Homepage > Phrae Tours > Phrae Tours Details
Laagste prijs: Bel ons          Add to planner
Tour details
Bel ons
Duration:
Het pure Thailand leert u het beste kennen als u onderdeel van het dagelijks leven van de Thai bent, en al helemaal als dat in een deel van Thailand gebeurt waar het leven nog weinig is aangetast door westerse invloeden en niet wordt geregeerd door de mobiele telefoon. In Phrae is dat zo.

U logeert bij de Thai thuis. Zij zijn deel van de Red Brick Homestay gemeenschap in Ampher Song, in de vallei van Phrae. U gaat met ze naar de markt, schoolkinderen gaan voor u koken. Met wat geluk maakt u de mooie lokale Bai Sri ceremonie mee, die al dateert uit de tijd dat Phrae nog onderdeel was van het Lanna koninkrijk, zo`n beetje het allereerste begin van wat later Thailand zou worden.

Phrae ligt in heuvellandschap met veel bomen. Het is er het hele jaar koeler dan op de meeste andere plekken in Thailand. Het speciale van dit Red Brick project, dat een Thais-Nederlands management heeft, is dat het belang van de bevolking en de natuur nooit uit het oog wordt verloren. Red Brick koopt alle goederen in de buurt van Phrae, huurt alleen mensen uit de omgeving in, gebruikt 100% zon-energie en schoon regenwater voor douches en toiletten, gebruikt organisch afval als mest voor de tuin en recyclet al het plastic, glas en papier. Kortom, terwijl u op een onalledaagse manier kennismaakt met het Thaise leven, doet u en passant iets goed voor deze mensen.

Vervoer van en naar Phrae en de Homestay en vervoer tijdens het verblijf (behalve de songthaew tijdens de tour) zijn niet inbegrepen. Uiteraard kan vervoer tegen bijbetaling worden geregeld. Bijvoorbeeld: wij kunnen regelen dat u wordt opgehaald vanaf het treinstation Den Chai, naar Red Brick wordt gebracht en op de laatste dag terug.
Wat kan ik verwachten
U logeert bij de Thai thuis. Zij zijn deel van de Red Brick Homestay gemeenschap in Ampher Song, in de vallei van Phrae. U gaat met ze naar de markt, schoolkinderen gaan voor u koken. Met wat geluk maakt u de mooie lokale Bai Sri ceremonie mee. Het pure Thailand leert u het beste kennen als u onderdeel van het dagelijks leven van de Thai bent, en al helemaal als dat in een deel van Thailand gebeurt waar het leven nog weinig is aangetast door westerse invloeden en niet wordt geregeerd door de mobiele telefoon. In Phrae is dat zo.
Reisroute
DAG 1: Welkom in Phrae. Kruidentuin of waterval?

Welkom in Phrae. Er is alle tijd om rustig aan de omgeving te wennen. Bezoek de kruidentuin of de kleine waterval in de buurt. Die waterval is overigens vooral in de regentijd de moeite waard. In de avond zult u waarschijnlijk naar de lucht kijken, het avondlicht kan hier erg bijzonder zijn.

U logeert bij en met een lokale familie in hun teakhouten huis. Dit soort huizen is typisch voor deze regio. Maar wat nieuw is dat het licht wordt geleverd door zonnepanelen.


Meals: lunch, diner

Transfer: -

Hotel: Red Brick Homestay
DAG 2: Naar de markt, rijst oogsten, lunch op school, fietsen, BBQ onder de sterren.

De familie waarbij u gelogeerd hebt begeleidt u naar de versmarkt, waar u een typisch Kan Toke stijl ontbijt krijgt geserveerd. Uiteraard kijkt u rond op de markt en laat uw 'gids' u zien welke ingrediënten hier belangrijk zijn voor een heerlijke Noord-Thaise maaltijd. Dat kan natuurlijk niet zonder zelf te proeven!

Is Ban Nun een openluchtmuseum of heeft hier de tijd stil gestaan? Waarschijnlijk het laatste, want het dorp is weliswaar oud maar leeft volop. U gaat er met de lokale songthaew taxi naar toe. U ziet er ouderwets smidsen en andere handarbeid. Het hangt een beetje van het seizoen af of u kunt zien hoe de rijst wordt geoogst. Als dat zo is dan zijn hele families bezig om te helpen. Misschien wilt u het zelf ook even proberen?

Met enig geluk ziet u een Bai Sri ceremonie, die al dateert uit de tijd dat deze regio nog onderdeel van het Lanna koninkrijk uitmaakte, zo'n beetje het prilste begin van wat later Thailand werd. Lunch wordt gemaakt door studenten van de lokale school. U biedt ze de kans even Engels te kunnen spreken.

Er is ook nog gelegenheid om in de buurt van de homestay rond te fietsen voordat in de avond een speciale barbecue zal worden georganiseerd. Wie wil kan de nacht doorbrengen in een tent en onder de tamarinde bomen slapen. Er is een kleine camping met sanitair. U mag ook weer 'gewoon' bij de familie logeren.


Meals: ontbijt, lunch, diner

Transfer: lokale taxi (songthaew)

Hotel: Red Brick Homestay
DAG 3: Thai denim, maanlandschap. Tijd om afscheid te nemen.

Na een Europees ontbijt bent u klaar om aan de laatste twee bezienswaardigheden van deze korte homestay tour te beginnen. U gaat naar het Moh Hom dorp, waar op ambachtelijke wijze Thai denim wordt gemaakt en u kijkt bij de bijzondere maanlandschappen van Phrae Muang Pi. Hier zijn door erosie huizenhoge zandstenen monumenten ontstaan.

Na de lunch is het helaas tijd om afscheid te nemen van uw Thaise familie. Sawasdee Krub.


Meals: ontbijt, lunch

Transfer: -

Hotel: -
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door de plaatselijke bevolking
Communicatie is beperkt daar de plaatselijke bevolking weinig of geen Engels spreekt
De Nederlandse manager en zijn Thaise medewerkers helpen je graag
Vervoer per plaatselijke open taxi
Verblijf in comfortabele ventilator gekoelde kamers met gedeelde badkamer met douche (warm- en koud stromend water) en toilet
De volgende gedeelde faciliteiten zijn aanwezig; verhoogd terras met zitje, ventilator, koffie- en theezetter faciliteiten
Onze persoonlijke zorg en attentie
Overige maaltijden
Fris en/of alcoholische drankjes
Persoonlijke uitgaven
Niet vermelde transfers, vervoer naar Phrae, vervoer naar de Homestay, vervoer tijdens het verblijf (behalve de songthaew tijdens de tour), trein- en/of bustickets
Visumkosten, bagage- afhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
U kunt deze tour ook twee dagen doen:Phrae Homestay - Puur Thailand (2 dagen).

U kunt ook per trein vanuit Bangkok of Ayutthaya vertrekken en na de dagen in Phrae doorreizen naar Chiang Mai: Het Red Brick dorpsleven van Phrae (4 dagen).

Mocht u dat willen kunnen wij tegen bijbetaling (1700 THB) regelen dat u wordt opgehaald vanaf het treinstation Den Chai, naar Red Brick wordt gebracht en op de laatste dag terug.

Tevens boekt Green Wood Travel airconditioned 2e klasse dagtrein of 2e klasse nachttrein met slaapplaatsen met eigen bed en gedeeld toilet vanaf Chiang Mai of Bangkok.

Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours