Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Thailand reis Land van de glimlach (21 dagen) Laagste prijs: ฿ 46,900.00          Add to planner
Tour details
฿ 46,900.00
Duration:
Reis van de glimlach. Een reis met een glimlach en om van te glimlachen. 21 Dagen door het prachtige centrale en noordelijke deel van Thailand, waarin natuurschoon, tempels, Thaise geschiedenis en vriendelijkheid op het uitnodigende programma staan. Een simpele glimlach doet wonderen, weten de Thai als geen ander. Het is vriendelijk, het verhult een ergernis of dat je iets niet weet. En veel kwaad doet het in de regel niet. Het lijkt wel of de Thai het glimlachen hebben uitgevonden. En als het aan ons ligt, hebt u aan het einde van deze drie weken zelf een glimlach op het gezicht, die telkens terug keert als u aan deze reis denkt.

REISROUTE (zie kaart onderaan): BANGKOK - KANCHANABURI - AYUTTHAYA - SUKHOTHAI - PHRAE - CHIANG RAI - CHIANG MAI - KHANOM - BANGKOK

In het meest bergachtige gebied van Thailand worden de geneugten van prachtige landschappen en rijstvelden met de restanten van een koninklijk verleden gecombineerd. Onder koning Ramkhamhaeng was Sukhothai de eerste hoofdstad van wat later Siam en nog later Thailand zal worden. Wat er over is van die stad wordt nu gekoesterd in het Sukhothai historische park. Ayutthaya was de buitengewoon welvarende grote handelsstad in het centrale deel van Thailand, totdat het in de 18e eeuw werd vernietigd door de Birmezen. Fiets in Ayutthaya door die geschiedenis!

Deze reis leidt u naar de ziel van Thailand, naar de Thai zelf, in al hun verschillende gedaantes. U logeert in Phrae bij de Thai thuis, scholieren gaan er voor u koken. In het berggebied rond Chiang Mai verblijft u bij de bergstam Karen en bezoekt u een dorp van de Chan. Ontmoetingen die u niet snel zult vergeten. Dat geldt ook voor de zoektocht naar roze dolfijnen in Khanom, de dagen in de beruchte Gouden Driehoek, de uitzonderlijke Witte Tempel in Chiang Rai, en het heerlijke strand aan het eind van deze reis.

Wat kan ik verwachten
Ondek de Thaise cultuur en natuur met een glimlach.
Reisroute
Dag 1: Uw reis begint in Bangkok. Grand palace? Liggende Boeddha?
Uw reis begint in de hoofdstad van Thailand, Bangkok, dat in ruim honderd jaar uitgroeide van een stad met een paar honderdduizend inwoners tot een van de grootste (en warmste) metropolen ter wereld. Deze turbulente stad heeft voor ieder wat wils. Ontdek het op eigen wijze, maar vergeet niet te genieten van de iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier of de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Onderga het uitzicht in een van de vele rooftop bars, geniet van een echte Thaise massage en bovenal, schuif aan bij de Thai als ze druk zijn met hun favoriete bezigheid, eten.

Na aankomst in Bangkok wordt u opgehaald door onze Green Wood Travel chauffeur en naar uw hotel gebracht.
Meals: Geen

Transfer: Minibus

Hotel: Prince Palace Hotel
Dag 2: Ontdek Bangkok per fiets: Wat Arun, Wat Prayoon, lunch in Chinatown.
Een effectieve Nederlandse manier om de Thaise hoofdstad te ontdekken is: de fiets! Met deze tour (inclusief) fietst u een halve dag lang door de stad. Kleuren, geuren en smaken komen u massaal tegemoet. Het is fietsen en proeven van Thaise lekkernijen. Hoogtepunten op deze gevarieerde en originele tour zijn Bangkoks trots Wat Arun, Chinatown, de 24 uurs bloemen- en groente markt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning Vajiralongkorn.

