Olifanten verzorgen & water raften (2 dagen / 1 nacht)

Tourcode:0257
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30
Category: Olifant tourVlotvaren
Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies. Lees Recensie
Altijd al een volleerde olifantenverzorger willen zijn, een mahout? Na deze twee dagen in dit bijzondere olifantencentrum bent u Jumbo kenner en een onvergetelijke ervaring rijker. Een mooiere gelegenheid om met olifanten te leven en alles over ze te weten te komen is er niet. U leert ze te voederen, gaat met ze baden. En als extra's leert u hoe u vitamines kunt maken met kruiden en gaat u tot slot een middag wild water raften.

De olifanten van het Save and Rescue Elephant Centre bij Chiang Mai worden uitstekend verzorgd. Ze hoeven geen trucjes te leren voor toeristen, worden niet gescheiden van hun baby olifanten, zitten niet vast aan grote kettingen maar leven in hun natuurlijke omgeving. U wordt onderdeel van hun wereld, niet andersom.
Overnachting: bamboe hut met ventilator
Maaltijden: Lunch, Diner
Vervoer: (mini)bus
Dag 1: Hongerige olifanten en een modderbad.
U wordt tussen 8 en half 9 opgehaald in uw hotel en naar het olifantencentrum gebracht. Voordat u gaat helpen de altijd hongerige olifanten te voederen (ze eten bijna 200 kilo voedsel per dag) krijgt u een inleiding over het centrum en over de leefwijze van de olifanten. U helpt met het prepareren van het voedsel voor de dieren. Vitamineballen! Na het voederen hebt u al vrienden gemaakt met de jumbo's.

Na de lunch worden de olifanten gebaden en u gaat daarbij helpen. Ze vinden het heerlijk om af te koelen en doen dat graag in een poel waar het modderig is. Olifanten gebruiken modder om zich tegen de zon en insectenbeten te beschermen. Na het baden gebruikt de olifant zijn slurf om stof over het lichaam te blazen. Dit droogt op en vormt een beschermde laag.

U blijft op het kamp waar het diner zal worden geserveerd. Samen met de mahout en de staf van het kamp brengt u de avond door. U overnacht in een eenvoudige bamboe hut, omringd door de natuur.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus
Dag 2: olifanten verzorgen; raften op de rivier.
Meteen na het ontbijt krijgen ook de olifanten te eten. U helpt wederom bij het voederen. Ook helpt u bij de verzorging van de dieren en het opruimen en schoonmaken van het olifantenverblijf.

Na (een douche en) de lunch is het tijd om nog even helemaal los te gaan op de rivier. Ter afkoeling en voor het vertier gaat u whitewater raften. Als u weer op adem bent gekomen en opgedroogd, gaan we terug naar het kamp om ons op te maken voor de rit terug naar Chiang Mai (neem voor de zekerheid droge kleren mee!).

Optionele Tours:

Olifanten bezoeken in Baan Chang Elephant Park
Een dag waarin je actief en intensief kennis maakt met een olifant en je de fijne kneepjes van het omgaan met de jumbo's zelf mag oefenen.
Elephant's Friend Day
Een mooiere gelegenheid om alles te weten te komen over Aziatische olifanten is er niet. Op deze halve dag tour gaat u met ze baden, ze voederen en me
Opmerkingen: Wat moet u meenemen?
 • Wandelschoenen en/of slippers.
 • Kleren voor 2 dagen (luchtig en lang).
 • Muggenspray, zonnebrandcrème, shampoo, zeep & camera.
 • Zwemkleding (badderen met de olifant) en handdoek.
 • Geld voor drankjes, versnaperingen en souvenirs.
 • Niet vergeten!
 • De echte olifantliefhebbers kunnen we ook cursussen van 10 en zelf 30 dagen bieden! Boek tijdig, want slechts een beperkt aantal plaatsen is beschikbaar. Voor meer informatie over deze langdurige trainingen neem CONTACT op met Green Wood Travel.
 • Deze tour is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen!
 • Het programma-onderdeel raften kan als gevolg van de weersomstandigheden worden aangepast.
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, persoonlijke uitgaven, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Mai hotels). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een (1x) lokale Engelssprekende gids. Vervoer per open pickup truck.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers per lokale open taxi en/of minibus van niet centraal gelegen Chiang Mai hotels en guesthouses en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Olifanten verzorgen & water raften (2 dagen / 1 nacht)

  Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 2 eerlijke recensies.
  Name: Maurice Timmer
  Date: 15-Sep-19

  Recensie: Super mooie ervaring. Wij waren er 2 dagen en 1 nacht. 'S avonds was er niets te doen en de kamer is primitief maar de volgende dag maakte alles weer goed. Wij hadden deze 2 dagen niet willen missen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Manouk Schopman
  Date: 25-May-19

  Recensie: Van tevoren had ik al uitgezocht waar ik naartoe wilde. Ik wil namelijk absoluut geen bijdrage hebben aan het uitbuiten van de olifanten. In Baanchang Elephant Park word je geleerd hoe je met de olifant om moet gaan. Je mag ze aanraken, eten geven, erop zitten en ermee badderen. Het is een volle dag met tussendoor een heerlijke lunch. Er zijn schone en prettige douches waar je je na het avontuur kan douchen. Echt een aanrader! het meest bijzonder wat ik ooit gedaan heb!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Elephant's Friend Day

  Een mooiere gelegenheid om alles te weten te komen over Aziatische olifanten is er niet. Op deze halve dag tour gaat u met ze baden, ze voederen en met ze wandelen. Aan het eind va

  Vanaf:
  Contact
  Olifanten verzorgen in het oerwoud

  Kruip in de huid van de dikhuid. Een mooiere gelegenheid om een volle dag met olifanten te leven en alles over ze te weten te komen is er niet. U leert ze te voederen, verzorgen en

  Vanaf:
  Contact
  Olifanten bezoeken in Baan Chang Elephant Park

  Een dag waarin je actief en intensief kennis maakt met een olifant en je de fijne kneepjes van het omgaan met de jumbo's zelf mag oefenen.

  Vanaf:
  Contact
  Plezier met de olifanten van Baan Chang

  Een halve dag plezier met de olifanten van Baan Chang (het olifantendorp) Elephant Park is niet alleen een leuke kennismaking met deze kolossen van de natuur, maar ook een unieke l

  Vanaf:
  Contact
  Olifanten mahout cursus Baan Chang (3 dagen / 2 nachten)

  Deze Mahout (olifantentrainer) cursus in het Baan Chang Elephant Park is anders dan in veel andere parken omdat hier de (goede) zorg voor de olifanten voorop staat. In het prachtig

  Vanaf:
  Contact
  Mini Olifantensafari

  Een tour voor een ieder die geen meerdaagse jungletrek doet, maar wel de leuke elementen van een jungletrek wil meemaken! Vroeg in de ochtend vertrek naar het originele olifantentr