Historische tour naar Lampoon

Tourcode:0215
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30 & 13.30
Category: Markten
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies. Lees Recensie
Een boeiende excursie naar Lampoon, een belangrijke historische stad uit het jaar 660 met zijn vele bezienswaardigheden en bijzondere sfeer.

Vertrek per airconditioned minibus vanuit uw hotel in Chiang Mai naar Lampoon dat ongeveer 26 kilometer ten zuiden van Chiang Mai ligt. Het stadje werd in 660 gesticht als de hoofdstad van het toenmalige Mon-rijk Haripoonchai. Als we de stad binnen rijden zien we al de overblijfselen van de oude muren. We bezoeken eerst de Haripoonchai tempel uit 897, waar de Koning vroeger woonde.

De massief gouden pagode van 51 meter hoog waarin een relikwie van Boeddha bewaard wordt torent boven de omgeving uit. Op hetzelfde tempelterrein bevindt zich een voetafdruk van Boeddha en een unieke teakhouten bibliotheek met o.a oude Pali geschriften. Een Chedi in Lanna stijl en enorme gong complementeren het geheel.

Hierna bezoeken we Wat Jammathevee, genoemd naar Koningin Jammathevee, die de eerste vorstin was van het Haripunchai rijk. Terug naar het heden in het pittoreske dorpje Pa Sang, dat bekend staat om haar traditionele katoenweefkunst. U kunt door het dorpje wandelen en zien hoe het weefproces verloopt en als u dat wilt kunt u hier ook als souvenir de producten van hoogwaardige kwaliteit kopen.

Terug naar Chiang Mai over de oude route. Geniet van de prachtige vergezichten met houten Thaise huizen en honderden jaren oude bomen.

U kunt deze excursie 's ochtends of 's middags doen.Opmerkingen: correct gekleed. We bezoeken diverse historische tempels.
Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Mai hotels.) Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door professionele lokale Engelssprekende Thaise gidsen. Vervoer per airconditioned minibus.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Mai hotels en facultatieve excursies.
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Recensie voor Historische tour naar Lampoon

Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies.
Name: Peter
Date: 06-Jun-19

Recensie: Aanrader! Goede gids, transport, keurig op tijd.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Michel Schimmel
Date: 13-Jan-19

Recensie: Vol verwachting op zondag ruim op tijd in de lobby, echter na een uur hebben te zitten wachten werd het ons toch wel duidelijk....vandaag geen gids die ons komt ophalen. Greenwood helaas op zondag ook niet te bereiken. Na zelf 2 keer te hebben en ook enkele mails te hebben verstuurd, deze tocht alsnog de woensdag erop gedaan. Was uiteindelijk wel een leuke excursie, maar jammer dat Greenwood naar onze mening wat langzaam reageerde (waren we niet gewend !!)Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

Name: Wendy
Date: 08-Nov-18

Recensie: Mooie reisroute van Chiangmai naar lampang. Onderweg een aantal keren gestopt bij lokale markten. Lampang is een gezellige stad met veel leven langs de rivier, rijtuigjes en schitterende tempels. Onze gids (Ms. Ae) was perfect. Het was een wel bestede dagtrip.Rating
Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


Aanbevolen door Green Wood

Vanaf:
1050 Baht
Bergstammen, ver van de gebaande paden

Een bezoek aan diverse bergstammen. U beleeft een tocht met veel afwisseling en avontuur in de bergen van Noord-Thailand en maakt kennis met een manier van leven die wellicht primi

Vanaf:
1350 Baht
Langnek en andere bergstammen

Een dag vol avontuur: op bezoek bij diverse bergstammen, waaronder de beroemde longnek, een fascinerend grottencomplex en een liefelijke orchideeën- en vlindertuin.

Vanaf:
1650 Baht
Gouden Driehoek & Chiang Rai

Een compacte tour naar de omgeving van het roemruchte drielandenpunt, Thailand - Birma - Laos. De naam van de Gouden Driehoek is onlosmakelijk verbonden met de papaverteelt en de h

Vanaf:
1850 Baht
Historische tour naar Lampoon

Een boeiende excursie naar Lampoon, een belangrijke historische stad uit het jaar 660 met zijn vele bezienswaardigheden en bijzondere sfeer.

Vanaf:
1050 Baht
Doi Suthep en handwerkindustrie

De Wat Prasart Doi Suthep ligt op 1300 meter hoogte in het Doi Pui National Park. De fraaie tempel, een bezoek meer dan waard, ligt 16 kilometer van de stad en is te bereiken over