Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Heden en Verleden van Phnom Penh (4 dagen) Laagste prijs: ฿ 9,350.00          Add to planner
Tour details
฿ 9,350.00
Duration: 4 days / 3 night(s)
Vier dagen in Phnom Penh. Ooit liefdevol de Parel van Azië genoemd. Die rijkdom is nog te zien aan het heiligdom de Smaragden Boeddha in de Zilveren Pagode en het Koninklijk Paleis in Phnom Penh. Geconserveerd is ook het koloniale verleden uit de tijd dat Cambodja deel uit maakte van Indochina, het koloniale rijk van de Fransen. Recenter en nog grauwer is de tijd die Cambodja doormaakte onder Pol Pot. De Toul Sleng gevangenis en de Killing Fields zijn daar de gruwelijke herinnering aan

Het is opvallend dat ondanks het heftige verleden de Cambodjanen het lachen niet is vergaan. Veel reizigers genieten van het natuurschoon, de traditionele manier van leven en de tempels en pagodes, maar vallen uiteindelijk voor de vriendelijke bevolking. Phnom Penh is ook de plaats om rustig een kop koffie te drinken of te wandelen langs de boulevard die vergane glorie reflecteert.

Deze korte reis biedt ook de mogelijkheid een fietstocht naar het eilandengebied van de Mekong te maken (niet inclusief). Daar zult u geen spijt van krijgen. Maar u kunt die dag natuurlijk ook gewoon aan een van de zwembaden van het King Grand Boutique hotel doorbrengen.
Wat kan ik verwachten
Duik in de trieste donkeren dagen van Phnom Penh en ontdek wat deze stad zo bijzonder maakt.
Reisroute
Dag 1: Welkom in Phnom Penh. Wandelingetje langs de boulevard?
Welkom in Phnom Penh. Onze Engelssprekende chauffeur haalt u op het vliegveld of station op en brengt u naar het King Grand Boutique of een gelijkwaardig hotel.

Stelt u zich al vast voor hoe u in het levendige centrum van Phnom Penh langs de oevers van de Mekong rivier loopt. Veel Cambodjanen maken zo'n wandelingetje in de avonduren. Echt stil is het er niet, daarvoor is het te druk, met brommertjes (een deel van de charme, echt!) en Cambodjanen die in de lange reeks van oude koloniale gebouwen in een cafeetje zitten of iets eten.

In het dagelijks leven is het niet gemakkelijk meer waar te nemen, maar de gruwelijke recente geschiedenis van Cambodja tekent het leven van velen nog steeds. De Rode Khmer die onder leiding van Pol Pot in 1975 aan de leiding kwam, streefde een agrarische samenleving na en om die te bereiken werden massaal monniken en 'intellectuelen' afgeslacht. Pol Pot liet zo'n drie miljoen mensen, een kwart van alle Cambodjanen vermoorden!

Een optie (niet inclusief) voor de avond is een 'sunset cruise' over de rivier, waarbij u (de naam zegt het al) de zon boven Phnom Penh kunt zien ondergaan.
Transfer: Minibus

Hotel: King Grand Boutique
Dag 2: Paleis, Zilveren Pagode, Killing Fields en Toul Sleng gevangenis.
Het Koninklijk Paleis ligt voornaam naast de Mekong rivier en domineert de skyline. Omdat het nog altijd als paleis wordt gebruikt is niet alles toegankelijk. Dat geldt wel voor de Troonzaal met een 59 meter hoge, op de Bayon in Angkor Wat geïnspireerde toren. Het Koninklijk Paleis is de eerste stop van uw tour door Phnom Penh met de tuktuk. Kledingvoorschrift voor het paleis: knieën en schouders bedekt!

De Zilveren Pagode kreeg haar naam door de enorme massa zilver waarmee de vloer is gemaakt. Er is trouwens maar een deel zichtbaar omdat, uiteraard, de vloer is afgedekt om deze te beschermen. Hier staat het belangrijke heiligdom de Smaragden Boeddha. Koning Norodom had de gelijknamige Boeddha in Bangkok gezien en liet er een voor Cambodja maken. Dit exemplaar is aanzienlijk groter dan die in Bangkok en weegt zo'n 90 kilo. De Rode Khmer hebben dit beeld gespaard om te laten zien dat ze wel degelijk oog hadden voor kostbaarheden.

Lunch wordt geserveerd bij Hagar, een lokaal restaurant waar veel vrouwen werken die een moeilijk leven achter de rug hebben en hier een vak leren.

Ter herinnering aan de verschrikkelijke Rode Khmertijd is de Toul Sleng gevangenis als museum bewaard gebleven. In de gevangenis, die bekend stond als S-21 (Security Office 21), werden Cambodjanen verhoord, gevangen gehouden en gemarteld. Net zo berucht zijn de Killing Fields, waar veel slachtoffers 's nachts naar toe werden gebracht om te worden geëxecuteerd. Een pagode met doodshoofden herinnert ons aan hen en aan de gruwelijke gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden.

Als de tijd het toelaat bezoekt u op de terugweg nog een lokale markt.
Meals: Ontbijt,Lunch

Transfer: TukTuk

Hotel: King Grand Boutique
Dag 3: Vrije dag in Phnom Penh. Fietsen naar de Mekong eilanden?
Vrije dag. Ruimte om nog plekken in Phnom Penh te bezoeken die op uw persoonlijke verlanglijstje staan.

Het is ook mogelijk om een fietstocht van een halve dag naar de Mekong eilanden te maken (niet inclusief). Vrij verrassend lijkt Phnom Penh op een kilometer of vijf buiten de stad totaal vergeten. U staat midden op het platteland, in een gebied vol eilandjes in de Mekong rivier. Er zijn geen bruggen, dus de lokale bevolking verplaatst zich met bootjes. Het gebrek aan verkeer maakt het tot een rustige omgeving. U fietst hier langs de kleine dorpjes, plekken waar niet veel bezoekers komen.
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: King Grand Boutique
Dag 4: Einde van het bezoek aan Phnom Penh
Einde van dit bezoek aan de Cambodjaanse hoofdstad. Onze chauffeur brengt u voor het vervolg van uw reis naar het vliegveld, bus- of treinstation.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Geen
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, transfers & entreegelden zoals omschreven in reisbeschrijving.
Transport met airco minibus of auto en open tuk tuk.
Dagtour begeleiding door een ervaren professionele Engelssprekende lokale gids.
Het bezichtigen van de bezienswaardigheden als omschreven in de reisbeschrijving.
Accommodatie in toeristen klasse hotel met eigen sanitair en airconditioning.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden, transfers, visumkosten (vanaf $30 pp.).
Bagage-afhandeling en facultatieve excursies.
Reis-/ annulering verzekering en persoonlijke uitgaven.
Opmerkingen:
Reisdocumenten en visa:
  • Het visum voor uw vakantie bestemming is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.
  • Uw paspoort dient na terugkomst vanuit uw vakantie bestemming nog 6 maanden geldig te zijn.
  • Bij terugkomst OVER LAND in Thailand ontvangt u een visum voor 15 of 30 dagen. Per vliegtuig 30 dagen.

  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
    Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja of Zuidoost-Azië worden afgesloten.
    Populaire Green Wood Travel tours