De tocht begint om 9 uur 's ochtends en duurt ongeveer drie uur. Een lichte lunch in Chinatown is inbegrepen. U moet op eigen gelegenheid van het hotel naar de startplaats van de tocht bij Wat Arun gaan en terug (dit vervoer is niet inclusief de tour).
Lees meer op Fietsen - Proef het echte Bangkok
Meals: Ontbijt

Transfer: Fiets

Hotel: Prince Palace Hotel
Dag 3: Eigen chauffeur. Van Bangkok naar Kanchanaburi. Slaap op een rivier raft!
De komende dagen hebt u (tot aan Chiang Mai) een eigen chauffeur. U kunt uw programma zelf invullen, gaan en staan waar u wilt, op het moment dat het u het beste uitkomt. De hotels zijn geboekt dus u dient wel op de juiste dag in Ayutthaya, Sukhothai etcetera te zijn. U krijgt een lijst met mogelijke bezienswaardigheden mee, maar dit zijn alvast een paar suggesties:

Bezoek de unieke treinmarkt Mae Khlong. Op gezette tijden rijdt de trein hier dwars over de markt heen. Handelaren halen hun waar snel binnen en stallen alles weer uit zodra de trein voorbij is.
Damnoern Saduak. De beroemdste drijvende markt in de omgeving van Bangkok. Maak een tochtje per boot tussen de handelaren of geniet van een ijskoffie terwijl u de markt aanschouwt.
Lunch bij het Dejtosapak restaurant dat boven zee is gebouwd. Authentiek Thais eten en een geweldig uitzicht.
Kanchanaburi Erebegraafplaats. Hier rusten bijna zeven duizend Nederlandse- en andere Geallieerde krijgsgevangenen die omkwamen tijdens het werk aan de Birma dodenspoorlijn.
De brug over de rivier de Kwai. Beroemd vanwege de gelijknamige film. Een van de bruggen van de dodenspoorlijn die de Geallieerden probeerden te vernietigen. Nu een herinnering aan zwarte dagen.
Treinrit Birma dodenspoorlijn. Schitterende tocht per trein over het beruchte traject langs de Kwai, nog altijd over houten viaducten.
U verblijft in Kanchanaburi in bamboe-houten rivier 'rafts'.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Kodaun River Kwai Resort
Dag 4: Eigen chauffeur. Omgeving van Kanchanaburi.
Tweede dag met uw eigen chauffeur. U kunt zelf uw programma bepalen, maar dit zijn onze suggesties:

Hell Fire Pass. "Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante", schreef een krijgsgevangene die de gruwelijkheden overleefde. Zo kreeg deze pas zijn naam. Hier dwongen de Japanners de krijgsgevangenen onder onmenselijke omstandigheden tot extreme werkuren. In een berg moest een pas voor een treinspoor worden uitgehakt, maar materiaal om mee te werken was er nauwelijks. De hitte, een gebrek aan voedsel, ziektes en een meedogenloze overheerser kosten velen het leven.
De Erawan watervallen bestaan uit zeven helderblauwe waterterrassen waarin u kunt zwemmen. Ook geschikt voor een wandeling langs de verschillende niveaus of een rustmoment om te picknicken.
Transfer: Minibus

Hotel: Kodaun River Kwai Resort
Dag 5: Naar Ayutthaya met eigen chauffeur. Fietstocht door de oude koningsstad.
U vertrekt op tijd van Kanchanaburi naar Ayutthaya. Ook vandaag heeft u de beschikking over een eigen chauffeur. Opnieuw een paar suggesties voor de ochtend:

Wat Chai Wattanaram. Deze tempel (ruïne) was de eerste die door koning Prasat Thong werd gebouwd. Prachtig gelegen aan de rivier was het een eerbetoon aan zijn moeder. Deze tempel werd in de achttiende eeuw door de Birmezen grotendeels vernietigd. Maar de 35 meter hoge centrale stoepa en enkele andere stoepa's staan nog fier overeind.
-Baan Hollanda, het Holland Huis, is een cadeau van het Nederlandse volk aan de Thai. Koningin Beatrix bood het in 2004 tijdens een staatsbezoek aan. Het staat op de plek waar in 1608 de eerste Nederlandse handelspost werd gevestigd, nu een informatiecentrum over de geschiedenis van de Nederlands-Thaise relatie, met historische artefacten en wisselende gerelateerde exposities.
In Ayutthaya maakt u om 13.30 uur een fietstocht langs de ruïnes van de oude koningsstad. U ziet onder meer het vroegere Koninklijk Paleis, de enige nog in goede staat verkerende tempel, Wat na Phramen en de fotogenieke Wat Mahatat met het beroemde Boeddhahoofd, verstrengeld in een Banyan boom.
Tot halverwege de achttiende eeuw was Ayutthaya een enorme stad. Een welvarende stad ook, omdat het centraal op de handelsroute tussen China en India lag. Maar in een oorlog met de Birmezen werd de stad in 1767 grotendeels vernietigd.
U verblijft in het karakteristieke Athithara. Veel dichter bij het echte Thaise leven komt u niet. Het huis en de kamers zijn helemaal in klassieke Thaise stijl gebouwd en ingericht. De faciliteiten zijn eenvoudig, maar atmosfeer en locatie maken alles goed.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus, Fiets

Hotel: Athithara Homestay
Dag 6: Naar Sukhothai. De eerste Thaise hoofdstad.
U reist vandaag een beetje terug in de tijd. Sukhothai was het eerste Siamese koninkrijk. Lang voordat Ayutthaya een rol in de Thaise geschiedenis ging spelen.

Dit zijn de mogelijkheden onderweg naar Sukhothai:

U kunt aanleggen in Lopburi, een van de oudste en meest sfeervolle steden van Thailand. De stad staat bekend om de veel makaken. Amsterdam heeft de duiven op de Dam, Lopburi de apen. Deze apen en een fiks aantal historische bezienswaardigheden maken het de moeite waard in Lopburi te stoppen.
Er moet natuurlijk ook gegeten worden. Als u de moeite neemt ongeveer 5 minuten vanaf de snelweg door de rijstvelden te rijden (uw chauffeur weet de weg, er zit een routebeschrijving bij uw reisplanning), komt u bij de Chaba Lagoon in Chaimat. Eet smakelijk!
In Phitsanulok staat de Phra Si Rattana Mahathat tempel, die in Thailand beroemd is omdat er (volgens de Thai) er het mooiste Boeddhabeeld van het land te zien is. Koning Rama V was in ieder geval erg onder de indruk en wilde het beeld naar Bangkok brengen. De bevolking kwam in opstand en de Boeddha bleef in Phitsanulok, waar overigens maar weinig toeristen komen.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Le Charme Sukhothai Resort
Dag 7: Fietsen in Sukhothai? Phrae. Tijd om de Thai beter te leren kennen.
Ook Sukhothai laat zich, vanwege de omvang, goed per fiets ontdekken. Uw hotel ligt dichtbij het Historical Park. Gebruik een paar mooie uurtjes in de ochtend, zodat u veel kunt zien. Aan het begin van de middag zet u dan de reis voort richting Phrae.

Tijd om de Thai wat beter te leren kennen. Dat doen we in Phrae. Waarom? Omdat u het pure Thailand het best leert kennen als u dicht op het dagelijks leven van de Thai zit, en dan nog het best in een deel van Thailand waar het leven nog weinig aangetast is door westerse invloeden en niet wordt geregeerd door de mobiele telefoon. In Phrae is dat zo. U logeert bij Thaise families thuis in hun teakhouten huis.

De families waar u verblijft en mee leeft zijn deel van de Red Brick Homestay gemeenschap in Ampher Song, in de vallei van Phrae. U gaat met ze naar de markt, schoolkinderen gaan voor u koken.

Nadat u hier aankomt is er alle tijd om rustig aan de omgeving te wennen. Bezoek de kruidentuin of de kleine waterval in de buurt. Die waterval is overigens vooral in de regentijd de moeite waard. In de avond zult u waarschijnlijk naar de lucht kijken, het avondlicht kan hier erg bijzonder zijn.
Meals: Ontbijt, Lunch, Dinner

Transfer: Minibus

Hotel: Homestay
Dag 8: Phrae. Naar de markt, lunch door scholieren, maanlandschap Phrae Muang Pi.
De familie waarbij u gelogeerd hebt begeleidt u naar de versmarkt, waar u een typisch Kan Toke stijl ontbijt krijgt geserveerd. Uiteraard kijkt u rond op de markt en laat uw 'gids' u zien welke ingrediënten hier belangrijk zijn voor een heerlijke Noord-Thaise maaltijd. Dat kan natuurlijk niet zonder zelf te proeven!

Is Ban Nun een openluchtmuseum of heeft hier de tijd stil gestaan? Waarschijnlijk het laatste, want het dorp is weliswaar oud maar leeft volop. U gaat er met de lokale songthaew taxi naar toe. U ziet er ouderwets smidsen en andere handarbeid. Het hangt een beetje van het seizoen af of u kunt zien hoe de rijst wordt geoogst. Als dat zo is dan zijn hele families bezig om te helpen. Misschien wilt u het zelf ook even proberen?

