Avontuur in Khao Sok regenwoud - 3 dagen

Tourcode:0333
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Jungle trekking
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Altijd al even onderdeel willen zijn van de jungle? Dit is je kans. Het avontuur in het Khao Sok regenwoud brengt je naar een van de mooiste natuurgebieden van Thailand. Drie dagen verblijf je in het regenwoud en bij Chiew Larn Meer. Je ziet mogelijk dieren die je anders nooit ziet (in ieder geval hoor je er een heleboel die je niet kent), je ontdekt de jungle, maar gaat ook zwemmen, kajakken en rivier tuben.

Khao Sok is het oudste en een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht onontgonnen regenwoud, uit meren en steile bergen van kalksteen. Je brengt ook een dag door op het enorme Chiew Larn Meer, zoals de lokale bevolking het meer nog altijd noemt. Het is ontstaan toen in 1982 de Raja Phraba Dam werd aangelegd om elektriciteit op te wekken.

Hier ervaar je de jungle; het groene decor is indrukwekkend en soms zelfs overrompelend. Hier leven gibbons, olifanten, honderden verschillende vogelsoorten en groeien de meest uitzonderlijke planten. Hier is de mens ondergeschikt aan de natuur.

Op deze driedaagse kennismaking met Khao Sok ben je in de goede handen van een familie die hier al ruim tien jaar woont en werkt. Er wordt zoveel mogelijk milieubewust geleefd (geen TV of airconditioning, alleen LED verlichting, recycle programma's); het personeel wordt ter plekke getraind in Engels en gastvrijheid, en in de nabije omgeving worden sociale projecten opgezet en lokale schooltjes ondersteund.

De accommodatie is eenvoudig, maar schoon. Er is elektriciteit (alleen internet in het restaurant) en de accommodatie heeft ventilatoren een eigen badkamer met (warme) douche en toilet. Er is een prima restaurant/bar waar je 's avonds kunt eten (Thais en Westers). Kortom: je moet je misschien een beetje aanpassen, maar de ervaring maakt het allemaal goed.
Overnachting: Riverside Cottage
Maaltijden: Diner
Vervoer: Lokale (mini)bus
Dag 1: Met de kano de rivier op. Zwemmen of hangen in je mat.
Je wordt met de minibus opgehaald op de luchthaven of het treinstation van Surat Thani (inclusief). Opgehaald worden bij je hotel in Surat Thani kan ook, maar daar wordt een toeslag voor berekend. Na aankomst krijg je eerst even de tijd om op adem te komen en de omgeving te leren kennen.

In de middag kun je met de kano de Sok rivier op peddelen of als je dat leuker vindt ga je tuben, met een grote rubberband de rivier op.

Aan het eind van de middag begint de Night Safari. Met een lokale gids ga je op zoek naar het nachtleven in de jungle. Als je het liever rustig aan doet, is er als alternatief de mogelijkheid een uur lang Thaise massage te krijgen.

Het diner wordt geserveerd in het restaurant. Dan wordt het bedtijd en nemen de geluiden van boomkikkers en cicaden de overhand.


Overnachting: Riverside Cottage
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: Minibus of truck | open boot
Dag 2: Met de boot naar Chiew Larn lake. Kajakken, wandelen of zwemmen.
Een van de hoogtepunten van elk bezoek aan het Khao Sok National Park is tijd doorbrengen rond en in het fenomenale Khao Sok Lake, oftewel Chiew Larn Meer. Het park is nergens mooier en indrukwekkender dan hier.

Met een gids (en waarschijnlijk 8 tot 10 andere reizigers) neem je de boot naar het meer. In een van de rafthouses die op het meer drijven, wordt lunch gemaakt. Daarna is er tijd voor ontspanning, je kunt er zwemmen, een wandeling maken door de natuur of gaan kajakken.

In de tweede helft van de middag ga je terug naar de Cottage. Het diner wordt geserveerd in het restaurant. Dan wordt het bedtijd en nemen de geluiden van boomkikkers en cicaden de overhand.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: Lokale minibus
Dag 3: Wandeling door Khao Sok Park, heetwater bad, uitkijkpunt.
Het is 's ochtends vroeg (voor sommigen te vroeg) al meteen een opgewekte boel door de sjirpende vogels en de geluiden van 'zingende' gibbons. De dag kan beginnen.

Na het ontbijt trek je er met een gids op uit om een halve dag door het Khao Sok National Park te lopen. Er wordt gestopt om eventueel te baden in een heetwaterbron en bij een uitkijkpunt. Rond het middaguur ben je terug en is het tijd om afscheid te nemen.

Vanaf deze plaats vertrek je per lokale minibus (exclusief) naar Phuket of Krabi busstation. Een andere optie is de luchthaven of treinstation van Surat Thani (inclusief). We kunnen je ook afzetten bij het kantoor van Phantip rederij (inclusief) voor een snelle doorreis per catamaran naar Koh Samui of Koh Pha-Ngan of Koh Tao.

Optionele Tours:

De ziel van Khao Sok - 2 dagen
De ziel van Khao Sok ligt verscholen tussen de dichte bebossing van het oerwoud en de onnavolgbare waterwegen die dit nationale park doorkruisen. Khao
Khao Sok Grand Jungle - 4 dagen
De Khao Sok Grand Jungle tour biedt een fascinerend inkijkje in het leven in de jungle. Je gaat op 'mist safari', op zoek naar gibbons en de i
Eco-Logic Discovery (3 dagen)
In Eco-Logic resort is geen ruimte voor poespas. Hier, in het midden van de jungle, is het genieten van de simpele dingen van het Thaise leven. Elke d
Khao Sok Ratchaprapha Drijvend Resort - 3 dagen
Het uitzicht is al genoeg om drie dagen lang te genieten van de rust en de omgeving. Af en toe even zwemmen (in dit bijzondere drijvende zwembad) of e
Opmerkingen:
 • Breng antislip schoenen die nat mogen worden, gemakkelijke kleding, zwemkleding, handdoek, zonnelotion, muggenolie, verrekijker, zaklamp, persoonlijke medicatie en een regencape (afhankelijk van het seizoen)
 • Er wordt alleen contant geld geaccepteerd
 • NIET GESCHIKT VOOR KINDEREN JONGER DAN 6 JAAR. Kinderen moeten kunnen zwemmen en kunnen klimmen.
 • Advies: breng je eigen handdoek mee. Vooral in de moessontijd zijn de handdoeken ter plekke nauwelijks droog te krijgen.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of accommodaties soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Avontuur in Khao Sok regenwoud tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen, met een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

  Informatie over Khao Sok National Park

  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden (behalve Nationaal Park) en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer als omschreven vanaf en naar Surat Thani (vliegveld of treinstation) per openbare lokale minibus of open pick-up truck en diverse open boten.
  De Riverside Cottages hebben eigen sanitair met een warme douche en zijn ventilator gekoeld.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, overige transfers, entree Nationaal Park, fris en alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, trein-, boot- of vliegtickets. Bagage afhandeling en facultatieve excursies.
  Wij verplichten klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Avontuur in Khao Sok regenwoud - 3 dagen

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Jungle Trekking (halve dag)

  Voor jong en oud: ontspannen wandeltocht door de jungle van Khao Sok. Onder leiding van een lokale Engelssprekende gids maak je kennis met de verrassingen en geheimen van dit fraai

  Vanaf:
  Contact
  Khaosok Tree Tops Jungle Jungle Safari (3 dagen / 2 nachten)

  Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat groten

  Vanaf:
  Contact
  Khao Sok Lake - In het hart van de natuur (2 dagen)

  Hier droomt u misschien wel van: midden tussen de groene rotspieken drijft u op het heldere, eindeloze meer. U zwemt nog even rustig rond voordat de sterrenhemel de avond betovert.

  Vanaf:
  Contact
  Khao Sok Lake - In het hart van de natuur (3 dagen)

  Drie dagen in een van de mooiste natuurgebieden van Thailand: het Khao Sok Lake in het Khao Sok Nationale Park. Groene rotspieken en een helder, eindeloos meer, dat 's avonds e

  Vanaf:
  Contact
  De ziel van Khao Sok - 2 dagen

  De ziel van Khao Sok ligt verscholen tussen de dichte bebossing van het oerwoud en de onnavolgbare waterwegen die dit nationale park doorkruisen. Khao Sok is het oudste en een van

  Vanaf:
  Contact
  Avontuur in Khao Sok regenwoud - 3 dagen

  Altijd al even onderdeel willen zijn van de jungle? Dit is je kans. Het avontuur in het Khao Sok regenwoud brengt je naar een van de mooiste natuurgebieden van Thailand. Drie dagen