aankomst op Elephant Hills gaan we naar het olifantenkamp waar u echt kunt ervaren hoe olifanten leven. De gids vertelt u over de geschiedenis van de Thaise olifant en hun trieste lot. In dit project worden er geen toeristen in mandjes gestopt om zich door de olifanten rond te laten zeulen. Nee, u gaat eten voor de dieren bereiden, gaat met ze in bad en leer alles over hun verzorging van de mahouts. Nu heeft u de kans om echt in contact te komen met deze intelligente reuzen. Tegen lunchtijd terug naar het safari kamp waar een uitgebreid buffet met heerlijke Thaise gerechten u opwacht. Nadat u uitgegeten bent stappen we in een kano en varen over de Sok rivier de jungle in. De kano's zijn stabiel en veilig en worden gepeddeld door een lokale gids. Wat een overweldigende natuur! Zie de kalksteen rotsen loodrecht omhoog rijzen en passeer kliffen, overwoekerd door tropische vegetatie. Het gekrijs van een overvliegende neushoornvogel met zijn knalgele snavel en even verderop ligt een reuzen varaan te soezen in de zon aan de oever van de rivier. U komt oren en ogen tekort om dit allemaal te aanschouwen en misschien realiseert u zich ook dat er in dit stukje nog behouden oernatuur duizenden jarenlang maar weinig veranderd is.
Na dit avontuur door het klamme oerwoud heeft u vast wel behoefte aan een warme douche. Dat kan in de volledig ingerichte badkamer van uw luxe safari tent. Relax en geniet van de vergezichten over de met jungle begroeide bergen; puur natuur!
En natuurlijk smaakt een tropische cocktail, wijntje of ander drankje uit de goed gevulde "Jungle explorer's club bar" hier prima bij. Het uitstekende diner wordt buiten opgediend en begeleid door oerwoudgeluiden.
In uw safaritent met comfortabele bedden, leeslampjes, warm stromend water en westerse stijl toiletten met ramen en deuren, afgeschermd door muskietengaas zult u ongetwijfeld heerlijk wegdromen.


Overnachting: Elephant Hills
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: boot
Dag 2: Wordt wakker in de jungle, de lucht is fris en de omgeving vreemd. Veel belevingen vandaag .....

Ontwaak bij de geluiden van de natuur om u heen: het getjilp van de vogels en een koor van Cicaden. Het zonlicht valt door de laatste mistflarden, die de bergen ten zuiden van Elephant Hills omringen en uit de verte klinken de ochtendkreten van de Gibbon apen. Voor de vroege vogels zijn er thee- en koffiezetfaciliteiten in de tent aanwezig.
Ontbijt op uw gemak van het buffet. Vandaag gaan we per boot naar een meer in de jungle. Het Cheow Larn meer is omgeven door krijtsteenrotsen en kliffen, overwoekerd door tropisch regenwoud dat zich vanaf de oever uitstrekt tot in de verte. Het landschap wordt wel vergeleken met Qualin in China of Halong Bay in Vietnam. Weinig mensen kennen dit meer en nog minder zijn er ooit geweest.

Er liggen meer dan honderd eilanden en het is van noord naar zuid 60km lang. In de 70'er jaren was dit gebied een schuilplaats voor communisten en studenten die tegen de militaire dictatuur waren. We bekijken dit spectaculaire landschap vanaf de boot en, als het weer het toelaat, kunt u hier ook zwemmen. U krijgt een lunchpakket mee voor onderweg.

Laat in de middag keren we terug naar Elephant Hills voor het diner en de overnachting. De jungle bar is open voor een drankje en om uw ervaringen uit te wisselen met medereizigers.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 3: Blink - blink tijd voor een heuse voettocht door het regenwoud. Wees niet bang voor bloedzuigers, je krijgt er niets van ......
Na een goede nachtrust bij het achtergrondkoor van insecten en kikkers, bent u vast wel in voor een stevig ontbijt voordat u oog in oog komt te staan met de jungle waar we een ontdekkingstocht te voet doorheen gaan maken. U heeft het al gezien vanaf de olifant en vanuit de kano op de rivier maar niets is te vergelijken met de ervaring om er echt zelf doorheen te lopen.
Het is geen legeroefening, geen overlevingstocht en er zijn geen prijzen te winnen voor de snelste. Slangen en spinnen zullen u niet bespringen. Het is een uitgelezen kans om het ecologische systeem van het regenwoud te ontdekken, om een grote verscheidenheid aan exotische planten te zien, tropische woudreuzen met enorme wortels, orchideeën, palmen, varens, bamboe, mossen en nog oneindig veel meer. Vogels zoals de neushoornvogel leven hoog in de bomen. De roep van Gibbons wordt vaak gehoord en makaken apen slingeren boven uw hoofd. Iedere dag is anders maar het is echt geweldig om te ontdekken hoe al die verschillende soorten van leven samenkomen. Alleen te voet kan dit ervaren worden dus doe het rustig aan: kijk, luister, sta stil en leer. Dan zult u sommige geheimen van het regenwoud ontdekken.

Afhankelijk van het weer wordt de lunch in bamboe gekookt, een eeuwenoude traditie van de jungle ontdekkingsreizigers en opgegeten in het woud. Helaas is het in de middag alweer tijd om terug te keren naar Elephant Hills en van daaruit uw transfer naar hotel of vliegveld maar nu weet u hoe het voelt om zo dicht bij de oernatuur te zijn, een ervaring die u nooit zult vergeten.

Optionele Tours:

Elephant Hills Strand & Regenwoud Safari (3 dagen)
Het lijkt nogal tegenstrijdig: jungle en luxe maar toch is dit precies wat u gaat ervaren tijdens deze bijzondere safari door het adembenemend mooie K
Opmerkingen:
 • Tourcode 0356: vertrekt dagelijks vanaf Phuket, Phang Nga, Khao Lak, Krabi, Surat Thani en Koh Samui of vanaf Bangkok met een ochtend vlucht. Reist u met de nachtslaaptrein vanuit Bangkok dan start de safari de volgende ochtend vanaf Surat Thani treinstation. Voor 'pickup & drop off' tijden klik hier
 • Breng antislip schoenen die nat mogen worden, makkelijke kleding, zwemkleding, handdoek, zonnelotion, muggenolie, verrekijker, zaklamp, persoonlijke medicatie en een regencape (deze zijn ook te verkrijgen in het kamp.)
 • Tijdens deze safari adviseren we om alleen handbagage mee te nemen. Er is genoeg ruimte voor uw volledige bagage in de tent maar als u weer terugkeert naar het zelfde hotel vanwaar u de safari begon adviseren we om de grote bagage achter te laten in uw hotel.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Elephant Hills Khao Sok Safari blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen, met een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  PICKUP FROM: PHUKET PHANG NGA | KHAO LAK | SURAT THANI | DON SAK PIER | KRABI
  Voor pickup & drop off tijden klik hier

  Een ander Elephant Hills Strand en Regenwoud Safari
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door professionele Engelssprekende lokale gidsen. Vervoer als omschreven per (mini)bus. Verblijf in eenvoudige maar comfortabele zeer ruime ventilator gekoelde tenten met eigen sanitair en warm en koud stromend water. Er is alleen accommodatie beschikbaar met tweepersoons bedden, dus geen aparte bedden!
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris- en alcoholische dranken, transfers, visumkosten, bagage afhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Elephant Hills Khao Sok Safari (3 dagen)

  Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 12 eerlijke recensies.
  Name: Henk Jansen
  Date: 18-Jan-18

