Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Betoverend Oost-Thailand (16 dagen) Laagste prijs: ฿ 32,000.00          Add to planner
Tour details
฿ 32,000.00
Duration:
Belofte maakt schuld, maar wij durven met deze reis echt iets moois toe te zeggen. Betoverend Oost-Thailand (16 dagen) belooft niet alleen de mooiste droomstranden, maar gooit er nog een paar flinke scheppen Thailand bovenop.
Wat te denken van het populaire Khao Yai natuurpark, waar u nog wilde olifanten tegen het lijf kunt lopen (niet doen trouwens), de oude koningsstad Ayutthaya waarvan de ruïnes ons herinneren aan voorbije grandeur. Of het onbekende maar verrassende Chanthaburi, ooit onderdeel van Frans Indochina, maar nu toch vooral beroemd vanwege de doerians. En omdat u er met dolfijnen gaat zwemmen.

REISROUTE (zie kaart onderaan): BANGKOK - AYUTTHAYA - KHAO YAI NATIONAL PARK - CHANTABURI - KOH KOOD - KOH CHANG

Om kort te zijn, dit zijn de trefwoorden van deze reis: zwemmen, tempels, cocktails, zonsondergang, jungle, boottocht, olifanten, roof top bar, noodle soep. Afijn, u hebt het wel begrepen.

Thailand is een van de meest geliefde vakantielanden ter wereld. En terecht. Het heeft prachtige natuur, schitterende tempels, een vriendelijke bevolking en heerlijk eten. En de zon schijnt bijna altijd. Deze reis brengt u naar Bangkok, Ayutthaya, Chanthaburi, het nationale park Khao Yai en naar de stranden van Koh Kood en Koh Chang in de Golf van Thailand.
Wat kan ik verwachten
NIEUW ! Exclusieve Green Wood Travel individuele reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Reisroute
Dag 1: Bangkok, overrompelende ervaring met een glimlach.

De honderden tempels, de duizenden tuktuks, de straattentjes, de parken, de boten over de indrukwekkende Chao Praya rivier. Bangkok is een overrompelende ervaring waar alles tegelijkertijd lijkt te gebeuren en de mogelijkheden nagenoeg onbegrensd zijn. De hoofdstad van Thailand groeide in ruim honderd jaar uit van een stad met een paar honderdduizend inwoners tot een van de grootste (en warmste) metropolen ter wereld. Toch zal iedereen die hier geweest is vertellen dat de Thai u met een 'smile' zullen ontvangen. De stad blijft leefbaar omdat de Thai erg van lachen houden en beleefdheid zeer op prijs stellen.

Vergeet niet te genieten van de iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier of de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Onderga het uitzicht in een van de vele rooftop bars, geniet van een echte Thaise massage en bovenal, schuif aan bij de Thai als ze druk zijn met hun favoriete bezigheid, eten.

Na aankomst in Bangkok wordt u opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht.


Transfer: minibus

Hotel: Prince Palace Hotel
Dag 2: Fietsen in Bangkok. Proef het echte Bangkok!

Het is weliswaar een erg Nederlandse manier om een stad te ontdekken, maar voor Bangkok geldt dat de fiets een effectief en ontspannen middel is om uw weg door deze ongrijpbare stad te vinden. Met deze tour (inclusief) fietst u een halve dag lang door Bangkok.

Kleuren, geuren en smaken komen u massaal tegemoet op deze tocht. Het is fietsen en proeven van Thaise lekkernijen. Hoogtepunten op deze gevarieerde en oorspronkelijke tour zijn Bangkoks trots Wat Arun, Chinatown, de 24 uurs bloemen- en groente markt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning Vajiralongkorn.

De tocht begint om 9 uur 's ochtends en duurt ongeveer drie uur. Een lichte lunch in Chinatown is inbegrepen. U moet op eigen gelegenheid van het hotel naar de startplaats van de tocht bij Wat Arun gaan en terug (dit vervoer is niet inclusief de tour).

Uitgebreide informatie over deze tocht vindt u op Fietsen - Proef het echte Bangkok
 


Meals:  Ontbijt, Lunch,

Transfer: fiets

Hotel: Prince Palace Hotel
Dag 3: Vrije dag in Bangkok. Chinatown of het Jim Thompson House?

