Homepage > Chiangmai Tours > Chiangmai Tours Details
Mae Hong Son DELUXE (4 dagen / 3 nachten) Laagste prijs: ฿ 10,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 10,950.00
Duration: 4 days / 3 night(s)
Geen trek maar een exclusieve deluxe tour naar het plaatsje Mae Hong Son aan de grens met Myanmar. Een trip die op een ontspannen manier een indruk geeft van het pittoreske landschap, warmwaterbronnen, verborgen grotstelsels en enkele bergstammen waaronder de Palong of Langnekken.

Een ervaren lokale Thaise goed Engelssprekende gids, die tevens de verschillende dialecten van de streek spreekt, draagt zorg voor een boeiende ervaring. Dit is een absolute Green Wod Travel hoogtepunt tour door de uitlopers van het Himalaya gebergte.

Wat kan ik verwachten
Veel natuur en lokale gemeenschap toerisme. Reis met lokale Engelssprekende gids die je meevoert naar het ongekende Hoge Noorden van Thailand.
Reisroute
Dag 1: Een heerlijke dag met bloemen, vlinders, watervallen, Pai Canyon en veel meer..

Vroeg vertrek vanuit Chiang Mai naar Mae Rim om daar een orchideeënkwekerij met meer dan 100 bloeiende soorten en een vlindertuin te bezoeken. We rijden door naar de Mork Fah-waterval. Perfect om te gaan zwemmen in het kristalheldere bergwater. Na afloop is het koffie en/of thee tijd en dan verder genieten van de natuur langs deze slingerende bergweg, die uiteindelijk eindigt bij een dorp van de Hmong.
Hierna een bezoek (inclusief een frisdrankje en lunch) aan de historische 'Memorial' brug over de Pai-rivier gebouwd door de Japanners tijdens de 2e wereldoorlog.
Snel op weg naar Thailand's Grand Canyon om te zien hoe super amazing een bezoek is aan de Pai Canyon? We kunnen hier de hele dag doorbrengen, behalve wanneer u hoogtevrees heeft. Geniet van de avontuurlijke wandeling over de smalle canyon paden en het uitgestrekte uitzicht en maak gebruik van de vele fotomomenten.
Dan rijden we verder met de minibus over de bergruggen, uitlopers van het Himalaya-gebergte. Natuurlijk stoppen we regelmatig om van het uitzicht te genieten. In de namiddag aankomst in het stadje Pai. Overnachting in het Baantawan Pai Guesthouse of gelijkwaardig.

UNIEK: wij organiseren speciale maatwerkreizen voor Vogelaars op aanvraag. Neem contact op met Green Wood Travel.


Meals: Lunch

Transfer: Minibus of SUV

Hotel: Baantawan Pai Guesthouse
Dag 2: VEEL hoogtepunten, thermische bronnen, vlotvaren, spelonken in Tham Lod grot. Happy Hour in Fern Resort

Na het ontbijt een korte rit naar de thermische bronnen van Sai Ngam. Het bronwater is 36 graden dus perfect voor een warm bad (zwemspullen en handdoek meenemen!)
Hierna bezoeken we dorpen van de Lisu en Lahu bergstammen. Beide hebben een heel eigen cultuur, gewoonten en gebruiken. Voornamelijk bij de kleurrijke Lisu is dit duidelijk waarneembaar vanwege de regenboog-achtige borduurwerken op de kleding van de vrouwen en de van bamboe gemaakte waterleidingsystemen. Rond het middaguur een pauze om te lunchen bij een lokaal restaurant.
We rijden verder om de Tham Lod grot te bezoeken. Deze enorme kalkstenen grot ligt verborgen in de dichte jungle en door de grot stroomt een rivier. Lokale bewoners ontsteken kerosine lampen en trekken ons op bamboevlotten dwars door deze mysterieuze gigantische grot. Binnen zijn verschillende beelden te vinden uit de boeddhistische mythologie en sarcofagen uit het bronzen tijdperk en prehistorische grotschilderingen. Onze gids neemt ons mee om naar alle uithoeken.

Hierna gaan we door naar het plaatsje Mae Hong Son. Overnachting alhier in het comfortabele Fern Resort of gelijkwaardig. Vergeet niet het Happy Hour met uitzicht over de rijstvelden en bergruggen.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: minibus, bamboevlot

Hotel: Fern Resort
Dag 3: Vrouwen met lange nekken en veel folkloristische bezienswaardigheden

Na het ontbijt beginnen we gelijk met een hoogtepunt: het bezoek aan de bergstam Palong of Langnekken. Met een minibus vertrekken we naar de Pai River. Stap in een langstaart-boot voor een mooie tocht over de rivier, door dichte jungle. Op de oevers ziet u zo nu en dan een dorpje. We stoppen bij de Langnekken. De vrouwen in het dorp dorp Ban Nai Soi op de grens met Myanmar dragen bronzen ringen om hun nek. Deze dragen ze van jongs af aan; als ze ouder zijn kunnen de ringen samen wel zo'n 4 kilo wegen!

Terug naar Mae Hong Son waar we lunchen in het pittoreske centrum. 's Middag stoppen we bij de bekende Birmese tempels, Wat Doi Kong Moo, Wat Jong Kham en de plaatselijke markt voor een drankje en bezichtiging. Hierna vertrek via een van Thailand's mooiste routes door het Himalaya gebergte naar voet van de de hoogste  berg, de Doi Inthanon.


Meals:  Ontbijt, Lunch

Transfer: minibus, langstaart-boot

Hotel: Nok Chan Mee Na
Dag 4: De weg omhoog naar Thailand hoogste punt, Doi Inthanon en folkloristische bezienswaardigheden


Een vroeg vertrek vanuit ons resort temidden van de rijstvelden naar Thailand`s hoogste berg de Doi Inthanon (2.565 meter!). Het gebied rond deze berg, die een uitloper is van het Himalayagebergte, vormt een spectaculair nationaal park met een ongewoon rijke flora en fauna. Hier leven meer dan 300 soorten vogels en we maken diverse stops onderweg om foto`s te maken. De bochtige weg naar boven geeft mooie vergezichten over de omgeving en na het laatste steile stukje arriveren we op de top, die vlak is en vaak omgeven door nevels. Het kan hier behoorlijk koel zijn dus hou rekening met wat u aan kleding meeneemt.

We bezichtigen de Pagodes die hier gebouwd zijn ter ere van de voormalige Thaise koning en koningin en de ontzagwekkende Chedi. In het bezoekerscentrum leert u meer over de omgeving. Na de lunch in een lokaal restaurant dalen we af naar de fraaie watervallen van Mae Klang of Vachiratham. Uitstekend geschikte plekken voor mooiste smartphone foto`s. Op de terugweg stoppen we nog in Baan Sop Had, een dorpje waar de bewoners behoren tot de Karen bergstam.
In de namiddag bent u weer terug in Chiang Mai. Blijf nog jaren nagenieten van deze unieke reis door het Himalaya-gebergte.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: Minibus

Hotel: Geen
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleid door een lokale Engelssprekende gids.
Verblijf in eenvoudige toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Vervoer per airconditioned minibus of SUV.
Onze persoonlijke zorg en attentie.
Overige niet vermelde maaltijden, fris en/of alcoholische drankjes.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Niet vermelde transfers.
Vliegtickets.
Visumkosten.
Bagage- afhandeling.
Opmerkingen:
  • Omdat het in Mae Hong Son bijna altijd koel is, adviseren we u een jas of trui mee te nemen!
  • Neem tijdens de Mae Hong Son Deluxe Tour graag alleen handbagage mee. Heeft u geen compacte tas koop er een voordelig in Bangkok of Chiang Mai.
  • Zwemspullen en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur!
  • Omdat Mae Hong Son de bijnaam heeft van 'Land in de Mist' is het mogelijk dat Green Wood Travel soms, vanwege de weersomstandigheden of beschikbaarheid, het programma omdraaien. We gaan dan eerst via de Doi Inthanon naar Mae Hong Son en rijden dan terug via Pai naar Chiang Mai. Het programma blijft in omgedraaide vorm gelijk.
  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Mae Hong Son DELUXE tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  • Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

  • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
    Populaire Green Wood Travel tours