Homepage > Ho chi minh Tours > Ho chi minh Tours Details
PRIVE de Rivier van de Negen Draken (6 dagen)
Informatie
De rivier van de negen draken staat centraal in deze Vietnam zesdaagse reis naar Saigon en de veelzijdige Mekong Delta. De tour eindigt in Phnom Penh, het mogelijke begin punt voor een volgende etappe van uw ontdekkingstocht. Maar tegen de tijd dat u daar bent kent u Ho Chi Minh Stad, het oude Saigon, op uw duimpje, bent u naar de indrukwekkende drijvende markt van Cai Rang geweest en kijkt u terug op boot- en fietstochten door de Mekong Delta, de rijstkom van Vietnam.

Wie naar het oude Indochina reist ontmoet de Mekong rivier. De prominente levensader van Azi?? ontspringt in het Himalaya gebergte en rijt ruim 4300 kilometer zuidelijker uiteen in Vietnam. Hoe de rivier ook wordt genoemd, er spreekt altijd respect uit. In Laos en Thailand zeggen ze Mae Kong, `het moeder water`. De Chinezen roemen de kracht en spreken over Lancang Jiang, `de turbulente rivier`. In Vietnam, waar de woeste Mekong zich vertakt en uiteindelijk opgaat in de Zuid-Chinese Zee spreken ze over Cuu Long, `de negen draken`. De negen draken zijn de uitmondingen in zee. Dat wil zeggen, lang geleden, want de rivier leeft en door de tijd zijn er aftakkingen bijgekomen en opgedroogd.

De draak speelt in Vietnam al eeuwenlang een rol in legendes en verhalen. Boeren zagen de draak honderden jaren geleden als teken van regen, donder en bliksem. Zo werd de draak het symbool voor water en energie en later voor kracht en macht. Draken komen ook veel voor in legendes rond koningen. Koning Lac Long Quan (Long betekent draak) wordt beschouwd als een van de voorvaderen van Vietnam en zou de zoon zijn van een draak.
 
 
 
Reizigers en manier van reizen*
De datum waarop u voor deze tour wilt reizen. Selecteer de datum, wij zoeken de beste prijs voor u.
Pakket vereist minimum: 2 personen.
Heeft u enige andere opmerkingen.
Geselecteerd door u:
Tour
*De prijs is exclusief hoogseizoen toeslag.

Rondreis
Date 03/12/2021

Rondreis
Prijs rondreis 0

Totale prijs 0
Status Op aanvraag

Aanvraag: