Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Khao Yai National Park Explorer (3 dagen) Laagste prijs: ฿ 12,900.00          Add to planner
Tour details
฿ 12,900.00
Duration: 3 days / 2 night(s)
Drie volle en gevarieerde dagen in Khao Yai, Thailands oudste en een van de grootste en populairste natuurparken in het land. De valleien zijn groen en weelderig, hebben watervallen en worden bewoond door wilde olifanten, makaken, neushoornvogels, gibbons en nog veel meer.

U gaat hier wandelen, zwemmen bij een waterval (uit de film The Beach), eten in lokale restaurantjes. U ziet rotstekeningen van twee duizend jaar oud, vergezichten vanaf een berg, hopelijk olifanten bij een verzamelplaats, een boeddhistische pelgrimsplaats, lokale markten en overnacht midden in dit rijke natuurgebied.

Khao Yai National Park is zo`n tweeduizend vierkante kilometer groot en staat op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties, voornamelijk omdat het een intact zijnde `moesson woud` of `droog woud` herbergt, een meer open vorm van bebossing dan het dichtere tropisch regenwoud. Dat tropische regenwoud is er ook in Khao Yai, net als graslanden. Er zijn duizenden soorten planten aangetroffen en alleen al meer dan 300 verschillende soorten vogels (let op de `gak gak gak` van de neushoornvogel). Uiteraard ontbreekt het hier niet aan insecten en slangen. En er zitten veel vleermuizen.
Reisroute
DAG 1: Van Bangkok naar Khao Yai. Grot tempel en vleermuizen.

U wordt om 9.30 uur bij uw hotel in Bangkok opgehaald en naar het Khao Yai Life Resort gereden. Naar verwachting komt u daar rond 15.30 uur aan. Niet te laat om nog een trip te maken. U gaat om te beginnen naar de boeddhistische grot tempel, die nog altijd voor meditatie wordt gebruikt. Omdat we willen zien in welk schitterend natuurgebied we de komende dagen verblijven, zoeken we een hoog punt uit voor een fraai panorama.

Als het donker wordt zijn we bij een grot waar enorme hoeveelheden vleermuizen naar buiten komen. Ze vliegen als een levende slang boven de jungle. Rond 19.00 uur keren we terug naar het Khao Yai Nature Life Resort, waar we nacht zullen doorbrengen.


Meals: lunch, diner

Transfer: minibus

Hotel: Khao Yai Nature Life
DAG 2: Een volle dag Khao Yai National Park. Wandeling en watervallen.

De wekker gaat vroeg af, als u tenminste niet al bent wakker geworden van de vreemde oerwoudgeluiden om u heen. Om 8 uur begint u aan een volle dag Khao Yai National Park. Aangekomen in het park start u een fikse wandeltocht door het droge 'evergreen forest', waar vaak gibbons, makaken en neushoornvogels te zien zijn. Aansluitend rijden we naar een lokaal restaurant voor een typisch Thaise lunch.

De middag begint bij de Haew Suwat watervallen, die internationaal beroemd werden door een scene in de film The Beach. Nadat u net als Leonardo DiCaprio even hebt kunnen opfrissen, rijden we naar de op een na hoogste berg van het nationale park. Een prachtig uitzicht (en dat had Leonardo dan weer niet).

Tegen de tijd dat de zon begint te zakken gaan we bij een 'salt lick', een plek waar dieren komen om de benodigde mineralen en zouten binnen te krijgen, kijken of we daar wilde olifanten zien. Het is geen dierentuin, dus we weten nooit zeker of ze zullen komen. Om ongeveer 7 uur 's avonds zijn we terug in Khao Yai Nature Life Resort.


Meals: ontbijt, lunch, diner

Transfer: minibus

Hotel: Khao Yai Nature Life
DAG 3: Markt in Pak Chong, rotstekeningen, tempel op de berg. Terug naar Bangkok.

Om deze laatste dag goed te kunnen benutten vertrekken we om 8.30 uur naar de lokale markt van Pak Chong. Nadat u hebt gezien hoe hier de boodschappen worden gedaan gaan we naar een zandstenen labyrint met duizend jaren oude rotstekeningen. De wortels van de vijgenbomen hier omhelzen als het ware deze vreemde rotsformaties. Er hangen honderden lianen. Het is hier zo stil dat we goed de vogels kunnen horen zingen en de eekhoorns kunnen horen rond springen.

Ook bezoeken we een grote en mooie boeddhistische tempel die een veel pelgrims aantrekt. Op de berg staat een 28 meter hoog Boeddha beeld. In het tempelcomplex zelf staan Chinese beelden en zijn zeldzame planten te zien.

Lunch wordt geserveerd op het resort. In de middag wordt u naar Bangkok gebracht.


Meals: ontbijt, lunch

Transfer: minibus

Hotel: -
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers van centraal gelegen Bangkok hotels
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een lokale Engelssprekende gids
Vervoer per airconditioned minibus
Accommodatie in toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Overige maaltijden
Alcoholische en frisdrankjes
Transfers van niet centraal gelegen Bangkok hotels, boot trips
Persoonlijke uitgaven
Bagage afhandeling
Facultatieve excursies
Opmerkingen:
*) het is mogelijk om door te reizen naar Pattaya. De extra kosten zijn slechts 600 THB pp. bij minimaal vier personen.
*) het is mogelijk om door te reizen naar Koh Chang. De extra kosten zijn slechts 1100 THB pp. bij minimaal vier personen
We adviseren u om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie en een kleine rugzak met kleren en toiletartikelen.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Khao Yai National Park Explorer blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

Deze dagtocht vindt plaats op basis van `join-in`. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een priv??-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.

Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Belgie of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azie worden afgesloten.
Populaire Green Wood Travel tours