Homepage > Mae sot / tak Tours > Mae sot / tak Tours Details
Umphang Jungle Safari (5 dagen / 4 nachten) Laagste prijs: ฿ 7,450.00          Add to planner
Tour details
฿ 7,450.00
Duration: 5 days / 4 night(s)
Het vijfdaagse programma is het meest uitdagende van de twee Umphang jungletreks. Deze treks verschillen duidelijk van alle andere jungletreks in Noord-Thailand. Dit gebied kent nog primair maagdelijk regenwoud, waar enkele primitieve bergstammen wonen, zoals Karen, Hmong en Meo, nog nauwelijks bezocht door westerse reizigers.

Deze jungle-safari is een gegarandeerd exotisch avontuur in een uitermate ruig gebied. Green Wood Travel biedt u deze primeur aan.

Wat kan ik verwachten
Dit wordt een jungletrekking totdat je een ons weegt en je tenen zijn verschrompeld tot natte watjes. Met andere woorden: maak je borst maar nat, want op deze trekking ga je echt heel veel beleven.
Reisroute
Dag 1: Reis over de bergen van Mae Sot naar het dorpje Umphang

Morgens halen we u op van uw hotel, het busstation of het vliegveld in Mae Sot. Vertrek in een pick-up truck vanuit Mae Sot naar Umphang, een mooie tocht met 1219 (!) bochten, u mag ze natellen, van ongeveer 170 kilometer. Onderweg stoppen we bij de Pacharoen waterval en bezoeken we een dorpje van de Hmong-bergstam. Na de lunch maken we kennis met hun dagelijks en traditioneel leven. 's Middags bezoeken we onder meer een dorp van de Karen en op het einde van de dag een spectaculaire vleermuisgrot. 's Avonds diner, met kampvuur en ontspanning. Overnachting in sfeervolle Thaise tenten bij de Mae Klong rivier.


Meals:  Lunch, Diner

Transfer: open pick-up truck

Hotel: op een bamboematje
Dag 2: Avontuur ten Top op het vlot, in de regenwaterval en de thermische baden

Na het ontbijt vertrek voor een spectaculaire tocht van ongeveer 3 uur op een bamboe- of rubbervlot over de Mae Klong rivier, door de dichte jungle van Umphang. Onderweg ziet u o.a. kalkstenen rotsen loodrecht omhoog rijzen en de Pha Leud oftewel Bloedklif. Als het regent kleurt het water rood door de mineralen in het gesteente. De tocht door deze betoverende omgeving eindigt bij de Thee Lor Jor watervallen. Thee Lor Jor betekent regen waterval in de Karen taal omdat het water als regen van de rotsen afstroomt.

Het hele jaar door is de omgeving van de waterval bedekt met groene mossen en varens. Naast de waterval ligt een natuurlijke warme bron, een weldaad voor uw vermoeide voeten. In de late namiddag aankomst in Thasai. Geniet van de overweldigende natuur, de kleurrijke vogels en wellicht ook van de gibbons (apen). De Takubi-stroomversnellingen doen er nog een schepje bovenop. Dan volgt een trekking van circa 4 uur naar het Umphang-wildreservaat. Gezamenlijk maken we het diner klaar. Overnachting in tenten op 800 meter van de watervallen.


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: bamboe- of rubbervlot

Hotel: op een bamboematje
Dag 3: Trekking en verfrissing in de grootste waterval van Azie

Eerst een stevig ontbijt en daarna vertrek voor korte trekking van ongeveer een half uur naar de beroemde Tee Lor Su-waterval, Tee Lor betekent waterval en Su groot in de Karen taal. Het is de grootste in Zuidoost-Azië, de op vijf na grootste van de wereld en behoort tot de 6 mooiste watervallen ter wereld.

Het Wereld Natuurfonds heeft deze waterval uitgeroepen tot 'World Heritage.' Vanaf 900 meter boven zeeniveau hoogte stort het water naar beneden.U kunt een verfrissende duik nemen in een van de lager gelegen terrassen van de waterval of een "douche." Een geweldige ervaring! Na de lunch een opwindende trekking van 3 uur naar Kotha Karen-dorpjes. Na het diner bekijken we de manier waarop de Karen leven. En wederom overnachten we in tenten.
 


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Hotel: op een bamboematje
Dag 4: Een echte jungle trekking door de maagdelijke regenwoud van Doi Phuwatoo

Na een energierijk ontbijt zijn we klaar voor een serieuze 4 uur durende voettocht door de maagdelijke jungle van de berg Doi Phuwatoo. Zelden krijgen reizigers de kans om een tropisch regenwoud van zo dichtbij mee te maken onder leiding van zeer ervaren gids.

Overnachting in de jungle omgeven door geheimzinnige junglegeluiden. Na deze intense dag zal het niet moeilijk zijn om in slaap te vallen.
 


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Hotel: op een bamboematje
Dag 5: Vroeg op, uitzichtpunt en terug naar Mae Sot

Sta op voordat de zon opkomt en loop naar de uitkijkpost. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

Transfer terug naar Umphang. Na de lunch transfer naar Mae Sot en transfer naar uw hotel of het busstation voor de VIP-nachtbus (niet inclusief) naar Bangkok of Chiang Mai of naar de luchthaven voor de vlucht (niet inclusief) naar Bangkok.
 


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: open pickup truck
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden en entreegelden.
Omschreven transfers vanaf Mae Sot luchthaven, busstation, hotel of guesthouse.
The Umphang Jungle Safari wordt begeleid door een (1x) lokale Engelssprekende gids en enkele dragers.
Vervoer per lokale open taxi & bussen en genoemde vlotten/ boten.
Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space !) en/of tenten als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair.
Geen elektriciteit, maar olielampen.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden.
Niet vermelde transfers of vliegtickets.
Bagageafhandeling.
Facultatieve excursies en/of persoonlijke uitgaven.
Opmerkingen:
Start ook vanaf: (niet inclusief de tourprijs) Bangkok en Chiang Mai per VIP airco nachtbus en/of vlucht. Als u reist per vliegtuig of dagbus vanuit Bangkok, Chiang Mai of Phitsanulok dan verblijft u nog een extra nacht (niet inclusief) in Mae Sot stad.

Op de 4- & 5-daagse Umphang Trekking Safaris is het volgende van toepassing:
 • Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met kleren en toiletartikelen. Zorg dat u ruimte heeft voor slaapzak en matje.
 • Conditie: deze jungletrek is voor iedereen met een zeer goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
 • Malaria-profylaxe: malaria kan tijdens het regenseizoen in TAK / Umphang voorkomen. Daarom adviseren wij u contact op te nemen met uw plaatselijke GGD.

 • Neem ook de volgende maatregelen tegen muggen:
  Sluit het muskietennet rond uw bed zorgvuldig. Draag met name 's avonds kleren die de huid bedekken. Gebruik muggenmelk (bijv. van het merk Jaico).

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Umphang jungle safari tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
 • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Belgie of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azie afsluiten.
 • Reviews
  Populaire Green Wood Travel tours