Trein & Boot Tour naar Mahachai

Tourcode:0128
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30 - 16.00
Category: TreinreisDuurzaam
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 54 eerlijke recensies. Lees Recensie
De lokale Thaise trein vertrekt vanuit een dichtbebouwde en drukke Bangkokse wijk aan de westkant van de Chao Phraya Rivier. Wanneer de trein vertrekt, rijdt u bijna door de huiskamers en keukens van de lokale mensen. Onderweg ziet u de hoge gebouwen van Bangkok kleiner en kleiner worden totdat u omgeven bent door rijstvelden en huizen op palen. PRIVÉ TOUR !
Green Wood Travel kan voor een kleine meerprijs deze tour exclusief privé uitvoeren
BOEK PRIVÉ !


Samut Sakhon heette vroeger ' Tha Chin' (Chinese Pier), waarschijnlijk omdat het een handelspost was waar veel Chinese jonken (boten) aanmeerde. In 1548 werd op deze plaats ' Sakhon Buri' gesticht, aan de monding van de Tha Chin Rivier. Het was een centrum voor het rekruteren van soldaten uit de diverse kustplaatsen. De naam werd later veranderd in 'Mahachai' toen in 1704 het kanaal Klong Mahachai werd gegraven, dat de Tha Chin verbond met de stad. De stad werd herdoopt door Koning Rama IV tot 'Samut Sakhon' maar staat nog steeds bekend als 'Mahachai'.

We beginnen met de transfer vanaf het Prince Palace Hotel naar het Wongwian Yai treinstation aan de Thonburi-kant van Bangkok. Dit lokale station ligt in het centrum van Wongwian Yai markt. Het geeft u een kleurrijk beeld van dagelijkse Thaise leven. De open en ventilatorgekoelde (3e klasse) trein brengt u zo goed als zeker als enige toerist naar Samut Sakhon. Geniet van de mooie vergezichten en de mensen om u heen. Eenmaal aangekomen in Samut Sakhon bezoeken we Thailand's grootste vis- en specerijenmarkt, de Mahachai Market. Het is een vreemde gewaarwording om zoveel onbekende producten te aanschouwen en te ruiken. Heeft u weleens krabben van 15 centimeter breed en meer dan 500 gram in gewicht gezien?

Als we bekomen zijn van alle luchtjes wacht de volgende verrassing. Met een originele samlor (riksja) zetten we de excursie voort met een verbazende rit door het oude plaatsje Tha Salong. Overal ziet u kleine familiebedrijfjes, waar mensen drukdoende zijn met het verwerken van garnalen, vissen en kreeften tot pasta, een Thaise delicatesse. Vervolgens komen we uiteindelijk aan bij een tempel waar monniken mediteren en duizenden zwaluwen nestelen. Dan is het tijd voor een heerlijke en uitgebreide lunch, natuurlijk in een lokaal Seafood restaurant naast de markt en aan de rivier. Als u niet van zeevruchten houdt, bestelt de gids iets anders.

Na de lunch gaan we naar de pier voor een unieke boottocht over de Tha Chin Rivier richting Golf van Thailand. We varen door een schilderachtig landschap; hier maakt u uw mooiste vakantie foto's. Zie hoe Thaise vissers leven, in hun huizen langs het kanaal, waar ze ook hun netten en boten repareren. De kleurrijke vissersboten, in ieder formaat, varen langs, volgeladen in en weer leeg uit de haven. Na deze enerverende boottocht is het weer tijd om terug te gaan naar Mahachai om vervolgens met de trein af te reizen richting Bangkok. Vanaf het station transfer terug naar het Prince Palace Hotel in Bangkok.
Deze dag is een onvergetelijke ervaring, die u niet mag missen.

WAT TREINGANGERS ERVAREN, lees de recensiesOpmerkingen: kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
 • Deze dagtocht is minder geschikt voor jongere kinderen.
 • Naast deze unieke treintocht kan Green Wood Travel ook uw privé tocht door Bangkok organiseren.
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf Prince Palace Hotel). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per open lokale 3e klasse trein, airconditioned minibus of auto en diverse open boten.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris, alcoholische drankjes en tips, transfers van andere Bangkok hotels en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Trein & Boot Tour naar Mahachai

  Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 54 eerlijke recensies.
  Name: Henk van den Burg
  Date: 12-Dec-18

  Recensie: 2 december o.l.v. de enthousiaste gids Nanan hebben wij met erg veel plezier deze dagtocht gemaakt. Wil je de drukte van Bangkok eens een dage ontsnappen is dit echt een aanrader! Het bezoek aan de lokale markt, dat leuke oude treinstation met die antieke lokale trein en de mooie boottocht in het vissersplaatsje Mahachai, we vonden 't allemaal heel erg leuk!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Esther van der Steen
  Date: 30-Nov-18

  Recensie: Echt een aanrader, treintour is leuk, varen is leuk en het tochtje op de riksja ook super. Dit moet je echt gedaan hebben als je in Bangkok geweest ben. In de ochtend wordt je opgehaald met een busje met gids deze blijft heel de dag bij je, treintour duurt ongeveer 1 uur je kijkt je ogen uit!! Het is wel een tour voor de hele dag...  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Rinus
  Date: 30-Nov-18

  Recensie: Leuke excursie veel gezien goede uitleg gekregen ook van de locale bevolking. Goede excursie goede prijs/kwaliteit verhouding.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Dick van der Lucht
  Date: 24-Nov-18

  Recensie: Leuke excursie met voor elk wils. Veel afwisseling ook qua vervoer. Zeer de moeite waard.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Tina Laroy
  Date: 23-Nov-18

  Recensie: Begin november deze tour gedaan echt een aanrader. Je ziet erg veel. Markten zijn tot aan de rails toe. In het dorpje een mooie vismarkt, en bij de haven goed kunnen zien hoe het er hier aan toe gaat. Een mooi tochtje met de boot gemaakt en daarna nog met een riksja waar we onderweg nog een tempel bezocht hebben en ook veel zien van de lokale bevolking. Een perfecte lunch gehad in een visrestauant (er waren ook vlees en groente gerechten). Am was een goede gids voor ons deze dag.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  1950 Baht
  Trein & Boot Tour naar Mahachai

  De lokale Thaise trein vertrekt vanuit een dichtbebouwde en drukke wijk aan de westkant van de Chao Phraya Rivier. U rijdt bijna door de huiskamers en keukens van de bewoners heen

  Vanaf:
  1250 Baht
  Brug over de River Kwai-rivier

  De beruchte Birmaspoorlijn werd onder dwang van de Japanners aangelegd door o.a. geallieerde krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog en ligt in Kanchanaburi, 130 kilometer