  Recensie: Een hele leuke tour. De luxe safaritent is heerlijk! Moet wel eerlijk zeggen dat ik het olifantenkamp niet geweldig vond: eten geven is leuk, maar het wassen van de olifant vond ik genant: de olifanten worden geplaatst op een betonnen plateau aan een ketting; was net een veredelde wasstraat en erg toeristisch georiënteerd. Voelde als een kunstje vertonen in een circus.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Marc Baas
  Date: 10-Nov-17

  Recensie: Fantastische ervaring! Wel jammer dat je voor de activiteiten verplicht bent om vervoer te nemen. Ik had verwacht op één groot domein te komen waar de olifanten verblijven en vanwaar je ze kan observeren zonder ze te storen. Ook het feit dat je de voorbijrijdende auto's kon horen vond ik storend. Bij "Safari in natuurpark" denk ik meer aan een meer afgelegen plaats. Maar dit is een persoonlijke appreciatie. Voor sommigen kan dit overkomen als muggenzifterij. Verder niets dan lof over de organisatie en inzet van het team!!!!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Anneloes Jansen
  Date: 05-Nov-17

  Recensie: Mooi nationaal park waar met respect met mens en vooral dier wordt omgegaan. Olifanten voeren en wassen heel leuk. Dag naar mangrove/stuwmeer met boot, lunch en zwemmen ook leuk en jungle tracking belevenis maar had van ons langer gemogen. Uiterst vriendelijke medewerkers en mooi verblijf in luxe tenten met geluiden van dieren in jungle op achtergrond. Heerlijk gegeten met zowel ontbijt als avond.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Marijke Schaeffer
  Date: 02-Sep-17

  Recensie: Top. Wat een fantastische organisatie. Alles is goed geregeld. Alle begeleiders zijn even vriendelijk, ze denken mee en regelen poncho's als het regent, eten is goed en alles ziet er mooi uit. Alleen het zwembad voldeed niet aan onze wensen, verder top.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Bianca
  Date: 15-Aug-17

  Recensie: Super ervaring met name de wandeltocht en eten in de jungle. Reis naar het meer duurde langer dan we hadden verwacht. Wel super leuk gezwommen en kano gevaren. Eten prima de details kunnen iets beter. Bijvoorbeeld ontbijtje als je aankomt of het legen van de prullenbakken op het park. Dit zijn echt details maar verwacht je wel bij deze prijzen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  2500 Baht
  Jungle en watervallen in Khao Yai National Park

  Ontsnap aan de stadsjungle en ga een dag naar de echte jungle. Watervallen, bomen als torenflats, oneindig moesson woud, apen en het opvallende gak gak gak van de neushoornvogel. U

  Vanaf:
  1350 Baht
  Doi Inthanon Nationaal Park

  Een vroeg vertrek vanuit Chiang Mai per minibus naar Thailand's hoogste berg de Doi Inthanon (2.565 meter!). Het gebied rond deze berg, die een uitloper is van het Himalayagebe

  Vanaf:
  1650 Baht
  Khao Yai. Een dag in het Park

  In een dag kennismaken met de veelzijdigheid van het Khao Yai Nationaal Park. Kan dat? Ja, dat kan. In deze Een Dag In Het Park tocht maakt u een trekking door de jungle, bezoekt u

  Vanaf:
  1000 Baht
  Jungle Pop per vlot en olifant

  Een tour voor een ieder die geen meerdaagse jungle trek kan doen maar wel een interessant dagprogramma met diverse "jungle belevenissen"

  Vanaf:
  1300 Baht
  NAN - de geesten van de gele bladeren

  Deze trekking, door de onbekende maar waanzinnig mooie provincie Nan in Noord-Thailand, is een onvergetelijke ervaring. Tijdens deze exclusieve trekking wordt er een bezoek gebrach

  Vanaf:
  2150 Baht
  Jungle trek in Khao Sok

  Het nationale park Khao Sok is het grootste nationale park van Zuid Thailand. Het is werkelijk een paradijs op aarde. Een prachtig kraakhelder blauw meer, allerlei kalksteenformati