City of GOLD - Dubai

Tourcode:DUBAI-0103
Datum:
Tijd: 09.00
Category: Stadstour
Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
In een ochtend krijgt u alle hoogtepunten te zien van deze fascinerende woestijnstad met zijn verbluffende architectuur, superdeluxe shopping malls en mysterieuze mix van oud en nieuw en oost en west.

Tussen 09.00 en 09.30 wordt u opgehaald bij uw hotel en bewonderen we eerst het panoramisch uitzicht op Palm island, het eerste, geheel door mensen aangelegde eiland in de golfstaten. We passeren het Burj Al Arb hotel dat het enige 7 sterren hotel ter wereld is en stoppen bij het zandstrand ven Jumeirah met de zeer fotogenieke Jumeirah moskee. Vanaf Sjeikh Zayed road zien we de skyline van Dubai en de Burj Khalifa, 's werelds hoogste gebouw.

Terug in de geschiedenis naar een fraai voorbeeld van islamitische architectuur uit het verleden: het Sjeikh Saeed Al-Maktoum paleis uit 1896, waar tegenwoordig een aantal interessante galeries zijn gevestigd. Een ander voorbeeld uit het verleden is het 150 jaar oude Al Fahidi fort, nu het Dubai museum, waar u de rijke geschiedenis van Dubai kan beleven als centrum van handel en parelduiken. Vervolgens kunt u zelf zien waarom Dubai "The City of Gold" wordt genoemd op de uitgebreide goudmarkt.

Na al deze indrukken van wonderstad Dubai wordt u naar uw hotel teruggebracht.Opmerkingen:
 • Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen!)
 • Neem wandelschoenen mee naast slippers, anti-muggenolie, zonnecrème en zonnebril.


 • MEDICIJNEN
 • Indien u regelmatig medicijnen gebruikt, is het nuttig om bij de huisarts of apotheker een medisch paspoort aan te vragen. In het paspoort staat alle medische informatie die nu van belang is, maar ook informatie uit het verleden.
 • Met het medisch paspoort kunt u bij de douane aantonen dat de medicijnen voor eigen gebruik zijn.
 • Een medisch paspoort is tevens aan te raden omdat sommige medicijnen verward kunnen worden met drugs.
 • De douane in Dubai controleert iedereen strikt op illegale goederen volgens de regels en wetten van Dubai, klik hier voor meer informatie.
 • Voor bijna ieder hotel in Dubai geldt: check-in tijd is 14:00 uur & check-uit tijd is 12:00 uur
 • Praktische informatie over Dubai


 • VERBLIJF IN DUBAI TIJDENS DE RAMADAN
 • Het is verboden om op straat te eten, te drinken en te roken. Ook niet in bus of auto.
 • Voor kinderen zijn de regels soepeler. Zij kunnen wel eten en drinken maar ook hier wordt discretie op prijs gesteld.
 • Supermarkten en benzinestations zijn gewoon open en men kan daar eten en drinken kopen
 • Tijdens Ramadan wordt het ook aangeraden om u iets conservatiever te kleden. Schouders en benen moeten bedekt zijn.
 • Bars in Dubai zijn open en serveren in de meeste gevallen wel aan niet-moslims.
 • Luide muziek en Live muziek is verboden, dus de meeste nachtclubs zullen gesloten zijn of zijn heel rustig.
 • De meeste hotels hebben roomservice overdag maar alcohol wordt pas na zonsondergang geserveerd
 • Hoewel er beperkingen zijn is, zeker na zonsondergang, is de sfeer geweldig en is juist deze tijd van het jaar een bijzondere belevenis om mee te maken.
 • * Deze dagtocht vindt plaats op basis van 'join-in'. Dat wil zeggen dat u de minibus doorgaans deelt met andere reizigers. Als u programma en tijden helemaal zelf wilt bepalen, boek dan een privé-tour. Prijzen op aanvraag. Gidsen bieden tijdens deze dagtour vaak optionele excursies aan. Dit is een zaak tussen u en de gids.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers begeleidt door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned (mini)bus.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, niet vermelde transfers en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Belieg of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand het Midden-Oosten of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor City of GOLD - Dubai

  Algemene waardering: 4.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: Mandy Pires
  Date: 01-Nov-18

  Recensie: Te weinig tijd voor museum maar 20 minuten verder vonden we de winkel bezoeken niet interessant waar ze je proberen iets te laten kopen. De rest was wel leuk de chauffeur was ook aardig en gaf informatie  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  City of GOLD - Dubai

  In een ochtend krijgt u alle hoogtepunten te zien van deze fascinerende woestijnstad met zijn verbluffende architectuur, superdeluxe shopping malls en mysterieuze mix van oud en ni

  Vanaf:
  Contact
  Dubai SHOP till you DROP

  Zoals zo veel in Dubai is ook winkelen hier grootser dan groots. Alles en nog veel meer kunt u hier kopen of in ieder geval bewonderen. Het walhalla voor iedereen die in korte tijd