Homepage > Khao sok Tours > Khao sok Tours Details
Khaosok Tree Tops Jungle Safari (4 dagen / 3 nachten) Laagste prijs: ฿ 10,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 10,950.00
Duration: 4 days / 3 night(s)
Wij zijn er trots op exclusieve en avontuurlijke tours in het nationale park Khao Sok te kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht, onontgonnen regenwoud en steile bergen van kalksteen. U krijgt de kans dit tropisch regenwoud te ontdekken onder leiding van zeer ervaren gidsen.

De accommodatie is eenvoudig, soms zonder elektriciteit en moderne communicatiemiddelen. Op zich al een avontuur. Er zijn bungalows hoog in machtige bomen van de jungle en drijvende `rafthouses` (bungalows van bamboe) op een gigantisch stuwmeer, dat geheel omsloten is door tropisch regenwoud. Tree Tops is de eerste organisatie die complete safari`s in het zuiden van Thailand aanbiedt. De uitgelezen kans om de natuur van zo dichtbij mee te maken.

In Thailand doet het `National Parks Department` zijn best om de nationale parken te beschermen. Zij hebben hierbij onze steun nodig. Toerisme is helaas medeverantwoordelijk voor het vernietigen van veel natuurschoon. Wij willen dat beslist niet! Vandaar dat bij Tree Tops slechts kleine groepen onder leiding van ervaren gidsen een van de meest kwetsbare ecosystemen in de wereld kunnen bezoeken. Door mensen op deze manier bewust te maken, hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van het tropisch regenwoud.
Wat kan ik verwachten
Vier dagen met heel veel echte natuur maar beperkt comfort. De lokale gidsen spreken hun eigen Thais/Engels (Thinglish) en nemen je mee op hun pad. Dit ga je dus meemaken.
Reisroute
Dag 1: Khao Sok National Park: kliffen, enorme bomen, apen en vogels.

Wij ontmoeten u op een afgesproken tijd in het Khao Sok National Park. U bent daar met de airconditioned minibus aangekomen uit Phuket (exclusief) of van het Surat Thani treinstation of vliegveld (beiden inclusief). Onze chauffeur wacht u bij Khao Sok National Park bushalte op. U herkent hem aan het Palm View bord dat hij ophoudt. Op het moment dat u aankomt bij Palm View bungalow resort hebt u uw eerste stappen in de jungle gezet. Het resort ligt omringd door bergen op slechts luttele minuten van het natuurpark.

U wordt hartelijk ontvangen door het personeel van Palm View bungalow resort of Tree House (Nature Resort), afhankelijk van uw keuze. Na de lunch gaat u per kano de omgeving van de rivier ontdekken. Ontspannen zakken we de rivier af en maakt u kennis met de rijke natuur van het Khao Sok National Park. U ziet prachtige kliffen, lianen en enorme bomen. Onze lokale gids zorgt voor uw veiligheid en kan u alles vertellen over wat u onderweg ziet. Hij wijst u op vogels, apen en slapende slangen in de bomen.

Na deze riviertocht is er nog tijd om te relaxen.

Tijdens een sfeervol diner zorgt de verlichting voor de het aantrekken van de vele vuurvliegjes (seizoensgebonden). Omgeven door geheimzinnige junglegeluiden kunt u in uw bungalow of boomhuis in slaap vallen.


Meals: Lunch, Diner

Transfer: minibus, kano

Hotel: Palm View of Nature Resort
Dag 2: Unieke ervaring! Help de olifanten voeden en baden!

Na het ontbijt vertrekt u naar een lokaal olifantenkamp. De meeste olifanten zijn hier opgegroeid en leven in hun natuurlijke omgeving. U kunt zien hoe ze baden en worden gevoed. En mocht u dat leuk vinden dan kunt u daarbij helpen, zwemspullen en handdoek meenemen! Het wassen van olifanten is afhankelijk van het seizoen. Is er een lage waterstand dan is dit helaas niet mogelijk en als u dat prettiger vindt ga dan met de jumbo's door de jungle lopen. Dit bezoek duurt ongeveer anderhalf uur, de lunch is in Khao Sok Palm View of Tree House (Nature Resort).

De rest van de dag kunt u vrij besteden. Geniet van de natuur en de rust. Maak een wandeling of huur een kano of raft (niet inclusief). Het diner is in Khao Sok Palm View of Tree House (Nature Resort).


Meals: Ontbijt,Lunch,Diner

Transfer: (mini)bus of truck

Hotel: Palm View of Nature Resort
Dag 3: Boottrip over Raja Phraba Meer, zwemmen in een spelonk en middagsafari.

Na een stevig ontbijt rijdt u met een pickup-truck in circa een uur naar het Raja Phraba Meer. Dit enorme stuwmeer is ontstaan door de aanleg van een dam, waardoor grote delen van de jungle overstroomd zijn. Majestueuze rotsformaties rijzen loodrecht uit het water op en er komen nog steeds boomtoppen boven het water uit. Soms stoppen we tijdens de rit bij de lokale markt van Takhun als we extra proviand nodig hebben.

U gaat met de longtail boat naar Cheow Lan Lake, een tocht van ongeveer een uur.
Nadat u heeft ingecheckt en geluncht is er tijd om eens lekker te zwemmen in het meer. In de middag wacht nog een junglewandeltocht die u langs grotten met fraaie koralen leidt. In de spelonken leven vleermuizen. Zwem gerust via het heldere water de donkere grot binnen...

Aan het eind van de middag maken we nog een boottocht, waarin we op zoek gaan naar bijzondere vogels en naar de apen die in dit gebied leven.

Voor het diner kunt u nog even heerlijk op adem komen. Om half 8 is het avondeten klaar. Geniet van het nachtleven op en rond het meer. U slaapt in een bamboe raft house omgeven door een schitterende sterrenhemel en een weldadige stilte met daarin alleen wat dierengeluiden.

Opmerking: de accommodatie is heel eenvoudig. Toiletten moeten worden gedeeld. Het meer vormt de 'badkamer,' de toiletten bereikt u via een drijvende brug op het nabije eilandje (om milieutechnische redenen).


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: (Mini)bus, Boot

Hotel: Bamboo Raft House
Dag 4: Einde van een jungle avontuur en reis verder naar tropische eilanden.

Het is deze ochtend weliswaar uw laatste ontbijt van deze safari, maar de trip is nog niet voorbij. Er staat nog een Wilfdife Safari - cruise op het programma. Per boot gaat u op zoek naar speelse gibbons, de excentrieke neushoornvogel en andere dieren of u loopt de 'Hiking Klong Mature trail'.

U bent op tijd terug voor de lunch. Dan is het tijd om uit te checken en per boot terug naar de Raja Prabha pier te varen. U arriveert daar rond 13.00 uur in de middag.

Vanaf deze plaats vertrekt u per lokale (mini)bus (exclusief) naar Phuket of Krabi busstation. Een andere optie is de luchthaven of treinstation van Surat Thani (inclusief). We kunnen u ook afzetten bij het kantoor van Lomprayah rederij (inclusief) voor een snelle doorreis per catamaran naar Koh Samui of Koh Pha-Ngan of Koh Tao.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: Boot, (Mini)bus

Hotel: -
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden.
Omschreven gedeelde transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleid door een lokale beperkt Engelssprekende gids.
Vervoer als omschreven per openbare lokale (mini)bussen (airco of ventilator), open pick-up truck en diverse open boten.
Verblijf in primitieve accommodatie.
De Palm View bungalows of Nature Resort / Baan Khao Sok boomhutten hebben eigen sanitair.
Tijdens het verblijf op de drijvende bungalows alleen gedeeld sanitair.
Overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes.
Entreegelden voor national park & wildlife sanctuary.
Overige niet vermelde transfers en treintickets.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Bagage afhandeling.
Opmerkingen:
 • Dagelijks vanaf Phuket, Krabi, Khao Lak en Surat Thani of vanaf Bangkok met de nachtslaaptrein. U komt de volgende ochtend aan op Surat Thani treinstation. Hier start de tour.
 • **Transfer Phuket hotel (Kata-, Karon-, Patong beaches en Phuket Town) naar Khaosok Tree Tops Jungle Safaris (taxi & publieke bus): 750 THB pp enkele reis.
 • Khaosok Tree Tops Jungle Safaris is NIET geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. Kinderen moeten kunnen zwemmen, kunnen klimmen en geen hoogtevrees hebben.
 • Speciale kinderkorting (6-11 jaar) : -500 THB pp.
 • De Khaosok Tree Tops Jungle Safaris zijn alleen geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen, met een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
 • Wat in ieder geval mee te nemen? Bescherming tegen muggen. Wandelschoenen waarmee u door water kunt lopen. Zwemkleding en handdoek.
 • Advies: breng uw eigen handdoek en lakenzak mee. Vooral in de moessontijd zijn de handdoeken en beddengoed ter plekke nauwelijks droog (schoon) te krijgen.
 • Er is alleen accommodatie beschikbaar met tweepersoons bedden, dus geen aparte bedden
 • Op de `rafthouses` is geen elektriciteit maar olielampen en/of LED verlichting. Wel is er een generator, zodat we batterijen kunnen opladen

 • - Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotel-, national park sluiting etc. kunnen routes of accommodaties soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Khaosok Tree Tops Jungle Safaris tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  - Wij verplichten klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Azië worden afgesloten.
  Reviews
  Populaire Green Wood Travel tours