Vrije dag in Bangkok. Neem het er van of trek de stad in. Wat dacht u van zo'n beroemde Thaise voetmassage of lekker zwemmen in het hotel? Of neemt u het taxibootje over de klong op weg naar de oude stad, Chinatown of het Jim Thompson House?

Wij geven u graag de ruimte zelf uw tijd in te vullen. Wilt u suggesties? Green Wood Travel is al een kwart eeuw de Thailand expert. Kom gerust langs voor de laatste tips over lekker eten, uitgaan en de belangrijkste bezienswaardigheden.

Blader eens langs de vele tours die Green Wood Travel in Bangkok aanbiedt. Misschien zit er iets van uw gading bij. Kijk op: Tours in Bangkok
 


Meals: Ontbijt

Hotel: Prince Palace Hotel
Dag 4: Per boot naar Ayutthaya. Fietstocht door de oude stad.

We brengen u op tijd naar de pier in Bangkok. Daar vertrekt om 08.30 uur de Grand Pearl richting Ayutthaya. Op uw gemak kunt u het dagelijks leven langs de drukke Chao Praya aanschouwen. De mensen die aan de waterkant vissen, de kleine sleepbootjes die enorme schuiten voorttrekken en de langstaartboten die met veel geronk voorbijflitsen. Onderweg is er een lunchbuffet.

In Ayutthaya maakt u een fietstocht langs de ruïnes van de oude koningsstad. U ziet onder meer het vroegere Koninklijk Paleis, de enige nog in goede staat verkerende tempel, Wat na Phramen en de fotogenieke Wat Mahatat met het beroemde Boeddhahoofd, verstrengeld in een Banyan boom.

Tot halverwege de achttiende eeuw was Ayutthaya een enorme stad. Een welvarende stad ook, omdat het centraal op de handelsroute tussen China en India lag. Maar in een oorlog met de Birmezen werd de stad in 1767 grotendeels vernietigd.

U verblijft in het karakteristieke Athithara. Veel dichter bij het echte Thaise leven komt u niet. Het huis en de kamers zijn helemaal in klassieke Thaise stijl gebouwd en ingericht. De faciliteiten zijn eenvoudig, maar atmosfeer en locatie maken alles goed.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: minibus, boot, fiets

Hotel: Athithara Homestay
Dag 5: Van Ayutthaya naar Thailands oudste natuurpark Khao Yai.

Van de ruïnes en de turbulente geschiedenis van Ayutthaya gaat de reis verder in de natuur van Khao Yai. U verblijft de komende twee nachten in het park.

Khao Yai is Thailands oudste en een van de grootste en populairste natuurparken in het land. De valleien zijn groen en weelderig, hebben watervallen en worden bewoond door wilde olifanten, makaken, neushoornvogels, gibbons en nog veel meer. Khao Yai National Park is zo'n tweeduizend vierkante kilometer groot en staat op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties, voornamelijk omdat het een intact zijnde 'moesson woud' of 'droog woud' herbergt, een meer open vorm van bebossing dan het dichtere tropisch regenwoud. Dat tropische regenwoud is er ook in Khao Yai, net als graslanden. Er zijn duizenden soorten planten aangetroffen en alleen al meer dan 300 verschillende soorten vogels (let op de 'gak gak gak' van de neushoornvogel).


Meals: Ontbijt

Transfer: minibus

Hotel: Eco Valley Lodge
Dag 6: Khao Yai

In een dag kennismaken met de veelzijdigheid van het Khao Yai Nationaal Park. Kan dat? Ja, dat kan. In deze Een Dag In Het Park tocht maakt u een trekking door de jungle, bezoekt u watervallen (waaronder die ene die dankzij Leonardo DiCaprio wereldberoemd werd) en ziet u -met een klein beetje geluk- olifanten.

U wordt om 8 uur 's ochtends opgehaald voor een dagje jungle. In een trektocht van twee a drie uur laat onze Engelssprekende gids u zoveel mogelijk zien. U hoort van alles over de bomen, planten en het leven van de wilde dieren. De tocht wordt afgesloten met een lunch in een lokaal restaurant.

