Mae Hong Son & Chiang Rai avontuur DELUXE (5 dagen / 4 nachten)

Tourcode:0263
Datum: Maandag & Donderdag
Tijd: 08.30
Category: BouwstenenPRIVE
Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 24 eerlijke recensies. Lees Recensie
Mae Hong Son, het dorp in de mist, ligt in een vallei met een authentieke cultuur. Hier is veel te verkennen, zoals het prehistorische Tham Lod grottenstelsel in Pang Mapha, watervallen, in Birmese stijl gebouwde tempels, bergstam dorpen en het intrigerende Palong langnek bergvolk. De locale cultuur komt duidelijk naar voren in de architectuur en de vriendelijke bevolking, een rijke mengeling van Lanna Thai, Karen en Birmese bergstammen, met bijbehorende tradities. De charme en serene kalmte in Mae Hong Son scheppen een perfecte atmosfeer van rust. Een vakantie in het paradijs!
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !

De beruchte Gouden Driehoek, waar Thailand grenst aan Myanmar (Birma) en Laos mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan het noorden. We bezoek de Hall of Opium waar je makkelijk binnenkomt maar moeilijk weer buiten. Een betoverende afwisselende tour die op een ontspannen manier een indruk geeft van het pittoreske noord Thaise landschap.
Overnachting: Fern Resort
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus, vliegtuig, longtailboot
Dag 1: Kennismaking met Mae Hong Son, per boot naar de Long Necks, prachtige tempels.

Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op. Hij begeleidt u naar een restaurant in de stad. Na de lunch gaan we naar de pier, van waar we met een longtailboot naar de Long Neck-stam gaan.

Hun dorp ligt op de grens van Thailand en Birma (Myanmar). We zien daar hoe deze mensen leven; de vrouwen dragen dag en nacht bronzen ringen om hun nek. In totaal kunnen die wel 4 kilo wegen! Met de boot gaan we terug naar Mae Hong Son om daar via de Sutongpe brug een tweetal schitterende Birmese tempels (200 treden!) en de kleurrijke lokale markt te bezichtigen. Deze bamboe-brug is gebouwd door de lokale gemeenschap zodat 's monniken vanuit de tempels over de rijstvelden naar het stadje kunnen lopen.

Transfer naar het Fern Resort. Dit resort is een 'natuurlijke parel' in het toch al met veel flora en fauna gezegende Mae Hong Son. Het ligt een kleine 7 kilometer buiten het stadje, in een vredige vallei op de drempel van het Mae Surin National Park. Happy Hour begint hier om 17.00 uur!

UNIEK: wij organiseren speciale maatwerkreizen voor VOGELAARS op aanvraag. Neem contact op met Green Wood Travel.


Overnachting: Baantawan Pai Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus
Dag 2: Kleurrijke bergstammen, prehistorische Tham Lod grottenstelsel, het artistieke stadje Pai, overweldigende natuur

Na het ontbijt is het tijd om Mae Hong Son te verlaten. We gaan de berg op om daar het kleurrijke Lisu bergstamdorp te bezoeken. De mannen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun kleding: zij dragen felgekleurde 'broekrokken' (meestal hemelsblauw of lichtgroen). De schitterende gewaden van de vrouwen zijn afgezet met stroken applicatiewerk in alle kleuren van de regenboog. We gaan door per 4x4 of minibus naar de Black Lahu-stam. Over de herkomst van de Lahu's is weinig bekend. Het schijnen uitstekende jagers geweest te zijn. Ook hebben zij zich op ruime schaal met de opiumteelt beziggehouden.
We rijden weer verder om de Tham Lod grot te bezoeken. Deze enorme kalkstenen grot ligt verborgen in de dichte jungle en door de grot stroomt een rivier. Lokale bewoners ontsteken kerosine lampen en trekken ons op bamboevlotten dwars door deze mysterieuze gigantische grot. Binnen zijn verschillende beelden te vinden uit de boeddhistische mythologie en sarcofagen uit het bronzen tijdperk en prehistorische grotschilderingen. Onze gids neemt ons mee om naar alle uithoeken.
We lunchen in een restaurant onderweg naar het stadje Pai. Na de lunch bezoeken we de Sai Ngam heetwaterbronnen. Het bronwater is 36 graden dus perfect voor een warm bad (zwemspullen en handdoek meenemen!).

Pai ligt in het smalle dal van de Pai-rivier, dat omgeven is door bebost gebergte dat tot het mooiste van Thailand behoort. We rijden we over de rug van de berg naar de top. We maken stops om het geweldige panorama over ontelbare bergen te bekijken. Op de bochtige weg bergafwaarts bezoeken we nog het dorp van de Hmong bergstam, waarschijnlijk de bekendste. De mannen dragen doorgaans zwarte of donkere pofbroeken. De vrouwen dragen hun haar vaak in een knot. De Hmong maken prachtige spreien in sobere tinten die op veel plaatsen op de avondmarkt in Pai te koop zijn. Dan verder naar het Baantawan Pai Guesthouse of gelijkwaardig voor overnachting.


Overnachting: Khun Mai Baan Suan Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus
Dag 3: Canyon avontuur met steile afgronden, prachtige vergezichten en diepe grotten

Eerst ontbijten en dan snel op weg naar Thailand's Grand Canyon om te zien hoe super amazing een bezoek is aan de Pai Canyon? We kunnen hier de hele dag doorbrengen, behalve wanneer u hoogtevrees heeft. Geniet van de avontuurlijke wandeling over de smalle canyon paden en het uitgestrekte uitzicht en maak gebruik van de vele fotomomenten.
Verder voor een bezoek (en een frisdrankje) aan de historische 'Memorial' brug over de Pai-rivier gebouwd door de Japanners tijdens de 2e wereldoorlog.
We vervolgen de rit door de uitlopers van het Himalaya gebergte naar het beroemde Chiang Dao grottencomplex. In een van de grotten, in dit 12 kilometer diepe grottenstelsel, staat een marmeren Birmees Boeddhabeeld. De gids gaat u voor en we laten u de directe omgeving zien. Verdwaal niet! Daarna rijden we de bergen in richting het stadje Thaton voor een lunch in een restaurant langs de rivier.
Onderweg stoppen we regelmatig om bij mooie uitzichtpunten om te genieten van een kop koffie en bij een Hmong bergdorp dat door de koninklijk familie gesponsord wordt om koffie, aardbeien en groenten te verbouwen in plaats van opium.

Het stadje Thaton is het beginpunt van een populaire boottocht naar Chiang Rai. De Kok-rivier stroomt hier vanuit Birma, Thailand binnen. Overnachten in het Khun Mai Baan Suan Resort of gelijkwaardig.


Overnachting: Poonya Mantra Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus
Dag 4: Chinese vluchtelingen, oude hoofdstad van het Lanna Thai koninkrijk, tijd voor krachtige opium en de Gouden Driehoek

Lekker ontbijten en dan gaan we thee drinken in het Chinese vluchtelingendorp op de Doi Mae Salong. Het dorp ligt op de top van de berg waar Thailand's beste thee vandaan komt. Verder vindt u er veel stijlvolle houten huizen van de Chinezen en lopen er pony's door het dorp. Het uitzicht is superieur en we bezoeken de Tangerine en Drakenvrucht plantages. Natuurlijk vinden we ook de beste arabica koffieplantage. Tijd voor een stevig supervers kopje koffie.

We lunchen in een Chinees restaurant in het dorp. Op weg naar Chiang Sean bezoeken we een Yao en Akha-dorp en de lokale heiligdommen. Eenmaal in Chiang Sean bezoeken we de ruïnes van deze oude hoofdstad van het Lanna Thai koninkrijk. Dan verder naar de Gouden Driehoek (bekend vanwege de roemruchte opiumhandel) waar we onder meer genieten van het weidse uitzicht over de Mekong-rivier.

De Hall of Opium heeft een bedwelmende aantrekkingskracht! Denk niet; 'ik sta weer binnen een half uurtje buiten'. Zeker niet als je kinderen meeneemt. Bezoekers aan dit museum maken een wandeling door de lange en zeer gevarieerde geschiedenis van opium, oorspronkelijk een geneesmiddel, maar later ook bekend als de zeer verslavende harddrug.

Aan het einde van de dag check-in in het Poonya Mantra Resort of gelijkwaardig voor de laatste overnachting.
's Avonds vrij om eventueel op eigen gelegenheid het gebied van de Gouden Driehoek te bekijken.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus
Dag 5: Beleef de markt op de grens met Birma, apengrot, unieke witte en zwarte tempels
Na het ontbijt verlaten wij het resort om het bedrijvige stadje Mae Sai op de grens tussen Thailand en Myanmar (Birma) te bezoeken. We zien de lokale markt, waar veel produkten uit Birma te koop zijn, zoals groene sigaartjes, sarongs en talloze planten. Tevens bezoeken we de jade(bewerkings)fabriek van Birma. Thaise lunch in een restaurant aan de grens.

In de namiddag bezoeken wij de 'monkey cave.' Het is een stevige wandeling naar de grot. Binnen bevindt zich de tempel van een monnik die hier vroeger mediteerde. We vertrekken in de richting van Chiang Mai maar eerst stoppen we bij Wat Rong Khun - de Witte Tempel. Waarschijnlijk heeft u veel tempels gezien in Thailand maar deze is werkelijk uniek. De buitenkant is compleet wit, het is een meesterwerk waar nog steeds aan gewerkt wordt!

Daarna bezoeken we het Thawul House Museum oftewel De Zwarte tempel, het levens- en meesterwerk van een andere kunstenaar. Prachtig houtsnijwerk, dierenhuiden en schedels zorgen voor een mysterieuze sfeer. Evenals de Witte tempel zeer fotogeniek!

We bezoeken nog de 'Mae Kachan Natural Hot Springs ', een verzameling marktkramen en een kuil in de grond met zéér heet water waarin omstanders eieren koken. Laat in de middag bereiken we weer Chiang Mai en transfer naar uw hotel.
Optionele Tours:

Mae Hong Son DELUXE (3 dagen / 2 nachten)
Geen trek maar een exclusieve DELUXE tour naar het plaatsje Mae Hong Son aan de grens met Myanmar. Een tour die op een ontspannen manier een indruk ge
Gouden driehoek & Chiangrai DELUXE (3 dagen / 2 nachten)
Geen trek maar een exclusieve tour naar de beruchte Gouden Driehoek waar Thailand grenst aan de Birma en Laos. Een betoverende tour die op een ontspan
Opmerkingen: omdat Mae Hong Son de bijnaam heeft van 'Land in de Mist' bestaat de mogelijkheid dat, Kan Air geen vluchten uitvoert van Chiang Mai naar Mae Hong Son of vice versa. De weerberichten zijn betrouwbaar; wij weten meestal voor vertrek of we wel of niet kunnen vliegen naar Mae Hong Son. Green Wood Travel moet soms, vanwege de weersomstandigheden of beschikbaarheid, het programma omdraaien. We bezoeken dan eerst de Gouden Driehoek en vliegen dan van Mae Hong Son naar Chiang Mai. Het programma in omgedraaide vorm is niet helemaal gelijk betreffende hotelaccommodatie. We overnachten de eerste nacht in het Chiang Saen River Hill Hotel of gelijkwaardig ipv het Poonya Mantra Resort voor logistieke redenen.

 • Omdat het in Mae Hong Son bijna altijd koel is, adviseren we u een jas of trui mee te nemen!
 • Tijdens de Mae Hong Son 'deluxe' Tour kan alleen beperkte bagage meegenomen worden. Heeft u geen compacte tas koop er een voordelig in Bangkok of Chiang Mai.
 • Zwemspullen en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur!

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Mae Hong Son & Chiang Rai DELUXE tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie: bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  Meer informatie over Thaise bergvolkeren
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Verblijf in eenvoudige toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair. Vervoer per airconditioned minibus of SUV en vliegticket van Chiang Mai - Mae Hong Son of vice versa met KAN Air (budget airline.) U heeft bagagevrijheid voor 15kg check-in bagage en 7kg handbagage. Voor iedere extra kilo betaalt u ongeveer 250 THB extra op de luchthaven!
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en/of alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, niet vermelde transfers, vliegtickets, visumkosten*, bagage afhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
  *500 THB per persoon voor visumkosten om de Birmese grens over te mogen indien mogelijk.

  Recensie voor Mae Hong Son & Chiang Rai avontuur DELUXE (5 dagen / 4 nachten)

  Algemene waardering: 4.4 uit of 5 beoordelingen. 24 eerlijke recensies.
  Name: Saskia Rademakers
  Date: 13-Dec-19

  Recensie: Onze gids Don was top! Hij week iets af van het beschreven programma maar dat was niet erg. Wij hebben heel veel andere mooie dingen gezien. Vooral de grot bij Tham Nam Lod heeft grote indruk op ons gemaakt. De reis naar de gouden driehoek is een lange zit maar de moeite waard. Al met al was deze tour een ervaring die we niet hadden willen missen. Mede door onze gezellige gids Don kijken we met veel plezier terug!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: van der Klein
  Date: 10-Nov-19

  Recensie: Deze privé rondreis is zeker z'n geld waard. Onze gids (Ms. Mod) wist ons elke dag weer te verrassen met bijzonderheden welke niet in de reisomschrijving vermeld stonden. Ook heeft zij ons dagelijks andere gerechten uit de streek laten proeven. Zo kregen wij een helder beeld van de enorme variatie in voedsel en bereidingswijze.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Fam. de Bont
  Date: 02-Nov-19

  Recensie: We hebben in de vijf dagen durende tour leuke, prachtige en indrukwekkende dingen gezien. De gids, Mot, hield op een geweldige manier rekening met onze wensen op eetgebied (mijn vrouw heeft een voedselallergie) en wat wij leuk en interessant vinden om te bekijken. Het was ook een aangename en humoristische gesprekspartner. We hebben ook interessante dingen en plekken bezocht, die niet in het programma vermeld staan, zoals prachtige grotten. Ook het heel uitgebreide bezoek aan een bergvolk waarmee onze gids goede contacten had vonden we erg indrukwekkend. Je zit wel erg lang in de auto. Dat is gezien de afstanden onvermijdelijk, maar wij waren er niet op voorbereid. Wat ons ook meeviel waren dat alle vier resorts goed geselecteerd waren, precies zoals de verloop van de reis. Alleen het ontbijt in Taton was schraaltjes. De prachtige dingen die de gids ons daarna liet zien maakte dat de wereld er weer prachtig uitzag.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Bert Delcroix
  Date: 20-Oct-19

  Recensie: Fantastische rondreis; 1e dag was wel wat lang in de auto, maar de gids heeft er een mooie dag van gemaakt en veel verteld en laten zien. De dagen daarna waren nog mooier, de natuur is prachtig en de uitzichten heel mooi. Ook hier weer veel interessants te zien. De gids had zeker kennis van zaken en wist veel te vertellen over de omgeving, cultuur, etc.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Flip
  Date: 13-Oct-19

  Recensie: In één woord geweldig! Elke dag weer een feestje. Onze privé chauffeur Chan heeft ons alles laten zien en beleven. Het was prima verzorgd. Chan heeft enorm zijn best gedaan om het ons naar de zin te maken. Een heel aardige man. Alle lof voor hem en voor de locaties waar wij overnacht hebben. Chan bestelde ons diner bij aankomst en dat was altijd heel goed.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  6650 Baht
  Thai rafting expeditie - 4 dagen

  Onze rafting-expedities over de Pai Rivier brengen u door het mooiste natuurreservaat van Mae Hong Son. Omdat wij de enige zijn die toegang hebben tot dit gebied, garanderen wij u

  Vanaf:
  2400 Baht
  Lisu Lodge Experience (2 dagen / 1 nacht)

  De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

  Vanaf:
  550 Baht
  Echte Thaise Massage in Chiang Mai

  Echte Thaise massage is al eeuwenoud. Even pijnlijke plekken en gewrichten verlichten, spieren losmaken, en bovenal: je herboren voelen, daar gaat het om. Thai gaan net zo gemakkel

  Vanaf:
  2600 Baht
  Lisu Lodge avontuur

  De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

  Vanaf:
  7050 Baht
  Sukhothai, Siam's oude ruïne hoofdstad (2 dagen / 1 nacht)

  Deze tour brengt u naar de oude hoofdstad Sukhothai waar indrukwekkende beelden en overblijfselen van tempels verspreid over een parkachtig landschap liggen. Per fiets kunt u hier

  Vanaf:
  10250 Baht
  Avontuur Puur Natuur (4 dagen / 3 nachten)

  Midden in de heuvels van Pang Mapha, 4 uur rijden van Chiang Mai, ongeveer 1 uur van Pai en 2 uur van Mae Hong Son in het hoge noorden van Thailand ligt de Cave Lodge; een bijzonde