Trekking door het Land van de Ifugao (5 dagen)

Tourcode:PHN-11
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.00
Category: Jungle trekkingDuurzaam
Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies. Lees Recensie
Welkom in het land van de koppensnellers, welkom in het land van de Ifugao, waar de rijstterrassen letterlijk tegen de bergwanden liggen opgestapeld. Waar de natuur niet alleen overweldigend is, maar ook duidelijk de baas. De Ifugao, die hier al eeuwenlang leven, hebben zich aangepast aan de wetten van de natuur. Het waren ooit koppensnellers, die hun vijanden letterlijk een kopje kleiner maakten. Maar dat was ooit, inmiddels zijn het boeren.

REISROUTE: MANILA - BANAUE - CAMBULO - BATAD - BANGA-AN - MANILA

Zij verbouwen het land, meestal met rijst, maar ook met groente en fruit. Zij zijn het ook die met natuurlijke materialen als kalk en zand de rijstterrassen hebben gebouwd die zo in het oog springen. De terrassen zijn zo gevormd dat het water van het ene rijstterras in het andere loopt. De terrassen van Banaue zijn mogelijk al duizenden jaren oud (al zijn de geleerden het daar niet over eens). Grotendeels met de hand tegen de rotswand aangelegd en gedeeltelijk uitgehouwen in de rotsen.

Als dit gebied in Thailand of Vietnam zou hebben gelegen zouden hier drommen toeristen komen kijken. Maar in de Filipijnen is het nog lang niet zo ver. Een mooiere manier dan met deze trekking in 5 dagen dit schitterende natuurgebied te ondergaan is er niet.

Dit programma kan worden uitgebreid met een extra dag in Manila, aan het begin en/of aan het einde van de tour.


Overnachting: Fairview Inn
Maaltijden: Diner
Vervoer: minibus of auto
Dag 1: Van Manila naar de rijstvelden van Banaue.
U vertrekt vanuit Manila per auto of minibus naar Banaue. Banaue ligt in de provincie Ifugao, waar in het heuvellandschap al eeuwenlang lokale minderheden leven. Het is een flinke maar mooie rit. In ongeveer 9 uur rijden we via de landbouwgronden van centraal Luzon, de Sierra Madre naar het prachtige groener dan groene landschap van bergen en rijstvelden waar Banaue terecht zo beroemd om is.

Na het inchecken bij de Fairview Inn is er mogelijk nog tijd om een ambachtelijke markt te bezoeken. Fairview Inn is een zeer lokale accommodatie, eenvoudig, maar met een familiale sfeer. Diner in het hotel.


Overnachting: Lokaal guesthouse Cambulo
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: jeepney
Dag 2: Trektocht naar Cambulo.
Ontbijt in het hotel. Daarna: tijd voor actie. Met de typische Filipijnse jeepney (is het een bus? is het een jeep?) gaat u naar het beginpunt van de trektocht.

Het eerste deel brengt u naar Cambulo. Dat kan in een uur via een rustig en gemakkelijk te bewandelen pad, of wat avontuurlijker, in 6 uur via Pula.

De lunch is een picknick onderweg. Aan het eind van de wandelroute logeert u bij de Ifugao in een lokaal guesthouse. De accommodatie hier is zeer eenvoudig. Diner in het guesthouse. Dichter bij de Ifugao dan vandaag komt u niet!


Overnachting: Lokaal guesthouse Batad
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: -
Dag 3: Trektocht. De rijstterrassen van Batad
Vandaag wandelt u naar Batad, waar de uitzichten over de rijstterrassen tot de mooiste behoren die u hier kunt zien. Het is ongeveer twee en een half uur lopen.

Picknick lunch wordt gehouden bij de Batad watervallen, waar u ook even kunt zwemmen. Het is een uur lopen naar de watervallen en een uur terug.

We lopen verder naar het dorpje waar we gaan overnachten. Ook hier is de accommodatie zeer eenvoudig. Diner in het guesthouse.


Overnachting: Fairview Inn
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: jeepney
Dag 4: Het idyllische dorpje Banga-an. Mountain crest trail.
Het wordt weer een panoramisch dagje wandelen. Na het ontbijt loopt u van Batad naar het dorpje Banga-an. Het lijkt alsof iemand dit dorpje op de perfecte plek in het landschap heeft geplaatst. Fotogenieker wordt het niet.

Om optimaal van de omgeving te kunnen genieten, lopen we de 'mountain crest trail', dat is vier uur op en neer. Lunch wordt geserveerd in een restaurantje in Banga-an, met uitzicht op de rijstterrassen.

Nadat we nog even in het dorpje hebben rondgekeken, rijden we met de jeepney terug naar Banaue. Diner en overnachting zijn opnieuw in de Fairview Inn.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus of auto
Dag 5: Terug naar Manila.
Het ontbijt is nog in uw pension, daarna wordt u per minibus of auto terug gebracht naar Manila. Opnieuw ongeveer 9 uur rijden. In bent in de namiddag terug in in Filipijnse hoofdstad.

Optionele Tours:

Snorkelen en Duiken bij Busuanga (4 dagen)
Busuanga is een eiland aan de noordkant van de Palawan Eilanden, die tot de allermooiste ter wereld worden gerekend. Dit labyrintische watergebied is
Door het hart van de Filipijnen (11 dagen)
In deze 10 daagse Door het hart van de Filipijnen rondreis trekt u niet alleen dwars door het imposante eilandenrijk, maar gaat u ook ervaren wat de c
Bergen en rijstterrassen van Noord-Luzon (5 dagen)
In het noorden van het eiland Luzon ligt, bijna verstopt tussen de bergen, een van de mooiste met mensenhanden gemaakte wonderen van de natuur: de rij
Opmerkingen:
 • Het is eventueel mogelijk (tegen bijbetaling) om niet in Fairview Inn te verblijven maar in het iets comfortabelere Banaue Hotel.
 • De beste periode om deze trekking te lopen is tussen november en juni (januari tot mei is het allerbeste). Tussen juli en oktober is het regentijd, wat meer luchtvochtigheid, maar 's avonds ook frisser.
 • U moet goed kunnen wandelen. Soms gaat de tocht via de zijkanten van de rijstvelden, van steen tot steen.
 • Sommige stukken kunnen lastig zijn voor mensen met hoogtevrees.
 • Meenemen: bescherming tegen de zon (hoed, pet, zonnebrand, zonnebril), goede wandelschoenen. een lichte rugzak, regenjasje, sweater voor 's avonds, zwemkleding, zaklamp, fles voor water.
 • De Filipijnen is een arm land met een gebrekkige infrastructuur en service industrie. De toeristische sector is niet ontwikkeld. Dit is een charme daar de inheemse gemeenschappen authentiek zijn maar ook niet goed ingesteld zijn op toeristen uit het Westen. Bereidt u zelf goed voor, lees onze informatiepagina en stel geen (te) hoge eisen. Een reis naar Filipijnen is een beleving in positieve zin. Het land is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Thailand of Cambodja.
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en onder begeleiding van een chauffeur en tijdens de trekkings van een Ifugao gids (Engelssprekend). Vervoer per jeepney (lokaal), airconditioned minibus of auto. Verblijf in zeer eenvoudige guesthouses.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), visumkosten, persoonlijke uitgave, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet op de Filipijnen of in Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Trekking door het Land van de Ifugao (5 dagen)

  Algemene waardering: uit of 5 beoordelingen. eerlijke recensies.

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Trekking door het Land van de Ifugao (5 dagen)

  Welkom in het land van de koppensnellers, welkom in het land van de Ifugao, waar de rijstterrassen letterlijk tegen de bergwanden liggen opgestapeld. Waar de natuur niet alleen ove