Het middagprogramma is een stuk natter. Allereerst gaat de tocht per auto naar de Haew Suwat watervallen, die internationaal beroemd werden door een scene in de film The Beach. Het zijn echter niet de grootste watervallen van Khao Yai, dat zijn de Haew Narok watervallen. Uiteraard ziet u die ook vandaag. Op de weg terug hopen we olifanten te zien. De natuur gaat hier zijn eigen gang, het is geen dierentuin, dus we moeten een beetje geluk hebben. U bent rond 7 uur 's avonds weer 'thuis'.


Meals: Ontbijt

Transfer: minibus

Hotel: Eco Valley Lodge
Dag 7: Van Khao Yai naar Chanthaburi. Eindelijk eens doerian proeven?

Chanthaburi is voor veel reizigers geen doel. En dat is best jammer, want het is een opvallend stadje. Van oudsher werden hier veel edelstenen verhandeld. Hier en daar ziet u dat nog. Duidelijker herkenbaar is de invloed van de Fransen op 'Chan', zoals het door veel Thai wordt genoemd. Rond 1900 hadden ze het hier voor het zeggen toen dit gebied onderdeel van het koloniale Indochina was. Opvallende herinnering aan die tijd is de kerk, geen alledaags gezicht in een Thaise leefgemeenschap. Toch is 'Chan' echt Thais. Dat bewijzen de tempels, het monument ter ere van koning Taksin en de vele noodle shops.

Als u al heel lang van plan bent eindelijk eens doerian te proeven, doe het dan hier. Chanthaburi heeft een reputatie op te houden als het om goed tropisch fruit gaat.


Meals: Ontbijt

Transfer: minibus

Hotel: Baan Luang Rajamaitri Historic Inn
Dag 8: Strandvakantie op Koh Kood

In de ochtend staat u een unieke gebeurtenis te wachten: zwemmen met dolfijnen. Dat doen we bij Oasis Sea World, een lokaal dolfijnenopvangcentrum. Ze hebben Humpback en Irriwaddy dolfijnen, die nog altijd in het wild in Thailand rondzwemmen.

Na dit bezoek wordt u naar Koh Kood gebracht. Daar kunt u volop snorkelen en zwemmen, maar dan zonder dolfijnen.


Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus, boot

Hotel: Koh Kood Resort
Dag 9: Strandvakantie op het rustige eiland Koh Kood.
Er wonen maar een paar duizend Thai op het eiland Koh Kood. Het zegt iets over de drukte hier. U moet het tegen niemand zeggen, maar hier kunt u nog ontsnappen aan het turbulente leven dat op sommige andere eilanden de stilte heeft verdrongen.

Van oudsher woonden hier vissers en werden er kokosnoten verbouwd. Toch zijn er nog steeds maar een paar vissersdorpjes op het eiland, dat in het midden gevuld is met tropisch regenwoud, mangrove bebossing en een paar watervallen. Het ligt op ongeveer een uur varen vanaf het vasteland.
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Koh Kood Resort
Dag 10: Koh Kood, verblijf in de halve maan baai Bang Bao
Op Koh Kood verblijft u in het Koh Kood Resort. Daar proberen ze dicht bij de natuur te blijven. Dat doen ze door hun ligging direct aan zee, in de halve maan baai Bang Bao, maar ook door een botanisch tuin het decor van het resort te laten zijn. De kristalheldere zee is hier rustig en dus veilig om in te zwemmen, kajakken of snorkelen.

Koh Kood is nog rustig, vooral omdat het vanuit Bangkok relatief ver weg ligt, voorbij Koh Chang, eigenlijk al aan de grens met Cambodja. In het verleden gingen de resorts op Koh Kood in de regentijd dicht, maar dat is niet meer. Het hele jaar rond zijn er bootservices.
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Koh Kood Resort
Dag 11: Het strandleven op Koh Kood. Tochtje naar een waterval?
Als u zich los kunt maken van het uitzicht, het zachte strand en de cocktails, overweeg dan een tochtje naar de Klong Chao waterval, die lokaal vooral erg beroemd werd nadat in 1911 de Thaise koning Rama VI een bezoek bracht.

U mag zich vooral verheugen op een verfrissende duik in het water. Het is niet moeilijk om bij de waterval te komen. Met de fiets, taxi of zelfs lopend is het goed bereikbaar. U kunt zelfs per kajak over de Klong Jao rivier hier naar toe peddelen. Vanaf de ingang is het ongeveer tien minuten door de jungle lopen (er is een pad).
Meals: Ontbijt,

Transfer: Geen

Hotel: Koh Kood Resort
Dag 12: Naar het olifanteneiland Koh Chang.
Het slotstuk van deze reis heeft in alle rust plaats op het Thaise 'olifant eiland' Koh Chang. Het heet zo omdat de vorm van het eiland op een olifant lijkt. U gaat er per boot naar toe.

Koh Chang is een van de grootste eiland in de Golf van Thailand en het maakt een snelle ontwikkeling door. Toch kunnen veel van de eilandbewoners zich nog herinneren dat er geen elektriciteit op het eiland was.

Het olifanteneiland is geliefd bij reizigers vanwege de aantrekkelijke combinatie van zee en beboste bergen. Het nationale park Mu Ko Chang geeft ruimte wandelroutes, jungle treks en verrast de bezoeker met onverwachte watervallen, zoals Klong Plu.
Meals: Ontbijt

Transfer: Boot

Hotel: Kancha Resort & Spa Koh Chang
Dag 13: Vrije dag op Koh Chang. Het zandstrand van Kacha Resort.
U verblijft in Kacha Resort & Spa Koh Chang, een hotel met een goed zandstrand (en dat is geen vanzelfsprekendheid op Koh Chang). Er is dus ruimte genoeg om heerlijk niks te doen of over het strand te zwerven. Pootjebaden of een duik nemen in de Golf van Thailand kan natuurlijk ook. Kacha heeft twee zwembaden op het complex, dat te midden van een tropische tuin ligt. Dineren met uitzicht op zee is geen probleem hier. Geniet van een vers visje en een lekker glaasje van het een of ander. Het is vakantie, nietwaar?
 
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Kancha Resort & Spa Koh Chang
Dag 14: Het lome strandleven van Koh Chang.
Dat heerlijke lome strandleven went snel. U weet inmiddels de weg naar het mooiste plekje aan het strand en de leukste tentjes om een pad thai te eten.

Mocht u toch onrust voelen en er een (halve) dag op uit willen trekken, kijk dan eens bij deze Tours in Koh Chang
 
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Koh Kood Resort
Dag 15: Laatste stranddag op Koh Chang.
Geniet zolang het kan. Denk nog niet aan morgen, maar pluk de dag op uw laatste stranddag op Koh Chang.
 
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Kancha Resort & Spa Koh Chang
Dag 16: Jammer, maar helaas. Terug naar Bangkok.
Nog zeebenen van die mooie tropische eilanden of geniet u nog van de nachtelijke geluiden van het Khao Jay regenwoud die door uw hoofd spelen? Jammer, maar helaas. Deze reis zit erop, het is tijd om de koffer te pakken.

Onze chauffeur brengt u naar het vliegveld of treinstation in Bangkok.
 
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Geen
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gid
Vervoer als omschreven per minibus (airco) en publieke veerboten
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair
In Ayutthaya eenvoudig verblijf met gedeeld sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes,.
Transfers, persoonlijke uitgeven.
Vliegtickets (internationaal) en online inchecken.
Visumkosten.
Bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
 • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 13:00 uur & check-uit tijd is 12:00 uur!
 • Een geldig paspoort en visum is uw verantwoordelijkheid, controleer uw reispapieren!

  Wat in ieder geval mee te nemen?

 • Het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, enkele kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met kleren en toiletartikelen. Een goed humeur!
 • Door plaatselijke omstandigheden (het weer, regentijd, conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc.) moeten we route of hotel soms aanpassen of wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de Betoverd Oost-Thailand rondreis blijft te allen tijde gehandhaafd.

 • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere soorten Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.
  Reviews
  Populaire Green Wood Travel tours