Lichte jungletrek (3 dagen / 2 nachten)


Prijs vanaf
2,550 Baht
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00 - 17.00
BOEKING
Lichte jungletrek in Chiangmai familie vakantie in ThailandLichte jungletrek in Chiangmai familie vakantie in ThailandLichte jungletrek in Chiangmai familie vakantie in ThailandLichte jungletrek in Chiangmai familie vakantie in ThailandLichte jungletrek in Chiangmai familie vakantie in ThailandLichte jungletrek in Chiangmai familie vakantie in ThailandLichte jungletrek 3 dagenLichte jungletrek 3 dagenLichte jungletrek in Chiangmai familie vakantie in ThailandLichte jungletrek 3 dagenLichte jungletrek in Chiangmai familie vakantie in ThailandLichte jungletrek 3 dagenLichte jungletrek 3 dagenLichte jungletrek in Chiangmai familie vakantie in ThailandLichte jungletrek in Chiangmai familie vakantie in ThailandLichte jungletrek in Chiangmai familie vakantie in ThailandLichte jungletrek in Chiangmai familie vakantie in ThailandLichte jungletrek 3 dagenLichte jungletrek in Chiangmai familie vakantie in Thailand
Tourcode:0250
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00 - 17.00
Category: Jungle trekkingInheemse gemeenschap toerisme
Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 79 eerlijke recensies. Lees Recensie
Voor de avontuurlijk ingestelde reiziger heeft Noord-Thailand veel te bieden. Green Wood Travel verzorgt verschillende meerdaagse voettochten, waarbij we meestal overnachten in dorpen van bergstammen. Voor de langere tochten is enige conditie vereist, terwijl u bij alle voettochten moet rekenen op primitieve overnachtingen. Alle maaltijden zijn inbegrepen, door de gids klaargemaakt.

De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gidsen, zodat een jungletrek nog steeds een onvergetelijke ervaring is.

Deze 'LICHTE' jungletrek is een gevarieerde beleving. In het droge seizoen (Nov-Apr) inderdaad licht maar tijdens de moesson (Mei-Okt) een stuk zwaarder.

Een prima voorbereiding vormt een bezoek aan het Tribal Research Institute Museum, geopend van maan- t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur op Chotana Road in Chiang Mai. Tel: 053 210872.
Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: open pickup truck
Dag 1: Een afwisselende dag met watervallen, lokale markten en bergstammen

's Morgens vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai en rijden we in een open pick-up truck de bergen in. We stoppen bij de levendige markt van Mae Malai. De eerste kennismaking met de plaatselijke bevolking en wat een bonte verzameling van lokale groenten, vruchten en bloemen en niet te vergeten de geuren van al die kruiden.

We rijden nog wat verder de jungle in en stoppen bij een fraaie waterval. Een verfrissende duik in het heldere water en daarna kunt u op deze romantische plek de lunch gebruiken. Met de truck gaan we verder via een weg die zich door de prachtige natuur heen slingert en komen dan uit bij het nationale park Huay Nam Dung. In een dorp van de Shan laten we de truck achter en begint de echte jungle trek. We lopen ongeveer anderhalf a twee uur door de jungle en u komt hier ogen en oren tekort om alles om u heen te zien en te horen!

We komen uit in een dorpje van de Karen. Het grootste deel van dit volk leeft in Birma (Myanmar), aan de grens met Thailand. Zij streven naar een zelfstandige staat. Dat levert hevige schermutselingen op met de Birmaanse regering. De Karen zijn onderverdeeld in diverse stammen, waaronder de bekende 'long necks', die in Thailand bij Mae Hong Son leven. Hier kunt u rustig rondkijken en wat met de bewoners praten. Het avondeten wordt klaargemaakt en u brengt uw eerste nacht door op een bamboematje bij de gastvrije inwoners van dit dorp.


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: olifant
Dag 2: Flinke voettocht naar het jumbokamp en verder met een olifant

Na het ontbijt gaan we een flinke wandeling van zo'n drie uur maken door de jungle. Overal is het weelderig begroeid en hoog boven ons uit vormen de bomen een schaduwrijke groene hemel. De tocht eindigt in een olifantenkamp**. Hier krijgt u de tijd even te relaxen en van de kookkunsten van de gids te genieten terwijl de olifanten-oppassers, de mahouts, hun dieren uit het bos halen en ze "opzadelen" met de bankjes waar u op mag plaatsnemen.

Wat volgt is een spectaculaire rit van meer dan een uur met een olifant, berg op en af door de jungle. Het is ongelofelijk met welk een precisie deze statige jumbo's over de smalle junglepaden hun weg vinden. Na aankomst met de olifanten in het Karen dorpje Ban Pa Khaolam kijken we nog wat rond en maken een praatje met de bewoners. We eten en slapen weer bij een familie in het dorp.

** de trek met werkolifanten is nooit verplicht. Maak u wensen kenbaar aan onze gids.


Overnachting:
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: bamboevlot & open pickup truck
Dag 3: Meer bergstammen en vlotvaren over een wilde junglerivier

Ontbijt in de jungle is een niet alledaags begin van deze dag. We houden het relaxed want het volgende onderdeel van deze tocht gaat per bamboevlot. Rustig drijven we mee met de stroom en leggen onderweg nog even aan om een Karen dorpje te bezoeken. Daarna varen we door naar een Lahu dorp. Nu volgt er een spannend gedeelte want de komende twee uren moeten we door een flink aantal stroomversnellingen heen om uiteindelijk bij een dorp van de Shan terecht te komen.

Zij leven voornamelijk in Birma, waar zij onafhankelijkheid nastreven, desnoods gefinancierd door de handel in drugs. Verspreid door de jungle liggen akkertjes, waar de bergstammen hun gewassen verbouwen. In Thailand is het verbouwen van papaver voor opium onder Amerikaanse druk vrijwel geheel verdwenen. De Koning spant zich in vervangende gewassen te vinden voor de bergstammen, die door het strenge drugsbeleid problemen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien.

Een succesvol koninklijk project is onder meer de teelt van aardbeien. Na aankomst in het bergdorp nuttigen we de lunch en is het tijd voor de terugtocht per truck naar Chiang Mai. Aan het begin van de avond wordt u weer bij uw hotel afgezet, een zee van ervaringen rijker.

Optionele Tours:

Voettocht door de jungle van Mae Taeng (2 dagen / 1 nacht)
Deze tweedaagse expeditie voert je door het mooie nationale park van Chiangdao. Je maakt kennis met verschillende bergstammen, loopt door de indrukwek
Het grote avontuur (4 dagen / 3 nachten)
Deze interessante en afwisselende tocht gaat langs maar liefst 5 verschillende bergstammen. In afgelegen dorpjes in het noorden van Thailand proberen
Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten)
De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternat
Opmerkingen: om de kwaliteit van de voettochten op een constant niveau te houden, kan de gids onder bepaalde omstandigheden (bijv. het weer) besluiten van het programma af te wijken. De intentie van deze voettocht blijft echter te allen tijde gehandhaafd.

Een dag voor vertrek haalt onze gids u op tussen 18.00-18.30 uur bij de uitgang van uw hotelreceptie. 's Avonds op ons kantoor is er een informatieavond.
Onderwerpen zijn; wat moet ik meenemen, kan ik uitrusting lenen, wat kan ik verwachten, wie gaat mee?

 • Lees HIER voorbereidings informatie over JUNGLETREKS
 • Lees HIER gedetailleerde informatie over BERGVOLKEREN
 • Lees HIER meer over NOORD-Thailand

 • - Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met (zwem)kleren, handdoek en toiletartikelen.
  - Conditie: deze jungletrek is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen!
  - Malaria-profylaxe: malaria kan tijdens het regenseizoen in de provincie Chiang Mai voorkomen. Wij adviseren u contact op te nemen met uw plaatselijke GGD.

  Neem ook de volgende maatregelen tegen muggen:
 • sluit het muskietennet rond uw bed zorgvuldig
 • draag met name 's avonds kleren die de huid bedekken
 • gebruik muggenmelk (bijv. van het merk Jaico) met DEET
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf ieder Chiang Mai-stadshotel of guesthouse. Deze 'Lichte' Jungletrek wordt begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Vervoer per lokale open taxi en/of bussen en genoemde vlotten/ boten. Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space!) als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair. Geen elektriciteit, maar olielampen.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Lichte jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

  Algemene waardering: 4.3 uit of 5 beoordelingen. 79 eerlijke recensies.
  Name: Rosemarie van Beek
  Date: 19-Sep-18

  Recensie: Echt superleuke tocht, heel afwisselend. Goed te doen voor kinderen (11 en 13). wandelen, olifantentochtje en bamboevlotvaren. Slapen in kleine dorpjes in een grote schone ruimte met de overige groepsleden, muskietennetten, wel harde matrasjes en kussens. Echt een aanrader. Wij hadden het niet willen missen!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Jos
  Date: 11-Sep-18

  Recensie: We hebben de complete avonturentour gedaan maar het mooist vonden we de jungle tocht van 3 dagen. Aanrader voor gezinnen met tieners. Onze dochter (15)k vond het super, vooral het wassen van de olifanten en de leuke tocht met ze. Ook de pittige wandelingen tijdens en het varen met het bamboevlot door de dichte jungle was indrukwekkend. Dat de 3 dagen jungle tocht zo mooi was kwam mede door de uitstekende gidsen. Onvergetelijk !  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Bert van Rossem
  Date: 03-Sep-18

  Recensie: Onze jungletour startte in mooi weer, maar eindigde in strotregens. We konden dus niet raften en het tochtje op de olifanten werd een rondje rond het dorp. maar de tocht zelf was indrukwekkend en ook echt spannend ivm de regen. Heel veilig, kregen vanwege de kids en het weer een extra gids mee, de kleinste (10 jr) moest op gevaarlijke stukken bij de gids blijven enz. Spannend, maar het werd ook door de ervaren, professionele gidsen, nooit echt gevaarlijk (later lazen we dat er >20 doden waren gevallen in de provincie in die dagen..) Overnachtingen in dorpjes zijn primitief maar erg leuk, heel klein opblaasmatje kan handig zijn voor mensen met slechte rug. Leuk dus!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam de Keizer
  Date: 31-Aug-18

  Recensie: Deze tocht is zeker niet zo licht als deze omschreven wordt. Je hebt zeker wel een goede conditie nodig om de tocht te volbrengen. Wij hebben deze tocht ervaren als leerzaam en tevens genoten van de prachtige natuur en de lokale bevolking. Was wel even afzien twee nachten op het flinter dunne matras maar was zeker een leuk avontuur en zou het zeker aanbevelen  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Willem
  Date: 27-Aug-18

  Recensie: We hebben bij eerdere trips naar Thailand goede ervaringen opgedaan bij Greenwoodtravel. Over de communicatie betreffende deze tour ben ik minder te spreken. Ondanks meerdere mails met duidelijke vragen ontvingen we antwoorden maar niet op de gestelde vragen. De tour: We hebben deze tour met 2 kinderen van 6 en 7 gedaan en wisten vooraf dat dit in het regenseizoen zwaarder zou zijn. Toch zijn we blij dat we trip hebben gemaakt. De jungle, natuur, rivier, rijstvelden zijn prachtig. Er waren echter een aantal punten van kritiek: 1,5 uur vertraging omdat Greenwoodtravel ons niet op hoogte had gebracht dat we (kopieën van) de paspoorten nodig hadden. Tot ergernis van de andere reizigers. Hierdoor gingen het zwemmen bij de waterval niet door. De "trekking" op dag 1 was lopen over een brede weg van de doorgaande weg naar het eerste dorp. Regelmatig gepasseerd wordend door een scooter. Weinig boeiend. De tocht op de olifant duurde geen 60 maar 30 minuten en voerde niet door de jungle. De gids was erg sympathiek maar de tour was een verplicht nummer voor hem. Tijdens het lopen zette hij er flink de pas in, stopte amper en gaf nergens uitleg over. We hadden gehoopt meer over deze regio te leren. De dorpen zijn niet authentiek. Ze leven van de commercie. Er lopen een heleboel groepen rond die allemaal een eigen huis op palen bewonen. De locals gaan al deze huizen langs om meuk te verkopen. De slaapplaatsen zijn overigens prima. De tocht over de rivier met het bamboevlot was erg leuk. Precies lang genoeg en met een paar stroomversnellinkjes ook lollig. De lunch hierna was lekker maar de verkopers met troep waren hier bijna agressief. Een nieuwe ervaring in Thailand. We hebben een leuke trip gehad. Het waren 3 leuke dagen in een soort attractiepark. Jammer dat de gids weinig enthousiasme op kon brengen om er iets prachtigs van te maken. De laatste keer dat we in noord-Thailand waren is 10 jaar geleden. Wat opviel is dat de prijzen enorm zijn gestegen. In het hotel kostte de simpelste dagtocht al 2500 bath. Bijna 2x Efteling prijs. Zij boden een soortgelijke 3-daagse tocht aan voor bijna het dubbele van de prijs die we greenwoodtravel hebben betaald. De prijs die greenwoodtravel rekent is precies goed. Kortom: een leuke toeristisch trip voor een scherpe prijs die in ons geval door omstandigheden iets minder uitviel.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  1350 Baht
  Doi Inthanon Nationaal Park

  Een vroeg vertrek vanuit Chiang Mai per minibus naar Thailand's hoogste berg de Doi Inthanon (2.565 meter!). Het gebied rond deze berg, die een uitloper is van het Himalayagebe

  Vanaf:
  1000 Baht
  Jungle Pop per vlot en olifant

  Een tour voor een ieder die geen meerdaagse jungle trek kan doen maar wel een interessant dagprogramma met diverse "jungle belevenissen"

  Vanaf:
  7050 Baht
  Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten)

  De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gids

  Vanaf:
  2350 Baht
  Voettocht door de jungle van Mae Taeng (2 dagen / 1 nacht)

  Deze tweedaagse expeditie voert je door het mooie nationale park van Chiangdao. Je maakt kennis met verschillende bergstammen, loopt door de indrukwekkende jungle en drijft op een

  Vanaf:
  4650 Baht
  Het grote avontuur (4 dagen / 3 nachten)

  Deze interessante en afwisselende tocht gaat langs maar liefst 5 verschillende bergstammen. In afgelegen dorpjes in het noorden van Thailand proberen deze volkeren hun kleurrijke t

  Vanaf:
  2550 Baht
  Lichte jungletrek (3 dagen / 2 nachten)

  's Morgens vroeg vertrek vanuit Chiang Mai met de bus voor een korte rit naar het Samoeng district. We maken hier een korte stop om bij de lokale markt van Mae Rim rond te kijk