Thais koken - Thai Farm Cooking School

Tourcode:0220
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30-09.00
Category: Thais koken
Algemene waardering: 4.7 uit of 5 beoordelingen. 24 eerlijke recensies. Lees Recensie
Heeft u altijd al meer willen weten over dat heerlijke Thaise eten en hoe het bereidt wordt? Deelnemen aan de Thai Farm Cooking School is dan een superleuke en leerzame dagbesteding! De kookleraren spreken nagenoeg perfect Engels en weten hun enthousiasme voor het klaarmaken van Thaise gerechten goed over te brengen. Ze weten vrij precies welke ingrediënten buiten Thailand verkrijgbaar zijn en hoe niet verkrijgbare ingrediënten vervangen kunnen worden door bij ons bekende producten. U kunt na deze cursus dus ook thuis aan de slag om uw familie of vrienden te verrassen met een heerlijke Thaise maaltijd!

Deze kookschool biedt dagelijks cursussen. Tijdens de cursus wordt u intensief begeleid door een Engelssprekende Thaise leraar terwijl u zelf het eten klaarmaakt. U gaat vijf heerlijke Thaise gerechten bereiden! Een lunch met de door u gemaakte schotels is inbegrepen. Er zijn genoeg gaspitten en werkstations om afzonderlijk te kunnen werken, u hoeft dus niet samen met anderen te koken.

Tussen 08.30 en 09.00 uur halen wij u op bij uw hotel voor het bezoek aan de lokale markt Ruamchook. Om 10.45 komen we aan bij de Thai Farm Cooking School. U krijgt een strohoed en een schort, waarna we u uitleggen hoe u (sticky) rijst kookt. Dan mag u de tuin in, op zoek naar kruiden voor het eten en u krijgt alle uitleg die u wilt hebben! De kruiden worden op de farm gekweekt, natuurlijk volkomen biologisch/ecologisch verantwoord! Vervolgens maakt u uw eigen curry pasta in uw eigen vijzel, gevolgd door het klaarmaken van drie gerechten.

Om 13.30 uur is het tijd voor de zelf klaargemaakte lunch met nog wat tijd voor ontspanning of een kleine wandeling. Daarna maken we nog twee gerechten klaar, die u eventueel mee kunt nemen om op een later moment op te peuzelen. Omstreeks 15.45 vertrekken we weer richting Chiang Mai stad.

Menu: er is keuze uit 6 categorieën: curry paste, curry, soep, gewokte noedelgerechten, kip wokgerechten en desserts. Elke categorie heeft 3 gerechten dus de keuze is groot en lastig want het is allemaal heerlijk!Optionele Tours:

Thais koken - Baan Hongnaul dag cursus
In 1 dag op een ontspannende en leerzame manier de geheimen van de Thaise keuken onder de knie krijgen en natuurlijk mag u alles zelf proeven. Leuk, l
Thais koken - Baan Hongnaul halve dag
In 1/2 dag op een ontspannende en leerzame manier de geheimen van de Thaise keuken onder de knie krijgen en natuurlijk mag u alles zelf proeven!
Opmerkingen:
 • Heeft u een (voedsel)allergie of eet u vegetarisch? Geef dit dan op bij uw boeking.
 • Deze kookcursus is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar.
 • Inclusief de tour: voor deze heerlijke kookcursus wordt u opgehaald en teruggebracht van uw centraal gelegen Chiang Mai hotels en ontvangt u een receptboekje van de door u bereide gerechten. Een bezoek aan de markt, uw eigen klaargemaakte heerlijke snacks, gerechten en drinkwater. Begeleidt door een professionele Engelssprekende Thaise kok.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Mai hotels en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Thais koken - Thai Farm Cooking School

  Algemene waardering: 4.7 uit of 5 beoordelingen. 24 eerlijke recensies.
  Name: Maxim van Leeuwen
  Date: 23-May-19

  Recensie: Erg leuk geweest en heerlijke gekookt en gegeten. Bedankt voor het advies Greenwood.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: M. Hillenaar
  Date: 15-May-19

  Recensie: Een super dag gehad,ontzettend lekker gekookt en veel geleerd. En dankzij het kookboekje smaken de gerechten terug in Nederland nog steeds even lekker. Aanrader en zeker voor herhaling vatbaar.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Hans de Ridder
  Date: 21-Mar-19

  Recensie: We werden op tijd opgehaald en gingen eerst naar een een nette lokale markt waar we eerst op de hoogte werden gebracht van de vele soorten rijst die men in Thailand gebruikt. Verder kregen we informatie over de groentes, pepers en diverse soorten vlees. Daarna zijn we naar de boerderij gegaan. Eerst bezochten we de tuin waar de diverse biologische geteelde kruiden werden getoond door onze vrolijke charmante leidster van die dag, Garnet. In de Van hadden we een blaadje gekregen waarop we konden aangeven wat we wilden eten dus bereiden. Eerste leerden we een curry te maken met behulp van een stenen vijzel. Ook leerden we om steeds opnieuw onze handen te wassen. De cursus besloeg een hele dag en was bijzonder interessant en leerzaam. Bij afloop kregen we een kookboekje mee met o.a. de recepten van de gerechten die we die dag gemaakt hebben. Zelfs die van de thee. Doordat we in een open schuur werkten was het qua temperatuur prima uit te houden. Iedereen had een eigen kook-eiland. Voor de afwas werd gezorgd door dames van de Farm. Het was een bijzonder geslaagde dag die ik iedereen van harte kan aanbevelen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Arjen
  Date: 11-Mar-19

  Recensie: Super leuk. Gezellige internationale groep met Yammie als onze kookmeester werd het een geweldige dag.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: N. Willemsen
  Date: 10-Mar-19

  Recensie: Zeker een aanrader. Prachtige omgeving. Leuk personeel en goede sfeer! We weten nu hoe we heerlijke gerechten kunnen maken! ;-)  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  1450 Baht
  Thais koken - Thai Farm Cooking School

  Heeft u altijd al meer willen weten over dat heerlijke Thaise eten en hoe het bereidt wordt? Deelnemen aan de Thai Farm Cooking School is dan een superleuke en leerzame dagbestedin

  Vanaf:
  1050 Baht
  Thais koken - Baan Hongnaul dag cursus

  In 1 dag op een ontspannende en leerzame manier de geheimen van de Thaise keuken onder de knie krijgen en natuurlijk mag u alles zelf proeven. Leuk, lekker en leerzaam!

  Vanaf:
  950 Baht
  Thais koken - Baan Hongnaul halve dag

  In 1/2 dag op een ontspannende en leerzame manier de geheimen van de Thaise keuken onder de knie krijgen en natuurlijk mag u alles zelf proeven!

  Vanaf:
  1400 Baht
  Thais koken - Kookles in Chiang Mai

  Thais koken is een kunst, maar wel een kunst die u kunt leren. Iedereen die na een vakantie in Thailand thuis heeft geprobeerd Thais te koken ontdekt dat het in Thailand toch ander