Met enig geluk ziet u een Bai Sri ceremonie, die al dateert uit de tijd dat deze regio nog onderdeel van het Lanna koninkrijk uitmaakte, zo'n beetje het prilste begin van wat later Thailand werd. Lunch wordt gemaakt door studenten van de lokale school. U biedt ze de kans even Engels te kunnen spreken.

U gaat naar het Moh Hom dorp, waar op ambachtelijke wijze Thai denim wordt gemaakt en u kijkt bij de bijzondere maanlandschappen van Phrae Muang Pi. Hier zijn door erosie huizenhoge zandstenen monumenten ontstaan.
Meals: Ontbijt, Lunch, Dinner

Transfer: Minibus, Lokale taxi

Hotel: Homestay
Dag 9: Naar Chiang Rai, de Gouden Driehoek. Rijstvelden en bergen.
De 'karavaan' trekt verder. Helaas moet u afscheid nemen van uw familie in Phrae. U gaat op weg naar Chiang Rai, de noordelijke stad was al in de 13e eeuw het middelpunt van het Lanna koninkrijk. Pas zo'n 500 jaar later werd het ingelijfd bij Siam, wat later Thailand zou worden.

Het is een van de mooiste streken van Thailand, met prachtige rijstvelden en bergen. Ook was Chiang Rai onderdeel van de Gouden Driehoek, een verwijzing naar het gebied waar de rivieren de Ruak en de Mekong samenvloeien en Myanmar, Laos en Thailand elkaar treffen. De Gouden Driehoek is inmiddels een synoniem voor de opiumhandel in deze regio. In het midden van de vorige eeuw werd hier de meeste opium ter wereld geproduceerd. Mede door de inzet van koning Bhumibol zijn veel boeren overgeschakeld van opiumteelt op het verbouwen van groente.

-Bewaar uw zin in een kopje koffie voor het schattige koffiehuis Ta Kwan, een favoriet bij Green Wood Travel. De koffie is niet alleen goed, maar er wordt veel werk gemaakt van de presentatie. Met slagroom worden de mooiste ontwerpen op uw koffie vorm gegeven. Ze hebben ook gewoon thee, smoothies en lunch. Pluspunt: Ta Kwan ligt op een mooie plek aan het meer, garantie voor een fraai uitzicht.

-Chiang Rai heeft een levendige avond bazaar waar bergstammen uit de regio hun spullen komen verkopen. Glimmend middelpunt is de klokkentoren, die 's avonds op verschillende manieren wordt belicht.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Laluna Hotel & Resort
Dag 10: Vrije dag in Chiang Rai. Koopjes jagen op de grensmarkt? Drielandenpunt?
Er is geen programma voor deze dag, maar dit kunt u vandaag zoal doen:

-Mae Sai grensmarkt tussen Thailand en Myanmar. Mae Sai is de noordelijkste stad van Thailand en ligt dus erg dicht bij Myanmar (het oude Birma). Leuk om even te stoppen en de dagelijks gang van zaken te aanschouwen. Koopjesjagers kunnen goede zaken doen op de markt. We raden niet een specifieke markt aan, eigenlijk is heel Mae Sai een grote openlucht markt. Uiteraard zijn er veel restaurants. Onder de brug naar Myanmar bijvoorbeeld.

-Lunchen kan ook bij het Yoongkhao restaurant. Alle specialiteiten komen hier -natuurlijk- uit het noorden van Thailand. Het ligt mooi, het heeft een rustige tuin met uitzicht op de bergen.

-Drielandenpunt van Thailand-Myanmar-Laos (Golden Triangle). Het drielandenpunt wordt gevormd door het plaatsje Sop Ruak, waar de grens eigenlijk wordt bepaald door de samenvloeiende rivieren Nam Ruak en Mekong. Mooi te zien vanaf de heuvel waar ook de 1200 jaar oude Phra That Phu Khao tempel staat. Vanuit Sop Ruak kunt u boottochtjes maken door het grensgebied of naar het souvenirdorp Done Xao in Laos.

