Homepage > Kanchanaburi Tours > Kanchanaburi Tours Details
Elephants World - werk voor olifanten Laagste prijs: ฿ 2,650.00          Add to planner
Tour details
฿ 2,650.00
Duration: 1 day (09.00-16.00)
Bij Elephants World ziet u geen olifanten die kunstjes doen en u kunt ook niet in een mandje op hun rug door de jungle hobbelen maar wat u hier wel beleefd is een dag tussen en met olifanten die eindelijk hun liefdevolle (rust)huis hebben gevonden. U helpt ze door hen te verzorgen, een onvergetelijke belevenis!

Elephants World is opgericht door Dr. Samart Prasitthiphon, een dierenarts die voor de provincie Kanchanaburi werkte en daar ook verantwoordelijk was voor de olifanten die in de jungle werkten voor de houtkap. De werk- en leefomstandigheden voor de olifanten waren zwaar. Toen in 1988 de houtkap werd verboden werden veel olifanten en hun mahouts werkeloos. Zij gingen soms naar de steden om te bedelen en er ontstonden vele olifantenkampen waar de olifanten ook vaak slecht behandeld werden en gebruikt werden om in plaats voor de houtkap nu voor de toeristenindustrie te werken. Van de regen in de drup. Olifanten die "schilderen", kunstjes doen en met een mand en twee toeristen een gewicht van zo`n 200 kilo op hun rug meetorsend rondjes sjokken door de "jungle". Olifanten zijn sterk maar juist hun rug is een zwak gedeelte, geschikt voor een maximaal gewicht van zo`n 100 kilo.

Elephants World geeft oude, zieke en mishandelde olifanten een tehuis waar zij de rest van hun leven kunnen verblijven. Het motto is dat de rollen nu omgedraaid worden: wij werken voor de olifanten en niet andersom.
We baden hen, bereiden en zoeken eten voor ze, voeden hun en geven medische verzorging. En dan realiseer je je hoe deze intelligente en gevoelige kolossen genieten van hun nieuwe leven.

Het dagprogramma ziet er min of meer als volgt uit maar is nooit helemaal hetzelfde:
Tussen 9.00 en 9.30 wordt u opgehaald bij uw hotel in Kanchanaburi-stad of Oriental Kwai Resort. Per open truck rijden we naar Elephants World waar we een half uurtje later aankomen. Meet & Greet & Feed uw nieuwe vrienden.
We kijken hoe de olifanten een bad in de rivier nemen en gaan dan aan de slag om eten te bereiden voor de olifanten: fruit, groente en ballen van kleefrijst voor de oudjes zonder tanden.
We nemen even de tijd om van onze eigen lunch te genieten voordat we verder gaan met ons werk. We planten nieuwe bananenbomen aan, suikerriet of graspollen want een olifant heeft een meer dan goede eetlust!

Later in de middag verzorgen we de oude olifanten en geven hun o.a de ballen van kleefrijst en dan is het tijd voor een waterballet. We gaan met de olifanten de rivier in en wassen en schrobben ze; een groot feest voor iedereen.

Een laatste voedselronde met fruit en groente voordat we afscheid nemen van onze klanten voor een dag. Een belevenis om nooit te vergeten.

Wat kan ik verwachten
Heel veel olifanten die dol zijn op GELE bananen neem ze mee. Je hebt meteen een grote vriend.
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, koffie, thee en water.
Entreegelden.
Omschreven transfers (alleen vanaf Kanchanaburi stad hotels, Oriental Kwai & Royal Riverkwai Resort).
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleidt door Engelssprekende vrijwilligers.
Vervoer per minibus en/of open pickup truck.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes.
Persoonlijke uitgaven.
Niet vermelde transfers en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
Handige zaken om niet te vergeten:
 • Kleding en schoenen/slipper die nat en vies mag worden.
 • Extra lange of korte broek, T-shirt en ondergoed.
 • Handdoek.
 • Zonnehoed/pet.
 • Zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor.
 • Muggenolie.
 • Zonnebril + veiligheidsbandje.

 • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
  Reviews
  Populaire Green Wood Travel tours