Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
PRIVE GO Ho Chi Minh City & Mekong Delta (5 dagen) Lowest price: ฿ 10,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 10,950.00
Duration: 5 days / 4 night(s)
GO! Zo simpel is het. Maak in vijf dagen kennis met bruisende Ho Chi Minh City (Saigon), het economische en culturele middelpunt van Vietnam. Een moderne stad met een hartverscheurende geschiedenis.En stad ook vol aardige, nieuwsgierige mensen; overvolle markten en rustige parken. Ook bezoekt u de indrukwekkende Heilige Tempel Cao Dai bij Tay Ninh en ziet u hoe de Vietcong jarenlang ondergronds konden leven in honderden kilometers lang tunnelstelsel. Gegarandeerd een kennismaking met Vietnam die naar meer zal smaken. GO!

U verblijft in het Sonnet Saigon of een gelijkwaardig hotel.
Wat kan ik verwachten
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel priv?? reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Reisroute
Dag 1: Welkom in Ho Chi Minh City, het charmante hart van Vietnam.

Aankomst in Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Onze chauffeur haalt u op het Tan Son Nhat vliegveld op en brengt u naar uw hotel. Deze dag heeft verder geen programma.

Saigon's bijnaam 'Diamant van het Verre Oosten' verwijst naar de charmante, dorpse nederzetting uit het verleden. Saigon is uitgegroeid tot een miljoenstad, waar de historische kern bewaard is gebleven, maar een economische dynamische laag is toegevoegd. Hanoi is het politieke hart van het land, Saigon het economische en culturele middelpunt.

Sinds 1976 heet Saigon officieel Ho Chi Minh Stad, als eerbetoon aan haar communistische leider. Maar informeel hebben veel Vietnamezen het nog altijd over Saigon, de naam die het in de 19e eeuw van de Fransen kreeg toen die het in Vietnam voor het zeggen hadden. Dat duurde tot 1945 toen de Viet Minh onder leiding van Ho Chi Minh de macht overnamen. Als gevolg van het voortdurende machtsspel met de Fransen, gesteund door de Amerikanen, werd het land verdeeld in een Noordelijk en Zuidelijk deel. Het begin van een conflict dat zou uitmonden in de Vietnam oorlog. In 1975 wonnen de Viet Minh de oorlog en werd het land als Socialistische Republiek Vietnam herenigd.

De geschiedenis van Vietnam is hier nog zichtbaar, maar niet ongemakkelijk aanwezig. Saigon is een prettige stad, het charmante is dat het centrale deel van de stad zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven.


Transfer: Auto of minibus

Hotel: Sonnet Saigon
Dag 2: De Vietcong tunnels in Cu Chi en stadstour Saigon.

Na het het ontbijt maken we (vertrek: 8 uur) een excursie naar de Cu Chi tunnels. Het is een 250 kilometer (!) lang netwerk van ondergrondse tunnels waarin de Vietcong strijders zich tijdens de oorlog schuilhielden. De tunnels vormen een ondergronds dorp en zijn vaak maar een halve meter tot een meter breed. De Vietcong slaagde erin om met eenvoudig gereedschap tot een diepte van 12 meter te graven.

Terug in Saigon wordt in een lokaal restaurant de lunch geserveerd. Eenmaal bekomen wacht een tour door de stad. Het Reunification Palace is belangrijk in de Vietnamese geschiedenis en de tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Hier denderden de tanks in 1975 door de poort om een eind te maken aan de Vietnam oorlog. Ook bezoekt u het War Remnants Museum. Voor de afwisseling kijkt u ook bij de Notre Dame kerk en het Centrale Postkantoor, beiden overgebleven uit de Franse koloniale tijd. U wandelt door de Dong Khoi en Nguyen Hue straten en langs het bekende stadhuis van Saigon.

De avond in Saigon kunt u vrij besteden.


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Auto of minibus

Hotel: Sonnet Saigon
Dag 3: De paden op, de lanen in: naar Cai Be en An Binh Eiland.

De heilige tempel van Cao Dai, gebouwd in 1926, is het opvallende middelpunt van de zeer lokale religie Cao Dao, een combinatie van boeddhisme, christendom, confucianisme en taoïsme. Als we geluk hebben maken we nog een stuk van de fantastische middag ceremonie mee, een kleurrijke gebeurtenis.

U bezoekt Cao Dai in de ochtend voordat u op de boot gaat om het lokale leven hier goed te onderzoeken. Dat doet u bijvoorbeeld op de drijvende markt van Cai Be en bij lokale bedrijfjes die traditioneel rijstpapier maken, rijst popcorn en het longan fruit drogen. Lunch is in het familierestaurant van meneer Muoi Huong.

U volgt na de lunch de rivier naar An Binh Eiland, waar u de tuinen van meneer Tam Ho kunt zien, fruit kunt proeven en een traditioneel muziekprogramma gaat bijwonen, gepresenteerd door lokale boeren. Ook staan er een bezoek aan een steenfabriekje en een pottenbakkerij op het programma.
 


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Auto of minibus en boot

Hotel: Sonnet Saigon
Dag 4: Vrije dag: stap in de geschiedenis? De Ben Thanh Markt? Naar de Mekong?

Deze dag kunt u vrij besteden. Maar wij geven graag een paar tips.

Bezoek het Ho Chi Minh Museum, het bevat ruim honderd duizend documenten, objecten en films over het leven van de leider. Of ga naar de 19e eeuwse Thien Hau Tempel, opgedragen aan de godin van de zee. De markten: Bin Thay Markt of de bekendste markt van de stad, Ben Thanh, waarvan gezegd wordt dat ze er alles verkopen behalve auto's en huizen. Ga op zoek naar kleding of misschien gewoon iets lekkers om te eten.

U kunt ook een langere tour naar de Mekong Delta overwegen (niet inclusief). Per auto naar My Tho om de boot te nemen naar Ben Tre. Op de rivier is het een en al bedrijvigheid. Er zijn fruitplantages, bijenboerderijen, er wordt kokosnoot snoep gemaakt en rijstpapier. Na de boottocht gaat u naar een boerendorpje voor een heerlijke lokale lunch. Pak de fiets of paard en wagen voor een verdere kennismaking met het dorp, haar bewoners en de mooie omgeving. Een boottochtje met een originele sampan (klein roeibootje) door een kanaaltje met groene waterkokosnoten op de oever is de volgende unieke belevenis. Hierna keert u per boot en auto terug naar Ho Chi Minh City.


Meals: Ontbijt

Hotel: Sonnet Saigon
Dag 5: Laatste dag in Saigon. Op naar ...... ?

Tijd voor nog wat laatste inkopen of een wandeling door de stad. Afhankelijk van uw vertrektijd wordt u door onze chauffeur naar het vliegveld gebracht.

Gaat u terug naar huis of misschien naar een volgende bestemming?


Meals: Ontbijt
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids
Vervoer per airconditioned minibus en/of auto en open boot
Verblijf in goede toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden, transfers, vliegtickets internationaal, online inchecken (lokaal en internationaal), visumkosten Vietnam E-visa, persoonlijke uitgaven, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
In plaats van terug te vliegen naar Bangkok is een erg originele reisoptie om via de Mekong door te gaan naar Cambodja hoofdstad, Phnom Penh.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden gewijzigd. We behouden het recht om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Priv?? GO Ho Chi Minh City & Mekong Delta tour blijft te allen tijde gehandhaafd.

Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of Belgi??. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azi?? worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.
Populaire Green Wood Travel tours