-Opium Museum (Golden Triangle). De Opiumhal geeft informatie over het telen en gebruiken van opium in de afgelopen 5000 jaar. Het vertelt hoe opium naar Azië kwam en hoe de opiumoorlog tussen China en Engeland verliep. In het Opiumhuis zijn attributen die nodig zijn om opium te verbouwen en gebruiken tentoongesteld. Ook zijn er getuigenissen van vroegere opiumverslaafden opgetekend.
 
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Laluna Hotel & Resort
Dag 11: Naar Chiang Mai. De Witte Tempel Wat Rong Khun. Parasolfabriek of taart?
Vertrek uit het hoge noorden. U gaat op weg naar Chiang Mai, een van de populairste locaties in Thailand. Voor de laatste keer met uw eigen chauffeur. Chiang Mai, de stad tussen de heuvels, de oude hoofdstad van het Lanna koninkrijk, is kleiner en rustiger dan Bangkok. En de temperaturen zijn er prettiger.

-Op uw reis door Thailand mag de Witte Tempel niet ontbreken. De Wat Rong Khun is een hedendaagse en onconventionele boeddhistische tempel, in 1997 ontworpen. Het meest in het oog springt -uiteraard- de witte buitenkant, waarmee de architect de reinheid van Boeddha probeert weer te geven. Met een wit mozaïek wordt de wijsheid van Boeddha weerspiegeld. De tempel is nog niet af (net zoals bijvoorbeeld de Sagrada Familia in Barcelona nog niet af is, maar al wel beroemd), pas rond 2070 is het complex compleet. Het zal dan uit negen gebouwen bestaan, ieder met een eigen betekenis.

-Op route 118, een dik half uur buiten Chiang Rai of twee uur van Chiang Mai, ligt het Charin Garden Resort. Het gebak en de zelf gemaakte taarten zijn voor velen een reden om even rustig in de tuin aan de rivier te pauzeren.

-Sankampaeng Bor Sang Parasolfabriek. Dit parasol dorp ligt ongeveer een kwartier van Chiang Mai vandaan. Het hele productieproces is hier te bewonderen. Net als de kunstenaars die parasols beschilderen of als het zo uitkomt telefoonhoesjes of sjaals. Kleurrijk en vrolijk.

Gebruik de avond om heerlijk door de stad te wandelen en een van de markten te bezoeken. Ondanks de vele reizigers die Chiang Mai aandoen is de sfeer op straat en de manier waarop u wordt benaderd nog echt Thai.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: The Park Hotel
Dag 12: Trektocht door de jungle bij Chiang Mai. Bezoek aan Karen bergstammen.
We vertrekken om 9.00 uur per truck uit Chiang Mai en rijden noordwaarts naar het nationale park Chiangdao. Onderweg doen we boodschappen op de lokale markt van Mae Malai. Misschien tevens een kennismaking met lokale vruchten en kruiden, die u voor het eerst van uw leven ziet of proeft. Voordat we aan de jungle trektocht beginnen stoppen we bij de Mok Fa waterval voor een verfrissende duik. Een lunch van lokale gerechten wordt geserveerd in een restaurant in Baan Pang Lun.

In de middag bezoeken we een heetwaterbron, daarna gaan we gedurende anderhalf uur te voet verder door de jungle. We stoppen in een dorp van de Karen. Zij vormen de grootste minderheidsgroep bergstammen in Thailand. Er wonen er ongeveer een miljoen in het Noorden van Thailand, vlakbij Myanmar waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Bekend zijn de vrouwen met meerdere ringen om hun nek. Ze geven de illusie dat de nek langer is. Dit doen alleen vrouwen van de Padaung stammen, een subgroep van de Karen. We bezoeken vandaag ook een tweede Karen dorp, op ongeveer twee uur lopen van het eerste dorp. Hier zullen we eten, uitrusten en de nacht doorbrengen.
Meals: Ontbijt, Lunch, Dinner

Transfer: Trcuk

Hotel: Homestay
Dag 13: Olifantenverblijf in de jungle, met het bamboevlot de rivier af.
Na het ontbijt in het Karen dorp lopen we in een uurtje naar een olifantenverblijf. Hier maakt u kennis met de olifanten en hun verzorgers, de mahouts.

In de middag zakken we op een bamboe vlot de Taeng rivier af. We drijven rustig door de prachtige natuur terwijl u op uw gemak om u heen kunt kijken. De tocht duurt zeker drie uur en het wordt nog even spannend als we een aantal stroomversnellingen passeren.

