Homepage > Ranong Tours > Ranong Tours Details
Liveaboard - Duiken Mergui Archipel (8 dagen)
Informatie
De Mergui Archipel bestaat uit meer dan 800 tropische eilanden en ligt in het meest zuidelijke deel van Myanmar. In dit nog nauwelijks bereisde gebied voelt u zich als de grote ontdekkingsreizigers 200 jaar geleden. De meeste eilanden zijn onbewoond en weelderig begroeid met tropisch regenwoud, overgaand in prachtige witte zandstranden.
Op sommige eilanden stromen eeuwenoude mangrove rivieren en liggen verscholen grotten. Ideaal om per kajak of rubberboot te verkennen.
Exotische flora en fauna zijn volop aanwezig zoals verschillende zeldzame wilde diersoorten en felgekleurde tropische vogels. Maar ook het onderwaterleven heeft veel te bieden en de vele koraalriffen trekken een bonte stoet van vissen aan. U heeft hier de kans om grote zeeroggen, walvishaaien, dolfijnen en nog veel meer tegen te komen.
De oorspronkelijke bevolking is bijna uitgestorven maar toch zult u zeker nog enige Moken of Salone tegenkomen. Zij worden ook wel "sea gypsies" genoemd omdat ze meestal op hun boten wonen en als nomaden langs de verschillende eilanden trekken.

Als hedendaagse nomade krijgt u het beste van twee werelden: de kans om deze wonderen der natuur zelf te ervaren maar dan wel op een zeer comfortabele manier; aan boord van de zeewaardige motorkruiser de "MV Thai Sea". Tijdens de tocht worden diverse duiken uitgevoerd maar als u alleen wilt snorkelen is dat ook mogelijk.

Extra optie 1
Vertrek is vanaf Ranong, stad in Zuid-Thailand. Green Wood Travel kan transport per trein, (mini)bus of vliegtuig voor u regelen. Prettige accommodatie in de stad is het Tinidee Hotel
Extra optie 2
Een mogelijkheid om uw verblijf te verlengen met een paar dagen luxe ontspanning is om op de laatste dag, na aankomst in Kawthaung, over te steken naar het Grand Andaman
Extra optie 3
Nu u zelf heeft beleefd hoe bijzonder Myanmar is wilt u wellicht meer zien op het vasteland. Green Wood Travel heeft een aantal bijzondere reizen voor u samengesteld die u meer laten zien van het mysterieuze Myanmar. Vanaf Kawthaung zijn er directe vluchten naar Yangon, waarvandaan onze tours beginnen. Let wel dat voor een aansluitende reis door Myanmar een nieuw toeristvisum, prijs vanaf $ 35 USD p,p., vereist is.
 
 
 
Reizigers en manier van reizen*
De datum waarop u voor deze tour wilt reizen. Selecteer de datum, wij zoeken de beste prijs voor u.
Pakket vereist minimum: 2 personen.
Heeft u enige andere opmerkingen.
Geselecteerd door u:
Tour
*De prijs is exclusief hoogseizoen toeslag.

Rondreis
Date 03/12/2021

Rondreis
Prijs rondreis 0

Totale prijs 0
Status Op aanvraag

Aanvraag: