Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Isaan echt Thailand Tour (Noordoosten) (6 dagen) Laagste prijs: ฿ 14,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 14,950.00
Duration: 6 days / 5 night(s)
Als u met het vliegtuig of met de trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u I-saan, het noordoosten van Thailand dat grenst aan Laos en Cambodja. In alle opzichten is dit een bijzonder gebied dat nog niet door het toerisme is ontdekt en zeer rijk is aan cultuur, vooral uit de oude Khmer periode.
De I-saan is het armste deel van het Koninkrijk, het leven is er eenvoudig en `traditioneel Thais.` De dagen gaan langzaam voorbij, de mensen zijn vriendelijk en open en de natuur nog onbedorven. Een gebied waar de Thaise geschiedenis en cultuur nog de gang van alle dag bepalen. Reis met een ervaren gids door centraal en Noordoost-Thailand met hun talloze bezienswaardigheden en ontdek het echte Thailand, zoals dit maar door weinig toeristen wordt beleefd.Reisroute
Dag 1: Naar Korat via de indrukwekkende Tadan Dam, het prachtige Khao Yai nationale park met zijn overweldigende flora en fauna

Een vroeg vertrek per minibus met airconditioning richting Korat (Nakorn Ratchasima), de toegangspoort tot de Isaan.
Onze eerste grote pauze is bij de Tadan Dam, de grootste in Zuidoost-Azië. Van daaruit rijden we verder over een lokale weg dwars door het dichtbegroeide en heuvelachtige landschap van Khao Yai, Thailand's oudste en beroemdste nationale park.

In dit park leven meer verschillende planten- en dierensoorten dan op enig andere plaats op aarde. Uiteraard hopen we in dit uitbundig groene landschap ook nog wat wilde dieren tegen te komen, olifanten of misschien zelfs tijgers? Regelmatig is er tijd voor een versnapering en we stoppen o.a. bij de prachtige watervallen waar Leonardo DiCaprio (in "The Beach") een duik in nam. Ook iets voor u?

De lunch gebruiken we dan weer in de buurt van een andere waterval. Er volgt nog een ontspannen wandeling bij het hoofdkwartier van het park, dat tevens diens als bezoekerscentrum, en dan gaat de tocht voort. Onderweg gaan we nog even rondsnuffelen op een van de lokale fruit- en bloemenmarkten. De gids laat u van alles proeven, heeft u b.v. wel eens 'Dragon fruit' gegeten? Na nog een mooie route langs het Lamtakong meer komen we laat in namiddag aan in het Korat resort of gelijkwaardig.

's Avonds kunt u dineren (niet inclusief) in een gezellig restaurant waar u wordt omgeven door een fraai aangelegde tuin met waterpartijen; regelmatig vinden hier optredens plaats van lokale zangers en zangeressen.


Meals: Lunch

Transfer: (mini)bus

Hotel:  Korat Resort
Dag 2: Pottenbakken in Dan Kwian, eeuwenoude Khmer-ruines, prehistorie van Thailand, rijstvelden en lokale dorpjes

Eerst ontbijten. Dan door naar Ban Dan Kwian, een pottenbakkersdorp. De potten worden met de hand gemaakt en bewerkt en vervolgens in grote ovens gebakken. Dit is een goede plaats om originele souveniers te kopen.

De volgende grote attractie is de Phrasat Hin Phimai, deze schitterend gerestaureerde Khmer-ruïnes uit de 12e eeuw liggen in een mooi park. Lopend met de gids door het park krijgt u uitleg waar de verschillende gebouwen en vijvers ooit voor gediend hebben. Phimai was vroeger verbonden met de Angkor Wat (één van de zeven wereldwonderen) in Cambodja.

Ook in de buurt staat de zeer oude Bayan Tree (meer dan 350 jaar.) Deze religieuze boom wordt dagelijks door vele Thaise boeddhistische mensen geëerd. De lunch is in een lokaal restaurant. Tijdens de tour vallen de vele rijstvelden die de Isaan zo kenmerken duidelijk op; natuurlijk heeft u onderweg regelmatig de gelegenheid om fraaie foto's te maken, voordat we bij het volgende culturele erfgoed aankomen.

Nog niet zo heel lang geleden is Baan Phrasat voor het publiek geopend. Archeologen hebben hier één van de oudste prehistorische vondsten van Thailand gedaan (1000 jaar voor Christus.) De prehistorische mensen die hier woonden, maakten uniek beschilderde potten, gereedschappen en sieraden van hoge kwaliteit. In nabijgelegen tombes kunnen we ook menselijke skeletten uit die tijd bezichtigen.

Een stukje verder richting Udon Thani, wordt nog even gestopt in Chonnabot, een dorpje waar de inwoners voornamelijk leven van (hand)geweven zijde met prachtige patronen. Overnachting vindt plaats in het President hotel of gelijkwaardig. Een diner (niet inclusief) aan het meer is een leuke optie; u kunt zich met een riksja (fietstaxi) laten brengen!


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: (mini)bus

Hotel:  President Hotel
Dag 3: Oude tempels en rotsschilderingen, regenwoud en de Mekong rivier, een authentiek dorpje aan de rivier

Na het ontbijt gaan we vroeg op pad voor een bezoek aan Ban Phu. In dit schitterende park ziet u grillige rotsformaties, gevormd door een vroegere route van de Mekong Rivier. Er zijn vele tempels in het gebied, waarvan sommige nog steeds in gebruik zijn. Een van deze tempels heeft een gigantisch rotsblok als dak! In het park ontdekt u ook oude tekens en legendes van vroegere beschavingen.

De gids maakt u attent op de zeer oude rotsschilderingen (1500-4000 jaar voor Christus). Vanaf het plaatsje Si Chiang Mai gaan we vandaag de Mekong Rivier volgen op de grens met Laos. Aan de andere kant kunt u al snel de hoofdstad van Laos, Vientiane zien liggen. Sinds april 1994 is Thailand verbonden met Vientiane via de vriendschapsbrug. We bezoeken de brug echter niet. De lunch gebruiken we een stukje verderop in Sangkom.

De tocht leidt verder langs de Mekong; Laos is hier gehuld in dicht regenwoud terwijl de Thaise kant gecultiveerd is. In het rustige dorp Chiang Khan vindt u smalle stoffige straatjes en de meeste huizen zijn nog altijd van hout. U betrekt het Sook Somboon Hotel aan de hoofdstraat vlakbij de lokale markt. Dit typische, in Thaise stijl gebouwde, guesthouse hotel is grotendeels gemaakt van teakhout.

Wat dacht u van een romantische boottocht (niet inclusief) over de Mekong tijdens de zonsondergang?


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: (mini)bus

Hotel: Sook Somboon Hotel
Dag 4: Ochtendronde van de monniken, watervallen, bergstammen, wijngaarden en voettocht door de jungle met stukje politieke geschiedenis

Bij zonsopkomst kunt u zien hoe -volgens eeuwenoud gebruik- iedere familie in Chiang Khan aalmoezen geeft aan de monniken in hun saffraangele gewaden. Na het ontbijt volgt een rit over de bergen en door dichte jungle. Tijdens deze rit passeren we een aantal nationale parken waar we natuurlijk ook de nodige stops maken.
Dit is één van de allermooiste routes in Thailand!

De provincie Loei is bekend vanwege haar wijngaarden en de beroemdste gaan we bezoeken: Chateau de Loei. In het dorp Bo Po bevindt zich een zoutwaterbron. De dorpelingen koken het water todat het zout achterblijft en verkocht kan worden. U luncht onderweg.

Onderweg maakt u ook een stop bij het Thung Salaeng National Park om de Keang Sopha watervallen te bezichtigen, ook beter bekend als de Niagara Falls van Thailand. Het is de grootste waterval in Phitsanulok. Als de stroming niet te sterk is kunt u hier ook zwemmen.

Overnachting vindt plaats in het Rain Forest Resort of gelijkwaardig. U dineert in het resort en voor de liefhebbers is er de optie gedurende het regenseizoen voor Wild Water Rafting (beide niet inclusief).


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: (mini)bus

Hotel:  Rain Forest Resort
Dag 5: De oude hoofdstad Sukhothai met het historische park, vliegende groente in Phisanulok.

Ontbijt. Dicht bij Phitsanulok ligt Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand (toen nog Siam). Deze stad werd verlaten toen de invloed en macht van Ayutthaya, de tweede hoofdstad, toenamen in de 14e eeuw. Op de fiets toeren we door dit prachtige historische park.

De gids verstrekt een plattegrond zodat u ook zelf de weg kunt vinden in dit doolhof van ruïnes, stadswallen en waterpartijen. Lunch in een restaurant in de buurt van het park. In de middag gaat u per minibus naar het gezellige stadje Phitsanulok, waar u overnacht in het Ruean Phae Royal Park Hotel of gelijkwaardig.

U kunt u door een fietstaxi weg laten brengen voor een heerlijk diner aan de Nan rivier (beide niet inclusief.)
Hier worden op een speciale manier "The Early Morning Glory Flying Vegetables" geserveerd. De kok gooit uw eten wel 10 meter hoog door de lucht en de ober vangt dit weer op uw bord op, staande op een platform. Een spectaculaire show.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: (mini)bus & fiets

Hotel: Ruean Phae Royal Park Hotel
Dag 6: Bezoek op eigen gelegenheid museum of tempel, per trein door naar Chiang Mai

Na het ontbijt heeft u de tijd voor uzelf, of u bezoekt de beroemde tempel, Wat Mahathat gelegen aan de oever van de Nan rivier. Een andere optie is het Folkloristische Museum in de stad. Rond het middaguur brengen we u naar het treinstation van Phitsanulok.

Per comfortabele airco sprintertrein reist u dan van Phitsanulok naar Chiang Mai.* De tocht gaat door tunnels en over met jungle bedekte bergen, u ziet hierbij de mooiste panorama's. Transfer vanaf het treinstation naar uw hotel in Chiang Mai.

* U kunt vanaf Phitsanulok natuurlijk ook weer terugkeren naar Bangkok per trein.


Meals: Ontbijt

Transfer: (mini)bus & dagtrein
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een professionele lokale Engelssprekende gids tot en met dag 05
Vervoer per airconditioned minibus, 2e klasse dagtrein
Overige maaltijden en/of fris/alcoholische drankjes
Transfers, lokale (vlieg)tickets, bagageafhandeling en visumkosten
Facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven
Opmerkingen:
- Het is ook mogelijk om terug te vliegen naar Bangkok vanaf Phitsanulok met NOK Airways. De extra kosten zijn vanaf 2.000 THB pp.. (excl. de transfer naar uw Bangkok hotel).
- Het is ook mogelijk om met de dagtrein terug naar Bangkok te reizen. Er zijn dan geen extra kosten. (excl. de transfer naar uw Bangkok hotel).

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de Isaan Tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
Populaire Green Wood Travel tours