We meren af bij een Shan dorpje. Hier staat de truck al klaar om u weer terug te brengen naar Chiang Mai. Rond vijf uur arriveert u in uw hotel.
Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: Vlot, Truck

Hotel: The Park Hotel
Dag 14: Vrije dag in Chiang Mai. Kookcursus? Jungle Flight?
Vrije dag in Chiang Mai. Bezoek Wat Di Suthep, maak een wandeling door de stad, rust lekker uit of gooi het over een andere boeg: leer Thais koken of zwier als Tarzan door de Thaise jungle.

Aanbevolen: Wat Doi Suthep ligt ruim 300 trappen hoog en biedt, nadat u de slangen trap hebt beklommen, een mooi uitzicht over de omgeving. Het is een van de belangrijkste tempels in dit deel van Thailand. Volgens de legende heeft een witte olifant hier een afgebroken stukje bot uit de schouder van Boeddha naar toe gebracht. Op de plek waar de olifant stopte is later het tempel complex gebouwd. Op de top van de berg trekt een gouden stoepa de volle aandacht. Gelovigen uit de wijde omgeving komen hier naar toe om te bidden. Ze laten lotusbloemen en offers achter. Er staan veel fruitbomen, kleine altaartjes en monumentjes en er staat een beeld van de witte olifant.

Heeft u altijd al meer willen weten over dat heerlijke Thaise eten en hoe het bereidt wordt? Deelnemen aan de Thai Farm Cooking School is dan een superleuke en leerzame dagbesteding! 
Of: Maak een Jungle Flight, de avontuurlijkste attractie van Chiang Mai. Vlieg over en door het regenwoud op een van Thailand's vijf hoogste bergen, Doi Lankah, langs de zes kilometer lange, supersnelle en hoogste ziplines (kabelbaan of tokkelbaan) van Azië met maar liefst 39 platforms. Kijk voor de uitgebreid informatie op Tokkelen Jungle Zzziplijnen - 39 Platforms
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: The Park Hotel
Dag 15: Van Chiang Mai, via Surat Thani naar Khanom.
U kunt rustig van het ontbijt genieten en nog een wandelingetje door Chiang Mai maken. U wordt op tijd naar het vliegveld gebracht, waar u om 13.15 vertrekt naar Surat Thani.

Een kleine twee uur later komt u daar aan en wordt u opgewacht door onze chauffeur. U wordt naar Khanom gebracht. U verblijft in Aava Resort & Spa of een gelijkwaardig hotel.
Meals: Ontbijt

Transfer: Mininbus, Vliegtuig

Hotel: Aava Resort & Spa
Dag 16: Boottocht, snorkelen, kajakken. Op zoek naar de roze dolfijnen.
Er staat vandaag een interessante boottocht op het programma, die hopelijk voor een unieke ervaring gaat zorgen als u de zeldzame roze dolfijnen kunt spotten.

Rond 08.30 wordt u opgehaald voor een dag vol avontuur. Vanaf de pier stapt u op een lokale vissersboot om op weg te gaan naar een prachtige archipel met elf eilandjes die uit de zee oprijzen. Dit gebied wordt 'Moo Koh Thalay Tai' genoemd, oftewel de eilanden van de Zuidelijke zee.

Hierna koersen we naar Taled Bay, bekend vanwege het grote aantal dolfijnen dat hier leeft. Bekijk ze van dichtbij terwijl u met een kajak om het eiland peddelt. Hier is de kans ook zeer groot dat u het zeldzame roze exemplaar zult zien.

Er staat een lunch op het strand op het programma, nog meer snorkelen en zwemmen en een bezoek aan een project dat in voedsel voor dieren voorziet. Lees meer op: Roze dolfijnen
Deze tour vertrekt niet het hele jaar. Het kan dus zijn dat hij niet in het reisprogramma kan worden opgenomen.
Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: Minibus, Boot

Hotel: Aava Resort & Spa
Dag 17: Stranddag. Zonnebrandolie en wandelingetjes naar zee.
Het draait vandaag om zonnebrandolie en wandelingetjes naar zee.

Het Aava Resort & Spa zal uw leven gemakkelijk maken. Maak een wandeling over het poeder-witte zandstrand, ontspan met een traditionele Thaise massage of geniet eens extra van de heerlijke Thaise gerechten, die u inmiddels natuurlijk al behoorlijk leert kennen. Geniet van dit paradijs waar wuivende kokospalmen, weelderige groene landschap, kalksteen bergen en vrijwel ongerepte stranden nog in hun natuurlijke staat te bewonderen zijn.
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Aava Resort & Spa
Dag 18: Stranddag. Geniet zolang het kan.
Kent u dat gevoel dat u na een paar dagen aan het strand bekruipt. De dagen gaan razendsnel voorbij zonder dat u echt wat doet. Geniet dus zolang het nog kan. Want: "De twee belangrijkste zaken om in leven te blijven zijn kokosnootmelk en de zon", zei acteur Dustin Hoffman al eens.
 
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Aava Resort & Spa
Dag 19: Zwemspullen inpakken. Nachttrein naar Bangkok.
U kunt nog snel een keer gaan zwemmen of toch dat boek uitlezen dat al zo lang in uw koffer om aandacht vraagt.

In de loop van de middag wordt u naar het treinstation van Surat Thani gebracht. De nachttrein naar Bangkok vertrekt aan het eind van de middag. U reist tweede klas met slaapplaatsen in een gemeenschappelijke wagon.
Meals: Ontbijt

Transfer: Slaaptrein

Hotel: Nachttrein
Dag 20: Terug in Bangkok. Grand Palace, Chinatown, Jim Thompson House?
Terug in Bangkok en neem zelf een Meter Taxi naar uw hotel. Er staan twintig op u te wachten!
Er is nog tijd om deze dag goed te gebruiken. Wat dacht u van zo'n beroemde Thaise voetmassage of lekker zwemmen in het hotel? Of neemt u het taxibootje over de klong op weg naar de oude stad, Golden Mount, Chinatown of het Jim Thompson House?

Wij geven u graag de ruimte zelf uw tijd in te vullen. Wilt u suggesties? Green Wood Travel is al een kwart eeuw de Thailand expert. Kom gerust langs voor de laatste tips over lekker eten, uitgaan en de belangrijkste bezienswaardigheden.

Blader eens langs de vele tours die Green Wood Travel in Bangkok aanbiedt. Misschien zit er iets van uw gading bij. Kijk op: Tours in Bangkok.
Meals: Geen

Transfer: Geen

Hotel: Prince Palace Hotel
Dag 21: Einde van uw reis door het land van de glimlach.
Uw reis door het land van de glimlach eindigt hier. Het waren ongetwijfeld onvergetelijke dagen. Gelukkig hebt u de foto's nog.

Onze chauffeur brengt u naar het vliegveld voor uw vlucht naar huis of -wie weet- naar uw volgende bestemming.
 
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Geen
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids.
Vervoer als omschreven per minibus (airco), lokale open taxi en/of bus en genoemde vlotten/ boten.
Vlucht van Chiang Mai naar Surat Thani (bagagevrijheid 20kg check-in 7kg hand).
Genoemde 2e klasse nachttrein met gereserveerde slaapplaatsen (ventilator of airco) en gedeeld toilet.
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
De homestay in Ayutthaya en Phrae ventilator gekoelde kamers met gedeelde sanitaire voorzieningen.
De jungletrek in Chiang Mai verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space!) als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair. Geen elektriciteit, maar olielampen.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden en transfers.
Vliegtickets.
Online inchecken en persoonlijke uitgaven.
Visumkosten.
Bagage-afhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
  • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 14:00 uur & check-uit tijd is uiterlijk 12:00 uur.
  • Een geldig paspoort en visum is uw verantwoordelijkheid, controleer uw reispapieren!
  • Om de kwaliteit van de jungletrek op een constant niveau te houden, kan de gids onder bepaalde omstandigheden (bijv. het weer) besluiten van het programma af te wijken. De intentie van deze voettocht blijft echter te allen tijde gehandhaafd.
  • Een dag voor vertrek haalt onze gids u op omstreeks 18.30 uur bij de hoofdingang van het hotel. 's Avonds op ons kantoor is er een informatieavond.
    Onderwerpen zijn; wat moet ik meenemen, kan ik uitrusting lenen, wat kan ik verwachten, wie gaat mee?

  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we de route of het hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van Thailand: Reis van de glimlach blijft te allen tijde gehandhaafd.
    Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.
    Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours